ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

FlashArt από το θέατρο Ριάλτο για τον μήνα Δεκέμβριο

WIZ TEAM

Το FlashArt είναι ένα πρόγραμμα ανάδειξης και στήριξης της σύγχρονης κυπριακής παραγωγής από όλες τις παραστατικές τέχνες. Το πρόγραμμα το οποίο υπήρξε από την αρχή προσβάσιμο σε όλους, μέσα από ένα ανοικτό κάλεσμα για κατάθεση αιτήσεων, αγκαλιάστηκε από τους κύπριους δημιουργούς που έσπευσαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Για τον μήνα Δεκέμβριο ανεβαίνουν στη σκηνή του Ριάλτο δύο έργα ταλαντούχων δημιουργών στο πλαίσιο αυτό.

Εδώ αναπαυόμαστε, Enacttheatre

Η παραγωγή της enacttheatre με τίτλο Εδώ αναπαυόμαστε αποτελεί μια παράσταση επινοημένου θεάτρου βασισμένη στην ανθολογία Spoon River του Edgar Lee Masters.

Το Εδώ Αναπαυόμαστε παρουσιάστηκε πέρυσι, αλλά αυτή τη χρονιά δεν θα έχει τη μορφή παράστασης. Θα μετατραπεί σε μια συμμετοχική πράξη στη σκηνή του Ριάλτο σε μορφή σύναξης με μουσική και ποτό. Μια γιορτή για τη ζωή, το τώρα και την αιωνιότητα.

Ερμηνεία: Μαρίνα Μακρή, Έλενα Καλλινίκου
Μουσική: Μαριάννα Μιχαήλ

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη Achim Wieland και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον σύντροφο του.

Θέατρο Ριάλτο, Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 η ώρα 20:30 (45’)
Εισιτήρια: €12/10
E-ticket: https://rialto.interticket.com/program/edjo-anapauomasteflashart-2022-2684   

“While the agitated beasts enter the garden of fear...”, Patsiaoura Ensemble

Ανάμεσα στις πολλαπλές εκφάνσεις των συναισθημάτων και της προσωπικής έκφρασης διαφαίνεται μια σκοτεινή δύναμη που επισκιάζει συχνά τις υπόλοιπες... Ο φόβος. Ο φόβος άλλοτε μεγενθυνεται, άλλοτε μικραίνει, κατευθύνει τις αποφάσεις καθορίζοντας τη φύση μας και τον τρόπο με τον οποίο αντικρίζουμε τη ζωή. Ο φόβος αντικατοπτρίζει τις σκέψεις πίσω από τις ενέργειές μας, καθορίζει την καθημερινότητά μας, γεννά θρησκείες και συντηρεί κράτη, χτίζει ανθρώπινες σχέσεις και πλάθει ταυτότητες. Ο φόβος του "πραγματικού", ο φόβος του "πλασματικού".

Το “While the agitated beasts enter the garden of fear...” είναι μια σύνθεση του Άντη Σκορδή, εμπνευσμένη και βασισμένη στην έννοια του φόβου. Μέσα από 7 κινήσεις, ο συνθέτης πραγματεύεται μια διαφορετική αίσθηση του φόβου μέσα από την καθημερινή μας ζωή (Ακροφοβία, Ελευθεροφοβία, Κακοραφιοφοβία, Αγοραφοβία, Ορνιθοφοβία, Γερασκοφοβία, Αλγοφοβία ). Οι εκτέλεστες ενδεδιμένοι τον ρόλο του τελετουργου, παρουσιάζουν την κάθε κίνηση ως μια τελετή προς τη συγκεκριμένη αίσθηση με σκοπό να την εξυψώσουν και κατ’επεκταση να την κατακτήσουν, νικώντας με αυτό τον τρόπο τον φόβο που τους πολιορκεί.Το έργο ανα-δημιουργεί τα 7 στάδια, τα οποία μέσω μουσικής δομής και οπτικών προβολών παρουσιάζουν τις διαφορετικές μορφές που εμφανίζεται ο φόβος στην ζωή μας. Οι προβολές, που δημιούργησε ο εικαστικός Άδωνης Αρχοντίδης, βασίζονται στο αντίστοιχο στάδιο του φόβου, και προβάλλονται σε διάφορες επιφάνειες του χώρου, αναλόγως με τις δυνατότητες.

Σύνθεση: Άντης Σκορδής
Βιολοντσέλο: Robertas Grod
Κλαρίνο: Γιώργος Γεωργίου
Κρουστά: Νατάσα Χατζηανδρέου
Πιάνο: Ράμι Σαριεντίν
Προβολές: Άδωνις Αρχοντίδης

Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 η ώρα 20:30 (50’)
Εισιτήρια: €12/10
E-ticket: https://rialto.interticket.com/program/patsiaoura-ensembleflashart-2022-2685 
Tαμείο: 77 77 77 45
(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 1,5 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)