ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γαστρονομικό ταξίδι «Γεύσεις ζωής» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, για στήριξη του αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την εκδήλωση έθεσε υπό την αιγίδα του και τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, η εκδήλωση «Γεύσεις ζωής», την οποία διοργάνωσε η Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Yale, την Τρίτη 12 Μαρτίου στο εστιατόριο LOFT (στον 12o όροφο της εστίας SIX). 

Η εν λόγω εκδήλωση, η οποία τέθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογραμμίζει τόσο τη σημασία της όσο και τη αφοσίωση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην προώθηση του κυπριακού πολιτισμού και της γαστρονομίας, καθώς και τη στήριξη κοινωνικά επωφελών σκοπών.  

Όλα τα έσοδα από αυτήν θα προσφερθούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, για τη στήριξη του Κέντρου Παιδικού Καρκίνου του Ιδρύματος... για έναν κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα!

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Χριστοδουλίδης, ευχαρίστησε θερμά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία. «Από τη μία έχουμε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά σας. Για ‘μένα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένα κέντρο αριστείας της χώρας μας, το οποίο οφείλουμε να στηρίξουμε. Από την άλλη έχουμε το Καραϊσκάκειο, για το οποίο όσα κι αν πούμε είναι λίγα. Θα αρκεστώ να αναφέρω την εμπειρία μου ως Υπουργός Εξωτερικών, και την περηφάνεια που ένιωθα όταν μου έλεγαν από χώρες του εξωτερικού πόσο καλή δουλειά κάνει το Ίδρυμα. Είναι και οι δύο οργανισμοί άξιοι πρεσβευτές της χώρας μας και η συνεργασία μεταξύ τους μας κάνει να νιώθουμε ακόμα πιο περήφανοι».

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Καθηγητής Κυριάκος Φελέκκης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας, αναφέρθηκε στο σκεπτικό της πρωτοβουλίας και την αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών, όπως το ελαιόλαδο, που έχουν ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία του ανθρώπου.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, Δρ Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την πρωτοβουλία του και ανέφερε πως καμία φορά η ζωή μπορεί να μας κερνά «πικρές γεύσεις». «Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα», πρόσθεσε, «διαχρονικά προσπαθεί να προσφέρει ευκολίες σε αυτούς που έχουν γευτεί αυτή την πίκρα, και ειδικότερα στα παιδιά».

Από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Yale, Δρ Τάσος Κυριακίδης, αναφέρθηκε στα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, ενώ πρόσθεσε «Έχουμε κοντά μας άτομα του πρωτογενούς τομέα, που χωρίς αυτούς ούτε το φαγητό θα είχαμε, αλλά ούτε κι εμείς σαν ακαδημαϊκοί θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτά που κάνουμε».

Σχετικά με το Γαστρονομικό Ταξίδι

Αυτή η μοναδική γαστρονομική εμπειρία ταξίδευσε τους συμμετέχοντες στην πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Κύπρου, συνδυάζοντας εκλεκτά πιάτα από τοπικά παραγόμενα και προμηθευόμενα κυπριακά υλικά με τα καλύτερα αποστάγματα που βασίζονται στα αρώματα της κυπριακής χλωρίδας.

Κάθε πιάτο και ποτό παρουσιάστηκε με μια σύντομη ιστορική προοπτική, παρέχοντας μια ματιά στο ζωντανό παρελθόν του νησιού, μια σύνδεση με το παρόν και μια ματιά στο μέλλον. Δόθηκαν επίσης πληροφορίες για τη διατροφή και την υγεία, υπογραμμίζοντας τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και την έμφαση που δίνει στα βιώσιμα, τοπικά προϊόντα.

Για να ενισχυθεί η εμπειρία, το γαστρονομικό ταξίδι συνοδεύτηκε από αυθεντικές κυπριακές μελωδίες, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα τόσο πλούσια και ζωντανή όσο και το φαγητό και το ποτό που προσφέρθηκε.