ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Γάμος για ούλλους» το σύνθημα της φετινής Πορείας Υπερηφάνειας Κύπρου

WIZ TEAM

Όλες οι πληροφορίες για το Cyprus Pride που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2022, στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, αλλά και το πλήρες πρόγραμμα με τις παράλληλες δράσεις που θα τρέξουν στο δεύτερο μισό του μήνα.

Μετά από δυο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, αλλά μετά και την ανανέωση του Συμβουλίου της, η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου ανακοινώνει την επιστροφή της Πορείας Υπερηφάνειας Κύπρου (Cyprus Pride).

Το σύνθημα της φετινής πορείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, είναι «Γάμος για ούλλους», στοχεύοντας την ευαισθητοποίηση της πολιτείας για να προχωρήσει τις νομοθεσίες που θα δώσουν τη δυνατότητα για πλήρη ισότητα όλων των ζευγαριών στο γάμο μαζί με όλα τα δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις  που απορρέουν από αυτό και με πλήρη αναγνώριση των γάμων από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που τελούνται ήδη σε 31 χώρες στο εξωτερικό. 

«Φέτος, σηκώνουμε τις σημαίες υπερηφάνειας ακόμα πιο ψηλά σε μια πορεία που προβλέπεται να είναι ακόμα πιο μαζική και δυναμική. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι και πάλι ο Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο φεστιβάλ με δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, ενώ το καλλιτεχνικό μέρος θα αναλάβουν μεταξύ άλλων  οι γνωστοί ερμηνευτές Κατερίνα Στικούδη και Γιάννης Μαργάρης, οι οποίοι στηρίζουν συνεχώς τα δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, καθώς και διάφοροι καλλιτέχνες από Κύπρο και το εξωτερικό».

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 17:30, το κοινό θα περπατήσει ξανά μαζί για να διεκδικήσει το δικαίωμα του γάμου για όλους, χωρίς διακρίσεις, θα περπατήσει για ένα καλύτερο κόσμο, χωρίς αποκλεισμούς, θα περπατήσει ξανά μαζί για να διεκδικήσουν ίσα δικαιώματα για όλα τα  ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα τη χώρα μας, αλλά και για το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ζει και να εκφράζετε ελεύθερα, θα περπατήσει ξανά μαζί για την ελευθερία, την ισότητα, την αγάπη για ούλους! Μαζί θα καταφέρουμε να επανεκκινήσουμε την πρόοδο για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+  και ισονομία στην Κύπρο και θα υπενθυμίσουμε στην πολιτεία και στην κοινωνία ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι εδώ αλλά τα προβλήματά της παραμένουν άλυτα.

Εκτός από την πορεία, τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν και άλλες παράλληλες δράσεις που περιλαμβάνουν συζήτηση με θέμα τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια με παιδιά (LGBTQI+ families), παρουσίαση έρευνας για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Κύπρου, και φυσικά πάρτι και άλλες διαδραστικής φύσεως εκδηλώσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία πριν και μετά την πορεία.

Η Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, καλεί Οργανισμούς, Οργανώσεις, Εταιρείες, τα ΜΜΕ, την κοινωνία των πολιτών αλλά και κάθε ευαίσθητο και κοινωνικά υπεύθυνο πολίτη της της χώρας να συμπορευτεί δημόσια μαζί της και να στηρίξει τις δράσεις της και μαζί τα δικαιώματα των πολιτών μας. Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δεν πρέπει να παραμένει στην καραντίνα ούτε λόγω πανδημίας αλλά ούτε λόγω της πολιτείας ή του κάθε ενός από εμάς.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μπορείτε να βρείτε στο πιο κάτω πρόγραμμα καθώς και στη σελίδα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Accept - LGBTI Cyprus. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PRIDE 2022

16/09/2022 - Παρασκευή

18:00 - 19:30
Παρουσίαση έρευνας: «Οι επιπτώσεις  της πανδημίας στην ΛΟΑΤΙ κοινότητα». Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Χώρος: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) - Αίθουσα Unesco, οδός Μακεδονίτισσης 46, 2417 Λευκωσία

20:00- 02:00
Pride fund raising event at Sousami
DJ’s: Cotsios o Pikatillis, Acid Fox, Georges D'Andre
Χώρος: Μπαρ Σουσάμι, οδός Κιτίου Κυπριανού 8, 3036 Λεμεσός
Είσοδος: 3€


17/09/2022 - Σάββατο

15:30 - 19:30
Proud Dog’s Day
Σε συνεργασία με το Nicosia Dog Shelter (NDS) γιορτάζουμε τη μοναδική σχέση των ΛΟΑΤΙ ατόμων με τα κατοικίδια τους. Κοπιάστε για μια βόλτα στο πάρκο και έτσι θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε άτομα του καταφυγίου για πληροφορίες όσο αφορά υιοθεσίες. 
Χώρος: Θα ανακοινωθεί σύντομα. 


