ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Four-hands dinner από δύο σημαντικούς Κύπριους σεφ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Δύο εκ των πιο σπουδαίων σεφ στο νησί, ο Ανδρέας Γιαγκουλλάς και ο Jack Yiannakou, ενώνουν δυνάμεις και παρουσιάζουν από κοινού στο Sentio ένα six-course set menu.

Κι άλλες φορές στο νησί είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε four-hands ή six-hands dinners, κυρίως με φιλοξενούμενους σημαντικούς σεφ (ενίοτε με βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ) από το εξωτερικό. Παρόλα αυτά είναι ίσως η πρώτη φορά που δύο Κύπριοι σεφ και δη δύο νεαροί σεφ ενώνουν δυνάμεις, παρουσιάζοντας υψηλή γαστρονομία μέσω ενός set menu.

Συγκεκριμένα, ο σεφ και εκ των ιδιοκτητών του Sentio, Ανδρέας Γιαγκουλλάς, του εστιατορίου που λειτούργησε το καλοκαίρι αφήνοντας μέχρι στιγμής τις καλύτερες εντυπώσεις, και ο σεφ του λεμεσιανού fine dining εστιατορίου Bistrot 55, Jack Yiannakou, συναντώνται στη Λευκωσία, στην κουζίνα του Sentio, και δημιουργούν από καινού ένα δυνατό από κάθε άποψη six course dinner (μαζί με amuse bouche), που θα έχει όμως και μια to share φιλοσοφία, όπως τη φιλοσοφία που έχει το Sentio γενικότερα.



Όπως μάθαμε από τον Ανδρέα Γιαγκουλλά (βλ. φωτό), μερικές από τις γεύσεις που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε είναι ένα πιάτο με Iberico χοιρινό λαιμό, ένα πιάτο με ωμά χτένια, αλλά και μια σαλάτα με χταπόδι. Το φαγητό θα μπορούμε φυσικά να το συνδυάσουμε με τα φημισμένα κοκτέιλ του Sentio, αλλά και με κρασί όσοι το επιθυμούν, πάντα με την καθοδήγηση του sommelier του εστιατορίου Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Γνωρίζοντας την πορεία και των δύο και έχοντας δοκιμάσει τις γεύσεις που βγαίνουν από την κουζίνα τους, είμαστε σίγουροι πως κάτι πολύ σπέσιαλ θα παρουσιαστεί στο Sentio τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Κρατήσεις 22322324

Δείτε πιο κάτω τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από μερικούς μήνες στο WiZ ο Jack Yiannakou