ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Gaba Project featuring Nicolas Tryphonos στο Τεχνόπολις 20

WIZ TEAM

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στον όμορφο κήπο του Τεχνόπολις 20.

Το Τεχνόπολις 20 γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, την Παρασκευή 21 Μαΐου, με τους Gaba Project οι οποίοι θα βρεθούν για πρώτη φορά στον όμορφο του κήπο του.

Οι Gaba Project θα παρουσιάσουν τις δικές τους συνθέσεις και θα μοιραστούν με το κοινό νέα ηχητικά τοπία που προκύπτουν από το συνδυασμό handpan, λύρας και κοντραμπάσου, την ημέρα της Μουσικής. Οι συνθέσεις βασίζονται σε μελωδικές γραμμές, οι οποίες αναπτύσσονται τόσο με ρυθμικό όσοκαι αυτοσχεδιαστικό τρόπο κατά τη διάρκεια της παράστασης, ακολουθώντας πάντα μια δομή και, ταυτόχρονα, αφήνοντας ελευθερία διαλόγου μεταξύ των τριών μουσικών. Αν και το στυλ (τέμπο, ρυθμός, κλίμακα-μακάμ) κάθε σύνθεσης είναι μοναδικό, η δημιουργία χώρου και χρόνου για αυτοσχεδιασμό κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι βασικό στοιχείο που προκύπτει από τις ποικίλες μουσικές γνώσεις και εμπειρίες των μουσικών, δημιουργώντας νέες προοπτικές.

Εκτός από τις δικές τους συνθέσεις, θα παρουσιάσουν και ένα μικρό μέρος διασκευών μουσικών παραδόσεων της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου (Αρμενία, Κύπρος, Τουρκία, Βουλγαρία) με εντελώς φρέσκια διάθεση, μεταμορφώνοντας ακόμη και τον ρυθμό τους. Η χρήση μεικτών ρυθμών, κλιμάκων και μακάμ μαζί με έντονες αλλαγές στη δυναμική, είναι βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη μουσική του συγκροτήματος.

Οι Gaba Project συνδυάζουν για πρώτη φορά παγκοσμίως το handpan και τα κρουστά με τη λύρα.

Το handpan είναι ένα σύγχρονο όργανο με «μυστικιστικό» ήχο, ενώ η λύρα προέρχεται από την καθιερωμένη κρητική μουσική παράδοση. Το ντουέτο επικεντρώνεται στον πειραματισμό με νέες μουσικές προσεγγίσεις (διασκευή, σύνθεση και ηχητικά τοπία) με τα ίδια τα όργανα και με τις συνθέσεις.

Οι Βασίλης Βασιλείου (Handpan, Κρουστά), Χριστίνα Πολυκάρπου: Λύρα και Νικόλας Τρύφωνος (Κοντραμπάσο), με μεγάλη χαρά μοιράζονται τη σκηνή ξανά με το Νικόλα Τρύφωνος στο κοντραμπάσο.

Συμμετοχές/Φεστιβάλ: 9th Cyprus Jazz & World music Showcase, MoonWalk festival 2022 and 2023, Reggae Sunjam 2019, Fete de la Musique 2023 (Limassol), Cosmopolis Festival 2023 (Kavala, Greece), Windcraft Music Festival 2023 (Cyprus), Cyprus Rialto World Music Festival 2023 (Cyprus).

Info
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
Τεχνόπολις 20, 20.00
Είσοδος €10
Πληρ. 70002420
Facebook: https://www.facebook.com/gabamusicproject
Instagram: Gaba Project