ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξι ταβέρνες για μεζεδάκια μετά τη θάλασσα

WIZ TEAM

Αν μετά τη δροσιά της θάλασσας επιζητάς συνήθως ένα ωραίο εστιατόριο ή μια γραφική ταβέρνα για να απολαύσεις κάτι γρήγορο αλλά συνάμα ποιοτικό, τότε μάλλον θα πρέπει να ρίξεις μια ματιά στην παρακάτω λίστα.

Εστιατόρια κοντά στη θάλασσα ή σε κοντινή απόσταση από αυτήν, που προσφέρουν δυνατές γαστρονομικές συγκινήσεις.

Ψαροταβέρνα Αλέξης




Υπέροχο σκηνικό, πλησίον της γνωστής παραλίας Ωμέγα (αν και βρίσκεται πιο κοντά στο Tilos Beach), και πριν φτάσεις στο Grape by the sea με τα ωραία κοκτέιλ και τα μαγικά ηλιοβασιλέματα. Στον Αλέξη θα φας φρέσκο ψάρι της βάρκας, σε μια ταβέρνα που φύσει και θέσει άνετα θα μπορούσε να βρίσκεται στα Κύθηρα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το μπαρμπούνι και τους νοστιμότατους σκάρους, συνοδεύοντας το φαγητό σου με ούζο, αλλά και με τον σπιτικό ταραμά.

Κάτω Πύργος, επ. Πάφου. Τηλ. 99983440

 

Pavlaras Tavern


Σα φύγεις από το Λατσί ή το Νέο Χωριό, ακόμα και από τον Ακάμα, έχοντας πάνω σου όλη τη δροσιά και την αναζωογόνηση της υπέροχης βορειοδυτικής ακτογραμμής, μπες στο αυτοκίνητο και ανηφόρισε στο Νέο Χωριό. Στο Pavlaras Tavern θα έχεις τη χαρά να γευτείς, εκτός από τη θέα της θάλασσας από ψηλά, λαχταριστό φρέσκο ψάρι, το οποίο αποτελεί και μέρος του ψαρομεζέ σε περίπτωση που θες να έχεις μια πιο συνολική γαστρονομική εμπειρία.

Καλλιθέας 32, Νέο Χωριό. Τηλ. 26321714

 

Paramali Tavern



Ήρθε η ώρα να κάνεις μπάνιο στο ειδυλλιακό Παραμάλι, επιλέγοντας είτε την παραλία των surfers είτε τον μικρό κόλπο στα αριστερά. Αφού απολαύσεις μοναχικότητα και ηρεμία, ειδικά αν πας καθημερινή εκεί, καπάκι «κτύπα» έναν «Αφιερωσούλλας», όπως είναι γνωστό ανά το Παγκύπριο ο κύριος Γιάννης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας στο κέντρο του χωριού, δίπλα στον Μιναρέ. Εδώ θα φας δικής του παραγωγής τσακιστές ελιές, πατάτα τζάκετ που είναι φρέσκια κυπριακή, μια κοτολέτα turbo (ένα κιλό), αλλά κυρίως τα steaks, με κρέας κυπριακής εκτροφής από την Πάφο. Η σχάρα της ταβέρνας δουλεύει ακατάπαυστα.

Οδός Αμμοχώστου, Παραμάλι, επ. Λεμεσού. Τηλ. 99560897

 

Το Στεκκούι της Σιλίκου


Στη Λεμεσό, μετά το μπάνιο στη θάλασσα, βάλε απλώς Σιλίκου στο GPS και άσε το αυτοκίνητο να σε οδηγήσει σε ένα απάχικο στέκι, κυριολεκτικά μέσα στη φύση, πίσω από το οποίο βρίσκονται δύο φίλοι με σημαντική προϋπηρεσία σε μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης. Ένα λιτό μενού που μέρα παρά μέρα διαμορφώνεται αναλόγως του τι υπάρχει διαθέσιμο στη φύση αλλά και στην αγορά, κάτι που σημαίνει ότι τον μεζέ σου μπορείς να τον φτιάξεις εσύ αναλόγως του τι τραβά η όρεξή σου, αφού ακούσεις τις επιλογές σου από τον σερβιτόρο.
Σιλίκου, επ. Λεμεσού. Τηλ. 25583952

 

Στέφανος



Το γνωρίζουν και το εκτιμούν περισσότερο οι ντόπιοι, ξέροντας πως στον Στέφανο, λίγα μέτρα από τη θάλασσα, στην Πιαλέ Πασιά, προσφέρονται προσεγμένες γεύσεις από ψάρια και θαλασσινά. Σε ένα ωραίο ταβερνάκι με νησιώτικο παραδοσιακό στυλ, θα γευτείς φρέσκο ψάρι στα κάρβουνα, καλαμάρι, χταπόδι ψητό, μύδια μαγειρεμένα και φυσικά ένα νόστιμο ψαρομεζέ. Ιδανικός προορισμός για απόγευμα, μετά το μπάνιο στη Λάρνακα.

Πιαλέ Πασά 3, Λάρνακα. Τηλ. 99583887

 

Old Simos



Φεύγοντας από τις παραλίες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, στην επιστροφή για το σπίτι βγες από την έξοδο για Σωτήρα. Πήγαινε στο κέντρο του χωριού, στον Σίμο και κάνε δώρο στον εαυτό σου, παραγγέλνοντας τα υπέροχα μεζεδάκια της ταβέρνας. Ένα στέκι που τιμά το παραδοσιακό τοπικό κολοκάσι, ίσως όσο καμιά άλλη ταβέρνα στην Κύπρο δεν το κάνει με τα τοπικά προϊόντα. Κολοκάσι σαγανάκι με γαρίδες, κολοκασοκεφτέδες, πολίτικο κολοκάσι, ενώ μέχρι και sushi από κολοκάσι είχε βγει κατά καιρούς από την κουζίνα.

Γρηγόρη Αυξεντίου 44, Σωτήρα, ελ. περ. Αμμοχώστου. Τηλ. 23730189