ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξι πολύ δυνατά εστιατόρια που έρχονται για να μας απασχολήσουν!

WIZ TEAM

Έξι εστιατόρια (και bar restaurants) που σίγουρα θα κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον το φετινό καλοκαίρι μας!

Ένα εστιατόριο για ψάρι σε πολυτελές ξενοδοχείο, ένα νέο εστιατόριο με comfort food για dinner στη Λευκωσία, ένα bar-restaurant στο Ladie’s Mile, ένα all day στον Πρωταρά και δύο νέα spots στη Μαρίνα Αγίας Νάπας.


Κεντρική φωτογραφία: Nerea

Nerea για ψάρι και θαλασσινά στο Amara

«Ο Νηρέας» έρχεται για να πάρει τη θέση του προηγούμενου εστιατορίου με θαλασσινά (Armyra), ως η νέα προσθήκη στις επιλογές με τα εστιατόρια του πολυτελούς Amara. Το νέο εστιατόριο NEREA (Νηρέας ήταν ο θεός της θάλασσας ή Γέρος της Θάλασσας, όπως αποκαλείτο από τον Όμηρο) στο AMARA Hotel ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό στις 16 Ιουνίου, ως μια επιλογή για dinner. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που εξασφάλισε το WiZ, το Nerea θα προσφέρει ψάρια και θαλασσινά, αλλά και μια μικρή επιλογή από εκλεκτά κρεατικά, όπως για παράδειγμα beef tartare κλπ, μέσω ενός μενού που επιμελείται η ομάδα του Amara, με επικεφαλής τον σεφ Πάνο Πέτρου. Εκτός από τις επιλογές του μενού, το Nerea θα προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες του να διαλέξουν οποιοδήποτε ψάρι και να το έχουν στο τραπέζι τους όπως ακριβώς επιθυμούν -από σούπα, μέχρι ceviche, στη σχάρα κλπ. Από τα πιάτα πάντως που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε είναι το ψημένο σε αλάτι ψάρι, ο αστακός, αλλά και ο αποδομημένος μπακλαβάς, συνδυάζοντάς τα με ωραία κρασιά μέσα από ένα δυνατό wine list το οποίο έχει επιμεληθεί από τον Head Sommelier σε συνεργασία με την ομάδα του Food & Beverage του ξενοδοχείου.

Sentio για dinner στη Λευκωσία

Το Sentio έρχεται ως μια πολύ φρέσκια πρόταση εξόδου στην πρωτεύουσα, με πολλά υποσχόμενα πιάτα από τον ταλαντούχο, βραβευμένο Κύπριο σεφ Ανδρέα Γιαγκουλλά. Αξίζει απλώς να επαναλάβουμε, ότι το interior του Sentio επιμελείται η βραβευμένη MOB Design Studio. Οι εικόνες φανερώνουν πως εκτός από τον εσωτερικό χώρο, θα υπάρχει παράλληλα η δυνατότητα για δείπνο και έξω, με τη διακόσμηση μέσα και έξω να κινείται σε σκούρα χρώματα, με αρκετά μοντέρνα touches. Ο σεφ (και ένας εκ των ιδιοκτητών) μάς έχει αναφέρει ότι το Sentio θα προσφέρει αποκλειστικά dinner, μέσω ενός μενού με μεσογειακό και μεσανατολίτικο προσανατολισμό, το οποίο δέχεται και επιρροές από την ασιατική κουζίνα. Η λογική του εστιατορίου θα είναι to share, ενώ το φαγητό θα συμπληρώνει μια αρκετά μεγάλη κάβα κρασιών και ένα δυνατό cocktail menu. Το επίσημο opening του εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Στασάνδρου (δίπλα στο μπαρ Λόλα), θα εγκαινιαστεί επίσημα στις 19 Ιουνίου, ενώ ξεκίνησαν ήδη να δέχονται κρατήσεις μέσω του 22322324.

