ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα σε ένα «δρομάκι» στη Λεμεσό

WIZ TEAM

Alley είναι το δρομάκι. Πλέον όμως στο άκουσμα της εν λόγω λέξης το μυαλό σου (ειδικά αν είσαι Λεμεσιανός) δεν πάει σε μια οποιοδήποτε αλάνα, αλλά στο νέο hot spot που βρίσκεται κρυμμένο στην καρδιά της πόλης, σε ένα location που ναι μεν θα δυσκολευτείς κάπως να το εντοπίσεις, πλην όμως θα σε ανταμείψει με τα ήρεμα vibes, τα πολύ ευρηματικά πιάτα, τα δροσιστικά κοκτέιλ και το καλό κρασί.

Όταν λέμε μεσογειακή κουζίνα, αυτομάτως έρχονται στο μυαλό συγκεκριμένες εικόνες, γεύσεις και υλικά. Στην περίπτωση του Alley, παρόλα αυτά, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Σε ένα ωραίο σκηνικό (αν μιλάμε για την ειδυλλιακή αυλή του), βγαίνουν καθημερινά πιάτα που προκύπτουν από τις ευρηματικές συνταγές του σεφ Χριστόφορου Τοφαρίδη -ο οποίος στο παρελθόν δούλεψε σε πολύ γνωστά λονδρέζικα εστιατόρια.

Και μιας και μιλάμε για ευρηματικότητα στην κουζίνα, αν για παράδειγμα είχες την ευκαιρία να δοκιμάσεις ήδη το πιάτο με κουνουπίδι, τότε γνωρίζεις πολύ καλά πως το συγκεκριμένο θα μπορούσε άνετα να αποτελεί τη δικαίωση του κουνουπιδιού.

Γενικά, η φιλοσοφία του Alley, το οποίο αποτελεί ένα casual dining εστιατόριο, είναι το sharing. Μεσογειακές γεύσεις σε στυλ tapas, για να τις μοιράζεσαι, με συνταγές που βασίζονται πάντα στην εποχικότητα και στη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών. Οι προμηθευτές είναι άνθρωποι που θα τους συναντήσεις κάθε Σάββατο στη λαϊκή, μικροπαραγωγοί και πάντα διπλοτεσταρισμένοι!

«Η καλή πρώτη ύλη σού επιτρέπει να κάνεις όσο μικρότερη παρέμβαση γίνεται, κυρίως για να την αναδείξεις και ποτέ για να την καλύψεις», αναφέρει στο WiZ η ομάδα του Alley.

Επίσης, ένας άλλος εξίσου σημαντικός λόγος που επιμένουν κυπριακά και αποφεύγουν να παίρνουν προϊόντα από μακρινούς προορισμούς, πέραν της στήριξης της τοπικής αγοράς, είναι και η προσπάθειά τους να έχουν όσο το δυνατό μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα γίνεται, μιας και η ανάγκη για sustainability στην εποχή μας είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό trend.

Σε ότι αφορά στα πιάτα του μενού, εκτός από το ήδη δημοφιλές κουνουπίδι, το οποίο αυτή την περίοδο όμως δεν υπάρχει στο μενού, στους δύο μήνες που λειτουργεί το Alley από τα τραπέζια του έχουν παρελάσει συνταγές όπως οι γεμιστοί με αναρή και δυόσμο ανθοί με τον χυλό, το πιάτο με τον κιμά που αποτελεί σίγουρα μια πιο ανατολίτικη συνταγή, το επίσης εξαιρετικό λαβράκι, το Pâté à Choux bowl με βερίκοκα, φύλλα λεμονιού και θυμάρι, ή το πολύ πρόσφατο Shi drum (ΑΚΑ μυλοκόπι με αμπελόφυολο και ελαιόλαδο).

Στο μενού με τα ποτά, θα βρεις κρασιά (10-12 διαφορετικές ετικέτες), τα οποία σερβίρονται και by the glass, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να δοκιμάσει ακόμα και τρία διαφορετικά κρασιά κατά τη διάρκεια του δείπνου, μπύρες (εκ των οποίων και μια γαστρονομική ιταλική μπύρα), και φυσικά τα κοκτέιλ. Εκτός από τα negroni, dirty martini, paloma και aperol spritz, κάποιος πελάτης πελάτης μπορεί να ζητήσει και οτιδήποτε άλλο σε κοκτέιλ επιθυμεί.

Εν κατακλείδι, θα λέγαμε πως αξίζει με χίλια να επισκεφτείτε το Alley, και την ωραία αυλή του, ειδικά εκείνη τη «χρυσή» ώρα που σουρουπώνει. Ένα εστιατόριο που σου σερβίρει τέλειο φαγητό, χωρίς να σου επιβάλλει να καλουπωθείς για να πας.

Info
Τηλ. 96347416
Τοτσίτα 2, παλιά Λεμεσός
ΤΡ-ΠΕΜ 18.00-23.45, ΠΑΡ&Σ 18.00-00.30, Κ 18.00-00.00