ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Έδρα ΟΥΝΕΣΚΟ του ΤΕΠΑΚ πάει Χανδριά

WIZ TEAM

Μια δελεαστική και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση ιστορικού και πολιτισμικού περιεχομένου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 11 Αυγούστου, ώρα 19:00 στην «Πλατεία των Κέδρων» στο δροσερό και γραφικό χωριό Χανδριά της ορεινής Λεμεσού.   

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των προσπαθειών του Κοινοτικού Συμβουλίου του αρχαίου αυτού χωριού της Μαδαρής με την πλούσια ιστορία να διασώσει τη μνήμη του, η εκδήλωση έχει ως θέμα τη «Ψηφιοποίηση της Μνήμης και Ιστορίας των Χανδριών».  

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Μαρίνος Ιωαννίδης, Καθηγητής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και κάτοχος Έδρας ΟΥΝΕΣΚΟ στη ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.   

Η εκδήλωση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Χανδριών με την Έδρα ΟΥΝΕΣΚΟ του ΤΕΠΑΚ. Μια διμερής και επωφελής συνεργασία, που υιοθετώντας το πρότυπο αντίστοιχης συνεργασίας με την κοινότητα της Αραδίππου, ως απώτερο στόχο έχει θέσει τη ψηφιοποίηση και την ολιστική τεκμηρίωση, τόσο της υλικής όσο και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της κοινότητας των Χανδριών.  

Να σημειωθεί ότι μέσω της καταγραφής της μνήμης και της ιστορίας των Χανδριών θα δοθεί στην κοινότητα η ευκαιρία να συμπεριληφθεί στον ευρωπαικό και παγκόσμιο χάρτη της διασωθείσας πολιτιστικής κληρονομιάς,