ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για θαλασσινά την Καθαρά Δευτέρα

WIZ TEAM

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής και σύμφωνα με την παράδοση επιβάλλεται το τραπέζι μας να αποτελείται από νηστίσιμα εδέσματα όπως χταπόδια , γαρίδες, στρείδια, μύδια και γυαλιστερές ! Αγαπημένα στέκια σε όλη την Κύπρο βγάζουν τραπεζάκια στη λιακάδα (καιρού Καθαράς Δευτέρας επιτρέποντος!) για σπέσιαλ θαλασσινά…

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Το Παραγάδι

Νιόβης 3, Ακρόπολη, Λευκωσία
Τηλ 22491310
Fish-restaurant με φρέσκα και καλομαγειρεμένα ψάρια και υψηλή ποιότητα. Με καλά μελετημένη διακόσμηση, ωραίο περιβάλλον, εξαιρετική εξυπηρέτηση, ενημερωμένη λίστα κρασιών και ακριβό. Καταπληκτική η γαριδομακαρονάδα του.
Δ-Κ 12.00-16.00 & 19.00-24.00

Pyxida 

Μενάνδρου 5, Λευκωσία
Τηλ. 22445636
Από τα classic εστιατόρια της Λευκωσίας για ψάρι σε ένα αρχοντικό, με vintage αισθητική, επενδύει αποτελεσματικά στις καλές και δυσεύρετες θαλασσινές πρώτες ύλες. Φρέσκα ψάρια, μαλάκια και οστρακοειδή, μαεστρία στη σχάρα και στο τηγάνι, εξαιρετική ψαρόσουπα, με το φιλόξενο πνεύμα των old fashioned σερβιτόρων. Ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον διεθνή, ελληνικό και κυπριακό αμπελώνα. Σταθερό meeting point πολιτικών και επιχειρηματιών το μεσημέρι.

ΛΑΡΝΑΚΑ-ΖΥΓΙ

Ζέφυρος

Πιαλέ Πασά 37, Λάρνακα
Τηλ. 24657198
Πασίγνωστη ψαροταβέρνα, διατηρεί το καλό της όνομα με πρώτης τάξεως ψάρια, δεξιοτεχνία στο τηγάνι και ικανή σχάρα. Στο μενού υπάρχουν και κλασικά πιάτα με κρέας. Λιτή κάβα κρασιών, έμπειρο και γρήγορο σέρβις, απαραίτητη κράτηση το σαββατοκύριακο, θορυβώδες με κόσμο. Δίπλα στον αλιευτικό λιμένα.

Ψαροταβέρνα Στέφανος


Πιαλέ Πασά 3, Λάρνακα
Τηλ. 99583887
Ψαροταβέρνα στην Πιαλέ Πασιά που προσφέρει προσεγμένες γεύσεις από ψάρια και θαλασσινά. Σε νησιώτικο παραδοσιακό στυλ, εδώ θα απολαύσετε φρέσκα ψάρια στα κάρβουνα, καλαμάρια, χταπόδι ψητό, μύδια αχνιστά, γαρίδες και νόστιμους ψαρομεζέδες. Αποτελεί αγαπημένο σημείο για τους λάτρεις του ψαριού

Captain's Τable


Γρηγόρη Αυξεντίου 48, Ζύγι, επ. Λάρνακας
Τηλ 24333737
Δημοφιλής ψαροταβέρνα και καθαρή, σε λιτό και προσεγμένο θαλασσινό σκηνικό. Φρέσκα και εισαγόμενα ψάρια και θαλασσινά με σωστό ψήσιμο και κλασικά πιάτα με κρέας. Εξαιρετικό σέρβις, τσιμπημένες τιμές. Πανοραμική θέα στη Μαρίνα, τραπεζάκια έξω το καλοκαίρι σε διαμορφωμένο χώρο.

Πεντάσχοινος


Λεωφ. Ελλάδος, παραλία Αγίου Θεοδώρου, Άγιος Θεόδωρος
Τηλ. 24440044
Παραθαλάσσια ψαροταβέρνα με όνομα από τον διπλανό ποταμό. Φρέσκο ψάρι από τις δικές τους βάρκες, σωστό ψήσιμο στη σχάρα και στο τηγάνι, έμφαση στα πιάτα με θαλασσινά. Απολαυστική καλοκαιρινή βεράντα πάνω από τη θάλασσα, περιεκτική κάρτα κρασιών με ετικέτες και από τον κυπριακό αμπελώνα, εξυπηρετικό σέρβις και τιμές έξτρα λογικές για ψάρι.

Theta


Φάρου 1, Περβόλια, επ. Λάρνακας
Tηλ. 99774433
Κομψό θαλασσινό εστιατόριο, με ψάθινο υπόστεγο και κοσμοπολίτικη αύρα, ανεβάζει τον πήχη στον εστιατοριακό χάρτη της περιοχής. Πιάτα μεσογειακού προσανατολισμού από τον executive σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου που υπογράφει το μενού, καθαρές γεύσεις και έμφαση στις πρώτες ύλες. Νόστιμες αλοιφές, φρέσκιες σαλάτες, θαλασσινά και ψάρια ημέρας με γνώση στις τεχνικές και στο ψήσιμο.

ΛΕΜΕΣΟΣ 

Porto Ydra


Λεωφόρος Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 181, Λεμεσός
Tηλ. 95117257
Μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο, στη λεωφ. Μακαρίου, δίπλα από τα Shibui και Salone. Μέσω ενός σχετικά μικρού μενού, το οποίο αλλάζει αναλόγως των διαθέσιμων πρώτων υλών κάθε εποχής και εστιάζει κυρίως στα λαχανικά, το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, αναδεικνύεται ο πλούτος της ελληνικής κουζίνας, στην πιο μοντέρνα εκδοχή της.

