ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχεται το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών για Παιδιά και Νεαρά Άτομα Mitsikouri

WIZ TEAM

Το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών για Παιδιά και Νεαρά Άτομα Mitsikouri, που διοργανώνεται από το Κέντρο Θεάτρου για Παιδιά και Νεαρά Άτομα – ASSITEJ Κύπρου, θα φιλοξενήσει 11 υψηλού επιπέδου παραστάσεις θεάτρου, χορού και και μουσικής για παιδιά, από 10 χώρες: Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Ισλανδία και Φινλανδία. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παραστάσεις για όλες τις ηλικίες παιδιών, από 0 μέχρι 18 ετών.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει στο κυπριακό κοινό τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα των παραστατικών τεχνών για παιδιά διεθνώς, καθώς και να προσφέρει στιγμές συγκίνησης, μαγείας και γέλιου για όλη την οικογένεια. Με τη συμπερίληψη να αποτελεί τη θεματική της πρώτης αυτής έκδοσης του Φεστιβάλ, στην πλειοψηφία τους οι παραγωγές που θα παρουσιαστούν θα ανήκουν στην κατηγορία του μη λεκτικού θεάτρου, κάτι που τις κάνει προσβάσιμες σε παιδιά κάθε καταγωγής.

Οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν σε επτά διαφορετικούς χώρους σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λεύκαρα, ενώ η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου, από την ιστοσελίδα της SoldOut Tickets. Για τις παραστάσεις στη Λεμεσό, η προπώληση θα γίνεται από την ιστοσελίδα του Θεάτρου Ριάλτο.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει, επίσης, ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα με εργαστήρια, συζητήσεις και διαλέξεις. Οι παράλληλες δράσεις θα απευθύνονται σε παιδιά, γονείς, επαγγελματίες των τεχνών, καθώς και εκπαιδευτικούς και θα παρουσιαστούν αναλυτικά την ερχόμενη εβδομάδα.

Το λογότυπο της διοργάνωσης έχει φιλοτεχνήσει ο διακεκριμένος Κύπριος καλλιτέχνης Γιώργος Τσαγκάρης.

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου, στις 18:00, στην Πλατεία του νέου Δημαρχείου Λευκωσίας, παρουσία της Υφυπουργού Πολιτισμού.

 

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