Plage Du Soleil στο Ladie’s Mile

«Feel, the sand. Experience the sea. Taste the ocean». Αυτές είναι μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποιούνται στην επικοινωνία για τη νέα άφιξη της Λεμεσού, ένα μαγαζί που έρχεται από το Bar Du Soleil. Αυτή αφορά σε ένα bar restaurant το οποίο θα βρίσκεται στο σημείο που βρισκόταν μέχρι πρότινος το Nissos, στο Lady's Mile. Παρόλο που δεν έχουν διαρρεύσει πολλές πληροφορίες για το νέο παραλιακό bar restaurant, εντούτοις υπάρχουν κάποια hints, από τα οποία μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας -γνωρίζοντας κιόλας πόσο ψηλά έχει ανεβάσει τον πήχη το Bar Du Soleil. Το πρώτο αφορά στο vibe, όπου σε ένα κομψό και συνάμα χαλαρωτικό περιβάλλον, η αιγαιοπελαγίτικη αισθητική θα συναντά μια πιο ethnic ατμόσφαιρα. Μετά είναι το φαγητό, μέσω ενός μενού που προτείνει αυθεντική αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα... στα καλύτερά της. Φρέσκα ψάρια, στρείδια, μαλάκια και πολλά άλλα. Γνωρίζουμε, τέλος, και για τα Parties που συχνά θα διοργανώνονται στο Plage Du Soleil, ειδικά τις Κυριακές! Από το φρέσκο λαχταριστό φαγητό, λοιπόν, μέχρι τη δυνατή μουσική και την άψογη εξυπηρέτηση, το Plage Du Soleil θα αποτελέσει σίγουρα μια δυνατή νέα άφιξη για την παραλιακή Λεμεσό και όχι μόνο. «Sea You Soon», λέει ένα από τα taglines του μαγαζιού, προδιαθέτοντάς μας για το νέο πρότζεκτ του άκρως επιτυχημένου από κάθε άποψη Bar Du Soleil. Τηλ. 96689697

Montego το νέο all day bar-restaurant στον Πρωταρά

Το νέο all day bar-restaurant στην περιοχή Περνέρα έρχεται μέσα στο επόμενο διάστημα, δίνοντάς μας άλλη μια δυνατή πρόταση εξόδου και διασκέδασης μετά φαγητού. Το Montego βρίσκεται 20 μέτρα από τη θάλασσα, εφαπτόμενο στον πεζόδρομο του Πρωταρά και φέρνει όπως μαθαίνουμε αέρα Μυκόνου, κυρίως χάρη στο στυλ του το οποίο παραπέμπει στις Κυκλάδες και δη στο Νησί των Ανέμων -τη διακόσμηση έχει αναλάβει ο γνωστός interior Γιώργος Καμηλάρης! Σε ότι αφορά στο μενού, το οποίο φέρει την υπογραφή του chef Ανδρέα Μπασονίδη, αυτό θα έχει μεσογειακή κατεύθυνση και μια πιο seafood λογική, προτείνοντας όμως και sushi αλλά και ορισμένα πολύ special steaks! Το μαγαζί θα είναι all day, ανοίγοντας από το πρωί για καφέ και brunch, το μεσημέρι θα προσφέρει lunch, ενώ το βράδυ θα συνδυάζει μπαρ και φαγητό. Στο μενού θα προσφέρονται επίσης γλυκά, κρασί, κοκτέιλ, ακόμα και sisha. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως στο Montego θα διοργανώνονται και δυνατά events με διάσημους DJs από Ελλάδα και εξωτερικό!

Le Sundeck Robuchon και Margherita Pizza Artigianale στη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Η εμβληματική Μαρίνα Αγίας Νάπας, η οποία έχει ήδη καταστεί ως το απόλυτο hotspot διασκέδασης και ψυχαγωγίας του νησιού, συνεχίζει να ενισχύεται προς όφελος των χιλιάδων επισκεπτών που την προτιμούν για τη χαλάρωση, τα ψώνια ή τη διασκέδασή τους. Γι’ αυτό και συνεχίζει να προσθέτει επιλεγμένα καταστήματα και brands στην εμπορική ζώνη, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν μέσα στον Ιούνιο, προσφέροντας ακόμα περισσότερες επιλογές που θα ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη και γούστο. Ανάμεσα στις νέες προσθήκες ξεχωρίζει το Le Sundeck Robuchon, το νεότερο «αδελφάκι» του L'Atelier Robuchon και του Le Deli Robuchon που βρίσκεται στον υπαίθριο χώρο του τελευταίου και προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσεις υπέροχα signature κοκτέιλ και μια εξαιρετική ποικιλία από τάπας από το εξωτερικό μπαρ μέχρι αργά το βράδυ! Αξίζει να σημειωθεί ότι το Le Sundeck Robuchon, στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, είναι το πρώτο του είδους του στον κόσμο. Επιπλέον, το Margherita Pizza Artigianale είναι το πρώτο ιταλικό εστιατόριο της γνωστής ελληνικής αλυσίδας που ανοίγει στην Κύπρο (μετά την Κηφισιά, τη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα), με σκοπό να ενθουσιάσει τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας αλλά και της καλύτερης homemade πίτσας σε ξυλόφουρνο, που εγγυημένα θα σας φέρνει πίσω ξανά και ξανά.