Fat Fish


Γεωργίου Α’, 1, εντός του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, Λεμεσός
τηλ. 25828181
Ελληνική, πολυσυλλεκτική και μοντέρνα προσέγγιση των φρέσκων ψαριών και των θαλασσινών, καλό τηγάνι και σχάρα, κλασικές σαλάτες, έχει ωστόσο κι εξαιρετικό κρέας. Με προσεγμένη και πλούσια κάβα κρασιών, εξυπηρετικό, φιλικό σέρβις, ωραία θέα στη θάλασσα. Δεν είναι φτηνό, αλλά αξίζει.
Δ-Κ 12.30-15.30, 18.30-22.30

The Old Neighborhood   (Τα ψαράκια του Νίκου)


Αγκύρας 14, περιοχή Κάστρου, Λεμεσός
Τηλ. 25376082
Απλό και μικρό μαγαζάκι, ήταν για χρόνια ένα καλά κρυμμένο μυστικό των Λεμεσιανών. Με δεξιοτεχνία στη σχάρα και καλό τηγάνι, σερβίρει μόνο φρέσκο ψάρι ημέρας ανοιχτής θάλασσας, που σε κερδίζει με τη πρώτη μπουκιά. Καλοφτιαγμένα ορεκτικά, εξαιρετικό χταπόδι και καλαμάρι στη σχάρα, υπέροχο τηγανητό μπαρμπούνι.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ-ΠΡΩΤΑΡΑΣ-ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Σπαρτιάτης


Κόννου 79, Πρωταράς
Τηλ. 23831386
Στόχος του Σπαρτιάτη είναι η δημιουργία ξεχωριστών πιάτων, πάντα με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Σε συνδυασμό με την πανοραμική θέα του Κάβο Γκρέκο, αποτελεί την τέλεια επιλογή για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, με επιλογές σε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

Καρράς


Λεωφ. Κάππαρη 55, Παραλίμνι
Τηλ. 23820565
Χαλαρή, οικογενειακή ταβέρνα με φρέσκο κυπριακό ψάρι από τη βάρκα, ελαφρώς πειραγμένα πιάτα που αποδίδουν πιο εκφραστικά το θαλασσινό της χαρακτήρα, γενναίες μερίδες. Έμφαση στα φρέσκα υλικά, σπιρτόζικο σέρβις με χαμόγελο, σκεπαστή δροσερή αυλή το καλοκαίρι.
Δ-Κ 12.00-23.30

Vassos 


Λιμάνι Αγίας Νάπας
Τηλ. 23721884
Πάνω στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας, με άπλετη θέα. Μεγάλο μενού με φρέσκο ψάρι, θαλασσινά, μύδια, στρείδια, γυαλιστερές, κυδώνια, αστακομακαρονάδα, γαριδομακαρονάδα, αλλά και κάρτα με sushi και πιάτα με κρέας στα κάρβουνα.

ΠΑΦΟΣ- ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ

Theo's fish


Λιμάνι Πάφου, Πάφος
Τηλ. 26932829
Παραδοσιακή ψαροφαγία πάνω στη θάλασσα με φόντο τα κατάρτια των ιστιοφόρων, σε προνομιούχα τοποθεσία με εξαιρετική θέα. Δεξιοτεχνία στο τηγάνι, ικανή σχάρα, κάποια grill πιάτα με κρέας και λογικές τιμές. Ενημερωμένη κάβα κρασιών, σέρβις που έχει το φιλόξενο πνεύμα των old fashioned σερβιτόρων που νοιάζεται για τον πελάτη. 

Filiotis By The Sea


Δρόμος Αεροδρομίου, Πάφος
Τηλ. 99469468
Οικογενειακή ψαροταβέρνα πάνω στο κύμα, σε ανανεωμένο χώρο με ωραία αισθητική, ολόφρεσκα ψάρια και ζεστή φιλοξενία. Νόστιμοι ψαρομεζέδες και θαλασσινά, φρέσκες σαλάτες, καλό τηγάνι και σχάρα. 

Γιάγκος & Πέτρος


Λιμάνι Λατσί, Πόλη Χρυσοχούς
Τηλ. 26321411
Ταβέρνα με ιστορία πάνω στο λιμανάκι με ωραία θέα και γρήγορο προσωπικό, που εξακολουθεί να προκαλεί κοσμοσυρροή με πρώτης τάξεως ψάρια και θαλασσινά από τις τράτες.

ΚΑΤΩ ΠΥΡΓΟΣ

Αλέξης

Κάτω Πύργος, επ. Λευκωσίας
Τηλ. 99983440
Εδώ δεν θα βρεις τον κλασσικό ψαρομεζέ, αλλά ό,τι έχει η ψαριά της ημέρας, αφού κάπως έτσι προκύπτει κάθε μέρα το μενού. Συνήθως προσφέρει μπαρμπούνι, φαγκρί, τον πιο νόστιμο σκάρο που έχεις γευτεί και άλλα ψάρια του παραγαδιού. Επίσης, θα βρεις φρεσκοκομμένη κυπριακή πατατούλα με ρίγανη της περιοχής, αλλά και θαλασσινά (χταπόδι, σουπιές κλπ) στα οποία επίσης μπαίνει ρίγανη, απογειώνοντας τη γεύση. Must try είναι και ο σπιτικός ταραμάς. Το γεύμα στον Αλέξη κλείνει πάντα με έναν κυπριακό μερακλίδικο καφέ και ένα γλυκό του κουταλιού, κιτρόμηλο ή καρυδάκι της περιοχής.