ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H Louvana Records κάνει Podcast με Κύπριους καλλιτέχνες

WIZ TEAM

Cyscene Podcast, ένα νέο πρότζεκτ για τη μουσική σκηνή της χώρας, λίγο πριν την έναρξη του 10oυ Φεστιβάλ Φέγγαρος. Ο Απόστολος Κουρουπάκης της «Κ» κρυφάκουσε μερικά από τα Podcast κάποιων καλλιτεχνών που έλαβαν μέρος στο πρότζεκτ και μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία του.

Η Louvana Records λίγο πριν ανοίξει τις πύλες του το 10ο Φεστιβάλ Φέγγαρος ξεκίνησε ένα καινούργιο podcast, σε μορφή βίντεο, τα οποία παρουσιάζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Louvana Records, Λευτέρης Μουμτζής και καταπιάνονται με θέματα που αφορούν τους ντόπιους καλλιτέχνες και τη εγχώρια μουσική σκηνή.

Το κάθε επεισόδιο θα φιλοξενεί ένα διαφορετικό καλεσμένο από την ντόπια μουσική σκηνή προερχόμενο από διάφορα είδη και ιδιώματα. Για την καλοκαιρινή περίοδο θα φιλοξενηθούν επτά καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής, οι οποίοι καταθέτουν τη δική τους εικόνα για τα μουσικά πράγματα στο νησί. Συγκεκριμένα στα Cyscene Podcast της Louvana Records θα φιλοξενηθούν μεταξύ άλλων οι: Νικόλας Χριστοδούλου (Private Garden), Γιώργος Βλάμης (Vlamis and the Suns), Nicole Αρδανίτου (Nabuma), Ezgi Akgurgen (Inal Bilsel - Nostalgia For The Future), Φρειδερίκη Τομπάζου (Anemourio, Kalesma), Δημήτρης Μεσημέρης (Demetris Mesimeris) και Αναστασία Δημητριάδου (Nama Dama). Σκηνοθέτης είναι ο Αντρέας Χριστοφίδης.

Τα podcasts άρχισαν άρχισαν να ανεβαίνουν στο κανάλι της Louvana Records στο YouTube στο Facebook και σύντομα στο Spotify από την Κυριακή 26 Ιουνίου.

Η «Κ» κρυφάκουσε μερικά από τα Podcast κάποιων καλλιτεχνών που έλαβαν μέρος στο πρότζεκτ...

Ο τραγουδοποιός Δημήτρης Μεσημέρης λέει στον Λευτέρη Μουμτζή με το τι ασχολείται αυτή την περίοδο, παραμένοντας πάντοτε ενεργός στα μουσικά πράγματα και πως του αρέσει να πειραματίζεται και να γίνεται καλύτερος. Ο Δημήτρης μιλάει για τη βαρύτητα που έχει ο στίχος σε κάθε γλώσσα, καθώς και για πολλά άλλα θέματα που αφορούν τη μουσική του: «Προσπαθώ να κάνω πράγματα, να χτίζω συνέχεια και όταν κάτι δεν πάει καλά να το φτιάχνω...».

Η Αναστασία Δημητριάδου ή αλλιώς Nama Dama λέει πως είναι δημιουργός, ως όρος-ομπρέλα, αφού δημιουργεί συνεχώς, γράφει μουσική, στίχους και πλέον έχει καταφέρει κάποια πράγματα! Ερωτώμενη από τον Λευτέρη για την εμπειρία της, όταν συμμετείχε σε διάφορα γκρουπ, λέει πως ήταν πάντα ανοικτή να μάθει... Ως νέα γυναίκα δημιουργός σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο κατάφερε να κερδίσει με τη δουλειά της τον σεβασμό, αν και η διαδρομή είναι μάλλον μοναχική, αφού τα γκρουπ είναι ανδροκρατούμενα, «έχω ανάγκη από μια θηλυκότητα και γι’ αυτό στη μουσική μου τη βγάζω, τα παραπάνω κομμάτια μου έχουν να κάνουν με το γυναικείο φύλο».

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Νικόλας Χριστοδούλου από τους Private Garden μιλάει μεταξύ άλλων για το ποιο είναι το ιδανικό κοινό, για το αν έχει ανοίξει η μουσική σκηνή, μετά από δύο χρόνια περιορισμών. Ο Νικόλας λέει για τις προσπάθειες που κάνει για να κρατήσει την μπάντα του ενεργή και δημιουργική, καθώς και για τα σχέδια των Private Garden.

Ο Γιάννης ή Plasmatik λέει στον Λευτέρη για το πώς λειτουργεί ένας dj, και πως πηγαίνει σε ένα φεστιβάλ... Ο Plasmatik ξέρει να συνθέτει ένα set, και λέει πως είναι γι’ αυτόν σημαντικό να ανταμείβει το άτομο που τον εμπιστεύτηκε να παίξει μουσική. «Είναι πολύ σημαντική η προεργασία, να βρω εκείνα τα tracks που δεν παίζει κανένας άλλος. Αυτό είναι το κλειδί για μένα».

Δείτε εδώ το πρώτο επεισόδιο: