ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχονται οι «Μαστόρισσες», με νυφικά, κομμάτια υψηλής ραπτικής και περίτεχνα κοσμήματα

WIZ TEAM

Η Άντρεα Ροτσάκη και η Σουζάνα Πετρή, μέσω των δημιουργιών τους που θα παρουσιάσουν στην έκθεση με τίτλο «Μαστόρισσες», έχουν στόχο να επαναφέρουν… χαμένα απομεινάρια της τοπικής τέχνης.

Αντλώντας έμπνευση μέσω μιας συλλογής απομνημονευμάτων από γυναίκες του νησιού, οι δύο καλλιτέχνιδες-δημιουργοί δημιουργούν μια ποιητική συνομιλία, μέσω της οποίας αναπολούν ταξίδια, παραδόσεις και αξίες που μεταλαμπαδεύτηκαν από γενιά σε γενιά, διαμορφώνοντας έτσι τον τοπικό πολιτισμό, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Οι δύο σύγχρονες Μαστόρισσες, Άντρεα Ροτσάκη (νυφικά, κομμάτια υψηλής ραπτικής) και Σουζάνα Πετρή (χειροποίητα περίτεχνα κοσμήματα), έχοντας αναφορές από την περίοδο του 1920 μέχρι και τη δεκαετία του 1990 στο νυφικό ένδυμα, δημιουργούν μια σειρά από μοντέρνες δημιουργίες που σκοπό έχουν να αναδείξουν την ομορφιά και την ωραία αισθητική του παρελθόντος, αλλά και να αποτίνουν φόρο τιμής σε αυτές τις δυναμικές γυναίκες, για τη πολιτιστική τους συνεισφορά στις παραδοσιακές τεχνικές χειροτεχνίας. Απώτερος σκοπός, φυσικά, είναι να επαναφέρουν μυστικά ή χαμένα απομεινάρια της τοπικής τέχνης και της χειροτεχνίας στην παραγωγή μόδας.

Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από το Studio Design Madhaus σε συνεργασία με το στούντιο αρχιτεκτονικού φωτισμού Archtube.

Οι δύο δημιουργοί ευχαριστούν τους χορηγούς της έκθεσης: Ερμίνα Εμμανουήλ, Madhaus production studio, Clasico All Day Bar, A+Multipurpose Event Space, Fikardou farmers.

Info
Εγκαίνια Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022, 18.30
Διάρκεια 17 - 24 Νοεμβρίου 2022
Multipurpose Event Space,
Ερμού 266, Παλιά Λευκωσία