ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Άντρη προσφέρει μαγειρευτό comfort food στη vegan εκδοχή του

WIZ TEAM

Ο λόγος που άνοιξε το «γιάλι άλι», το μικρό αυτό μαειρκό στον Στρόβολο, είναι αρχικά για να μπορεί να φτιάχνει και να προσφέρει αυτό η ίδια πάντα ήθελε να τρώει.

Η σχέση της Άντρης με το φαγητό ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία, τότε που βοηθούσε στην οικογενειακή επιχείρηση - ψησταριά, που διατηρούσαν οι γονείς της στο ίδιο σημείο. Και παρόλο που το ακαδημαϊκό της background δεν έχει καμιά σχέση, αφού σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, εντούτοις η αγάπη της για το φαγητό και δη για το slow food movement την ώθησαν να ανοίξει αυτό το ωραίο εστιατόριο, προσφέροντας μόνο vegan πιάτα.

Σε ότι αφορά στο όνομα, τώρα, έχοντας κατά νου πως οτιδήποτε αξίζει τον κόπο θέλει χρόνο, αλλά και τη φράση «γιάλι άλι» που πάντα (της) έλεγε η γιαγιά Αντριανού, άρχισε ξαφνικά να συνειδητοποιεί ότι το slow food movement αποκτούσε άλλο νόημα για την ίδια. Επίσης, το «'γιάλι άλι' παραπέμπει και στο αγάλι αγάλι, που ετυμολογικά προέρχεται από το γαλήνος-πράος», όπως μας επισημαίνει

Αν έχεις βρεθεί ήδη εκεί, αν γνωρίζεις την Άντρη Χατζηπολυκάρπου και τη δουλειά της στο μικρό της εστιατόριο, ή ακόμα καλύτερα αν έχεις δοκιμάσει τα φαγητά της, μπορείς εύκολα να αντιληφθείς με ποιο τρόπο βρίσκουν εφαρμογή όλα τα πιο πάνω σε αυτό που προσφέρει.

Στην ουσία, πρόκειται για ένα αμιγώς vegan μενού, με επιλογές από burgers, φαλάφελ, αλλά και πιο κλασσικά πράγματα, όπως κεφτέδες, μακαρόνια του φούρνου, λαζάνια, μουσακά, γιουβέτσι, όσπρια, σούπες (τον χειμώνα), φρέσκες πατάτες wedges κλπ.

Στο γιάλι άλι θα βρεις εξαιρετικό μαγειρευτό comfort food, στην vegan εκδοχή του.

Ως υποκατάστατο του κιμά χρησιμοποιεί κιμά σόγιας ή κιμά από φακές για παράδειγμα, το γιουβέτσι το φτιάχνει με μανιτάρια, ενώ μέχρι και vegan μαγιονέζα και σκορδομαγιονέζα φτιάχνει για τα burgers, τα οποία μπαίνουν σε ψωμάκια από το εξαιρετικό Honest Bread.

Καθημερινά, προσφέρονται δυο-τρία διαφορετικά ζεστά πιάτα (εκ των οποίων το ένα είναι ή burger ή φαλάφελ), ενώ το μενού αναρτάται στα social έτσι ώστε να γίνονται οι προκρατήσεις των φαγητών από τους πελάτες -είναι σημαντικό να προκρατήσετε πριν πάτε.

Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια, οι πελάτες του γιάλι άλι δεν είναι μόνο vegan άτομα, αλλά και κόσμος που νηστεύει ή άτομα που έτυχε να δοκιμάσουν τις διαφορετικές εκδοχές των αγαπημένων τους φαγητών και ενθουσιάστηκαν. 

Από το «γιάλι άλι» μπορείτε επίσης να πάρετε κατεψυγμένα φαγητά για το σπίτι (όσα προσφέρονται σε ζεστά, υπάρχουν και σε κατεψυγμένα, από φαλάφελ και burger, μέχρι μακαρόνια του φούρνου, λαζάνια κλπ), ενώ μπορούν να ετοιμαστούν επίσης μικρές παραγγελίες για πάρτι.

Info
Τηλ. 22314235
Σταύρου 20Α, Στρόβολος
ΤΕΤ-Σ 12.00-15.00