22/09/2022 - Πέμπτη

19:00 - 21:00
«H αγάπη κάνει την οικογένεια!»
Σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ)  και τις πολύχρωμες οικογένειες Κύπρου διοργανώνεται ανοικτή συζήτηση με θέμα τις οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών.
*Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά.
Χώρος: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αμφιθέατρο 1 – Τάσος Παπαδόπουλος, Γωνιά οδών Θέμιδος και Ιφιγενείας, 3036 Λεμεσός 

23/09/2022 - Παρασκευή

20:00 - 22:30
"50 Shades of Random - Chapter: Yass I Do!"
Μουσική βραδιά με πιάνο και τραγούδι με τον Μάριο Κ. Λάζο
Χώρος: Home for Cooperation, οδός Μάρκου Δράκου 28, Λευκωσία 1102
Είσοδος: 6€  / 4€ για τα μέλη της οργάνωσης


24/09/2022 -
Σάββατο

22:30-03:00
The Pre-party 
Guest Drag Queens: Gia Evangelista, Masc4Marscara, Violetta J’Adore, The Daalings (Evita Clitorina + Gale Force)
DJs: Θα ανακοινωθούν σύντομα.
Χώρος: Μουσική σκηνή RED, οδός 28ης Οκτωβρίου 4, 2414 Έγκωμη, Λευκωσία
Είσοδος: 7€ / 5€ για τα μέλη της οργάνωσης
Κρατήσεις στο τηλ.: 99059257 (Ελάχιστη κατανάλωση 10€ ανά άτομο φαγητό και/ή ποτό)

25/09/2022 - Κυριακή

ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας

Παιδικό πρόγραμμα
Χώρος: Εστιατόριο Evergreen (εντός του Δημοτικού κήπου)
15:00
Διαδραστικό Παραμύθι: «Το αλλιώτικο μυαλοκούτι του Αλέξανδρου», της Μαίριλυν Ζαννέτου
Το παραμύθι πραγματεύεται την ιστορία ενός παιδιού που έχει δύο μπαμπάδες και μας αφορά όλους: από τα παιδιά, τους γονείς και το σχολείο μέχρι την κοινωνία και την πολιτεία..

15:45
«Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας», από την Ομάδα Θεάτρου Βαλίτσα INTRA PORTAS.
Δύο ηθοποιοί αφηγούνται με παιγνιώδη  τρόπο και αλλάζοντας πολλαπλούς ρόλους μια περίπτωση σχολικού εκφοβισμού,  προτείνοντας  ταυτόχρονα,  μέσα  από  την  ιστορία,  τρόπους αντιμετώπισής της
Για παιδιά και εφήβους.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Κείμενο: Τάσος Αγγελόπουλος
Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου
Παίζουν: Αντρέας Κουτσόφτας, Νάγια Τ. Καρακώστα
Στο χώρο θα υπάρχει face painting για παιδιά.

Κυρίως Πρόγραμμα
16:30 Ομιλίες
17:30 Πορεία

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα

18:30
Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα με την Κατερίνα Στικούδη, Γιάννης Μαργάρης, Sam Albatros, Gia Evangelista and Masc4Marscara, Violetta J’Adore, Evita Clitorina, Gale Force. DJs: Θα ανακοινωθούν σύντομα.
* Η Κίνηση Συμπαράστασης για το AIDS θα προσφέρει εξετάσεις για HIV και σύφιλη στον Δημοτικό Κήπο.

22:30 - 02:00
The After party Drag Show
Guest Drag Queens: Doukissa & Lynn Dynasty
Χώρος: Downtown Live, οδός Εμανουήλ Ροίδη, 1095 Λευκωσία
Είσοδος: 10€ 


Χορηγός Επικοινωνίας: DEEJAY RADIO 93,5