ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η απερίγραπτη εξωτική ομορφιά του νησιού, κάπου στα ανατολικά

WIZ TEAM

Κάνε μια βόλτα και συνδύασε την εκδρομή σου με φρέσκο ψάρι, σε ένα από τα αγαπημένα στέκια της περιοχής.

Πολύ συχνά έχουμε την τάση να ποστάρουμε εικόνες από την Κύπρο, προσπαθώντας να πείσουμε με τις περιγραφές και τις λεζάντες ότι όντως αυτές αφορούν σε τοπία στο νησί.

Ίσως γιατί ακόμα κι εμείς οι ίδιοι δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πόσο όμορφος είναι ο τόπος που μας έλαχε. Ή πόσο εύστοχο ήταν το «μάτι» της/του εκάστοτε φωτογράφου, που κατάφερε με ένα κλικ να αναδείξει το σημείο που είδε ξαφνικά απέναντί του και τον την/τον έπεισε να κοντοσταθεί και να πατήσει το κουμπί.

Στη φωτογραφία της Έλενας Χατζηγέρου, συνέβη ακριβώς αυτό το πράγμα. «Παραθαλάσσιες ομορφιές που θυμίζουν Τζαμάικα», αναφέρουν οι διαχειριστές της ομάδας Στο Νησί / On the island, για την υπέροχη αυτή εικόνα που μας έδωσε η φωτογράφος από ένα σημείο στο Λιοπέτρι.

Με αφορμή αυτή την πολύ θελκτική εικόνα, και θέλοντας με τη σειρά μας να δώσουμε ακόμα περισσότερες αφορμές για μια εκδρομή στην περιοχή, θυμόμαστε εκ νέου τα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στο Λιοπέτρι.

 

Ποταμός

Εδώ θα απολαύσεις φρέσκο ψάρι της ημέρας, κατ’ ευθείαν από τη βάρκα. Από χταπόδι, καλαμάρι και σουπιές, μέχρι φαγκρί, συναγρίδα και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σου. Έχοντας μάλιστα εξαιρετική θέα, με τις ψαρόβαρκες του Ποταμού να δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό σαν σε πίνακα ζωγραφικής.

Τηλ. 99388844
Ποταμός Λιοπετρίου, επ. Αμμοχώστου
Τ-Κ 12.00-16.00 & 19.00-21.00

 

Demetrion

Επαναλειτουργεί την ερχόμενη Παρασκευή, για να προσφέρει και πάλι όλα τα υπέροχα πιάτα του στο ειδυλλιακό αυτό περιβάλλον, με την άπλετη θέα στον κόλπο της Αμμοχώστου. Εκτός από τον κλασσικό ψαρομεζέ και το φρέσκο ψάρι από τις βάρκες της περιοχής, στο Demetrion είναι must να δοκιμάσεις επίσης τη sea food pasta που φτιάχνεται με φρέσκα ντομάτα, τη γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι, τα μαριναρισμένα φρέσκα μύδια, που ψήνονται στον ατμό με κρασί και σκόρδο, αλλά και τα νοστιμότατα φρέσκα στρείδια!

Τηλ. 99323403
Ποταμός Λιοπετρίου, επ. Αμμοχώστου
ΔEY-ΚYΡ 12.00-22.00

 

Φεγγαρόγνεμα

Σε έναν ωραίο χώρο, με παραδοσιακό ντεκόρ και μια υπέροχη αυλή με την ονομασία «Αυλή του Τάκκα», μπορείς να παραγγείλεις και να απολαύσεις έναν πλούσιι κρεατομεζέ. Εναλλακτικά, όμως, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις και ψάρι, μιας και βρίσκεσαι σε ένα κλασσικό ψαροχώρι, από τις βάρκες του οποίου ως γνωστόν φεύγουν καθημερινά πολλά κιλά φρέσκου ψαριού.

Τηλ. 99491815
Μιχάλη Καραολή 5, Λιοπέτρι
Δ-Σ 18.00-23.00