Loading...
Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου η κοινότητα των Πυργών προσκαλεί επισκέπτες κάθε ηλικίας στο τρίτο Αναγεννησιακό Πανηγύρι. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα ξεχωριστό ταξίδι στον χρόνο γεμάτο μουσική, χορό, εντυπωσιακές ιστορικές αναπαραστάσεις και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.
Η Βασίλισσα Αικατερίνη Κορνάρο και η συνοδεία της θα ηγηθούν της εντυπωσιακής παρέλασης πλαισιωμένοι από τους Ιταλούς σημαιοφόρους «Sbandieratori Castiglion Fiorentino» και μεσαιωνικούς πολεμιστές. Θα ακολουθήσουν επιδείξεις με σημαίες, αναπαραστάσεις ιστορικών μαχών και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ζωντανεύοντας με μοναδικό τρόπο την ατμόσφαιρα της Αναγέννησης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως μεσαιωνικές μάχες και τοξοβολία, ιππασία και παιχνίδια.
Το πανηγύρι θα περιλαμβάνει επίσης υπαίθρια αγορά με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνίες, περιήγηση σε ιστορικά μνημεία και το φυσικό τοπίο, καθώς και φαγητό και ποτά από τοπικές επιχειρήσεις.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Πυργών με χορηγούς το πρόγραμμα ‘Leader 2023-2027’ μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου Λτδ (ΑΝΕΤΕΛ), το Λατομείο Πυργών Λτδ και την εταιρεία Σκύρα Λίμα Λτδ.
Στηρίζουν το Ίδρυμα Λαόνα, το πρατήριο Fill n’ GO Πυργών και το πρατήριο ΕΚΟ Κόρνου.
Συμμετέχουν:
Ιστορικός σύλλογος Sbandieratori Castiglion Fiorentino (Ιταλία)
Σύλλογος Cyprus HEMA Club (Ιστορικές Ευρωπαϊκές Πολεμικές Τέχνες)
Μουσικοί: Έλενα Ξυδά (τραγούδι), Νίκη Ανδρονίκου (αναγεννησιακό λαούτο), Χριστίνα Πολυκάρπου (κρητική λύρα), Βασίλης Βασιλείου (κρουστά), Παναγιώτης Τσαππής (νέυ), Νικολέττα Δημητρίου (τραγούδι), Συμεών Μερκούρης (λαούτο, τραγούδι)
Ομάδα Μοίρες (παράσταση με φωτιές)
Κοινοτικές χορωδίες Πυργών και Πέρα Χωριού και Νήσου
Χορευτικός όμιλος Πυργών
Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας
Δημοτικό Σχολείο Πυργών
Δημόσιο Νηπιαγωγείο Πυργών
Νηπιοκομικός Σταθμός Πυργών
Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Μαρίνας Πυργών
Εθελοντές από την τοπική κοινότητα
Συντελεστές:
Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Στέφανη Πολυκάρπου
Τεχνικός διευθυντής: Χρίστος Χριστοδούλου
Σκηνικά/κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου, Ιφιγένεια Αβραάμ
Σχεδιασμός/εκτέλεση παιχνιδιών: Κατερίνα Σουκιούρογλου, Χλόη Φινν
Info
Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026
Κεντρική πλατεία Πυργών, 15:00-22:00
Παρέλαση στις 16:00
Είσοδος ελεύθερη
Πληρ. 22532811, 70007102