ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Georges Alain Pâtisserie: Μια πατισερί με παριζιάνικο αέρα

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

Η νέα patisserie της Πάφου μετρά μόλις μερικές βδομάδες ζωής, αλλά ο ιδιοκτήτης και πολύπειρος pastry chef Georges Alain μετρά πάνω από 20 χρόνια στον χώρο.

Απόφοιτος παγκόσμια γνωστής σχολής μαγειρικής στο Παρσίσι και αφού δούλεψε σε διάσημα ξενοδοχεία και εστιατόρια (και με Michelin Stars), αποφάσισε να αφήσει την πολύβουη ζωή του Παρισιού και να μετακομίσει στην Πάφο για να προσφέρει στην οικογένειά του πιο χαλαρούς και οικογενειακούς ρυθμούς.  

Η πατισερί του, που φέρει και το όνομα του (Georges Alain Pâtisserie), κοσμεί πλέον το ανακαινισμένο Χάνι του Ιμπραήμ και αποτελεί από μόνη της λόγο να το επισκεφθείς. Μια γωνιακή, συμπαθητική πατισερί με παριζιάνικο αέρα, τραπεζάκια al fresco και γαλλική μουσική υπόκρουση, εκεί στην αναμορφωμένη παλιά αγορά, στο κέντρο της Πάφου, με τον ίδιο να σε εξυπηρετήσει πίσω από τον πάγκο.

Οι αξίες της πατισερί του είναι η ποιότητα, ο σεβασμός, η υγεία και οι καλές πρώτες ύλες. Προσφέρει ποικιλία γλυκών χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, vegan και γενικά προσπαθεί να μοιραστεί το πάθος του για τα γλυκά με τους πελάτες του.

Παρόλο που η πρότερη εμπειρία του «φώναζε» να δοκιμάσουμε τα macarons του, στην τελευταία μας επίσκεψη κάναμε ένα συνδυασμό της χωρίς γλουτένη μους σοκολάτας (με μαύρη σοκολάτα Βελγίου) του και μιας vegan εξωτικής πανακότας με γάλα αμυγδάλου, βανίλια Μαδαγασκάρης, μάνγκο και passion fruit! Τελικά, πήραμε και για το σπίτι ένα εντυπωσιακό green velvet χωρίς γλουτένη, το οποίο είχε ως πρώτες ύλες πιστάτσιο και μούρα!

Για την επόμενη επίσκεψη, ήδη βάλαμε στο μάτι το τιραμισού και το τσιζκέικ του και εννοείται τα macarons! Φυσικά, επειδή καλοκαίρι και παγωτό πάνε μαζί, άρα σίγουρα πρέπει να δοκιμάσουμε και τα σπιτικά παγωτά του χωρίς γλουτένη.

Και όπως λέει και το μότο τους, «La bonne cuisine est la base du véritable Bonheur» (Good food is the foundation of genuine happiness, Auguste Escoffier). Εισηγούμαι να το εφαρμόζετε. Εγώ το κάνω!

#pafianontour #santinpafoeneshi