ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έχεις δοκιμάσει ξανά νιόκι με κολοκάσι;

WIZ TEAM

Ένα αμιγώς ιταλικό πιάτο, φτιαγμένο με ένα αμιγώς κυπριακό προϊόν, εμπνευσμένο και δημιουργημένο από έναν Ιταλό σεφ που ζει και δουλεύει στην Κύπρο, στο πιο ψηλό επίπεδο, σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού.

Κλείνοντας πέντε χρόνια παρουσίας στην κυπριακή γαστρονομική σκηνή, το Ristorante Locatelli, στο AMARA, παρουσιάζει μια μοναδική διήμερη γιορτή! Συγκεκριμένα, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου η ψυχή της Κύπρου θα συναντήσει την τέχνη της Ιταλίας, σε ένα μοναδικό πάντρεμα γεύσεων, τεχνικών και υλικών.

Όπως έχουμε γράψει ξανά σε προηγούμενο άρθρο, ο Chef de Cuisine του Ristorante Locatelli, Dario Sutera, εμπνευσμένος από τα ηλιολουσμένα τοπία της Κύπρου, έχει επιμεληθεί υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Giorgio Locatelli- ένα ευρηματικό μενού, φόρο τιμής στο νησί που επηρέασε το γαστρονομικό του όραμα τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το «Made in Cyprus» διήμερο, στα παιχνιδιάρικα αλλά εκλεπτυσμένα πιάτα του σεφ, θα ενσωματωθούν τοπικά υλικά όπως το κολοκάσι, το κυπριακό λουκάνικο και φυσικά το χαλούμι, και με τη χρήση ιταλικών τεχνικών θα φτάσουν στο τραπέζι μας ως μέρος ενός μενού που υπόσχεται να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους.

Μεταξύ των πιάτων που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν σε ένα από WiZ 50 Best Restaurants του νησιού, όπως αναδεικνύεται σταθερά το Ristorante Locatelli τα τελευταία χρόνια, θα είναι ένα πιάτο με ωμή τσιπούρα, τραγανό τραχανά, γλιστρίδα και σαλάτα δυόσμου, ένα πιάτο με bruschetta, χαλούμι, καρπούζι, ντοματίνια κονφί και βασιλικό, αλλά και στο section με τα pastas ένα πιάτο με σπιτικά gnocchi φτιαγμένα από κολοκάσι, με μανιτάρια chanterelle, παρμεζάνα και τρούφα.

Σημαντικό είναι τέλος να αναφερθεί πως κάθε πιάτο θα συνδυάζεται με εξαιρετικά κυπριακά κρασιά από το The Anama Concept. Αυτό το «boutique» οινοποιείο, γνωστό για τα τολμηρά και γευστικά κρασιά του, υπόσχεται να συνδέσει τους επισκέπτες με τις ρίζες της οινοποιητικής κληρονομιάς της Κύπρου, αλλά και να αναδείξει αριστοτεχνικά τις γεύσεις κάθε πιάτου.

Εν κατακλείδι θα λέγαμε πως το «Made in Cyprus» μενού του Ristorante Locatelli είναι η ένωση που… δεν γνωρίζαμε ότι έχουμε ανάγκη!

Για κρατήσεις και πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 2544 2222 ή στο restaurants-booking@amarahotel.com.

AMARA | ΑΜΑΘΟΥΣ 95, ΑΓΙΟΣ ΤΥΧΩΝΑΣ |4533, ΛΕΜΕΣΟΣ, ΚΥΠΡΟΣ

WEB: www.amarahotel.com | IG: www.instagram.com/amarahotelcy