ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιώργος Μπίζιος και Χρήστος Γερολατσίτης ζωντανά στο Windcraft

WIZ TEAM

Η σύγχρονη τζαζ συναντά τη ροκ μουσική, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, στο Windcraft Music Centre.

Το Windcraft Music Centre γιορτάζει τα 10χρονα του με μια σειρά συναυλιών στον χώρο εκδηλώσεών του στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας, κάνοντας αρχή με το ντουέτο των Γιώργου Μπίζιου & Χρήστου Γερολατσίτη.

Οι μουσικοί Γιώργος Μπίζιος και Χρήστος Γερολατσίτης συναντιούνται και ερμηνεύουν μια σειρά από αυθεντικές διασκευές και ενορχηστρώσεις για κιθάρα και πιάνο γραμμένες από τον Γ. Μπίζιο. Το ρεπερτόριο αποτελείται από μια ποικιλόμορφη συλλογή με κομμάτια και τραγούδια από διάφορες περιόδους της τζαζ και ροκ μουσικής, όπως συνθέσεις από τους Hoagy Carmichael, Monk, The Beatles και Nirvana – όλα επαναπροσδιορισμένα από τον κόσμο της μοντέρνας και σύγχρονης τζαζ.  Εκείνο που έρχεται να ολοκληρώσει τις διασκευές αυτές είναι φυσικά το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, μέσω του οποίου το ντουέτο επικεντρώνεται στην διαδραστικότητα  με σκοπό να εξερευνήσει διάφορες πτυχές του περιεχομένου της κάθε σύνθεσης.

Ο Γιώργος Μπίζιος είναι κιθαρίστας και συνθέτης από την Λεμεσό. Το 2019 αποφοίτησε από το κονσερβατόριο ArtEZ στην Ολλανδία με πτυχίο στην τζαζ και μοντέρνα κιθάρα και από τότε δραστηριοποιείται στην Κύπρο δουλεύοντας με διάφορα μουσικά και καλλιτεχνικά σύνολα ως δημιουργός και συνεργάτης. Κάποιες από τις προσωπικές του δουλειές παρουσιάστηκαν σε προγράμματα φιλοξενίας και φεστιβάλ του νησιού όπως τα Ξαρκής (2019), The yard.residency (2019), Cyprus Jazz and World Music Showcase (2018, 2020, 2021), Nicosia Pop Up Festival (2021), Open House Festival  (2022) και άλλα.

Ο Χρήστος Γερολατσίτης είναι Κύπριος πιανίστας και συνθέτης. Με ενδιαφέρον σε διάφορα είδη μουσικής, η μουσική του Χρήστου μπορεί να χαρακτηριστεί πολύχρωμη, διαισθητική και ποικιλόμορφη. Ο Χρήστος μετακόμισε στην Ολλανδία το 2008 όπου έζησε για 9 χρόνια. Σύντομα μετά την άφιξή του, μπήκε στην ολλανδική τζαζ σκηνή και έπαιξε σε όλη τη χώρα με γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Benjamin Herman, ο John Ruocco, ο Simon Rigter, ο Ben van den Dungen, ο Ben Van Gelder και άλλοι. Το 2016 εμφανίστηκε στα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας με το “Eef van Breen Group” σε συνεργασία με την εξαιρετικά επιτυχημένη θεατρική παραγωγή “Borgen”. Το 2017 μετακόμισε στη Βομβάη, όπου εργάστηκε ως επικεφαλής του τμήματος Πιάνου του True School of Music, μιας από τις μεγαλύτερες μουσικές σχολές της Ινδίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ινδία, ο Χρήστος παρουσιάστηκε με πολλά συγκροτήματα σε διάφορα φεστιβάλ μουσικής και τζαζ κλαμπ, και μοιράστηκε τη σκηνή με ονόματα όπως ο Randjit Barot (ντραμίστας του John Maclaughlin) και ο Erik Truffaz (τρομπετίστας), καθώς και με Ινδούς μουσικούς όπως ο Sabir Khan (Indian Sarangi) και o Bangalore Amrit (Indian Khanjira). Σήμερα ο Χρήστος έχει ως βάση του κυρίως την Κύπρο, ενώ συνεργάζεται με διάφορα διεθνή συγκροτήματα.



Γιώργος Μπίζιος / Ηλεκτρική κιθάρα, διασκευές & ενορχηστρώσεις
Χρήστος Γερολατσίτης / Πιάνο

*Καλλιτέχνες ή σχήματα που θα ήθελαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα συναυλιών του Windcraft μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους στο info@windcraftmusic.com ή να επικοινωνήσουν στο 22-377748.

Info
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022
Windcraft Music Centre, 20.30
Ξάνθης Ξενιέρου 27, Λευκωσία
Είσοδος €10 ευρώ (€8 για μέλη του Windcraft Loud)
Πληροφορίες 22377748, info@windcraftmusic.com
Κρατήσεις www.windcraftmusic.com