ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η έκθεση «Arizona, CY» επιχειρεί σύνδεση της Κύπρου με την Αριζόνα

WIZ TEAM

Η Art Seen παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Arizona, CY», των Νίκου Φιλίππου και Μαριλένας Ζακχαίος, από την 1η Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2024, στην Art Seen Gallery, στη Λευκωσία, σε επιμέλεια της Μαρίας Στάθη.

Το «Arizona, CY» επιχειρεί να συνδέσει το νησί της Κύπρου με τη νοτιοδυτική πολιτεία της Αριζόνα, μέσω ποιημάτων και φωτογραφιών που οραματίζονται εκ νέου τις επικρατούσες αντιλήψεις για τους φυσικούς και κοινωνικούς χώρους της Κύπρου.

Η ποίηση βασίζεται σε πραγματικές διεθνικές συγκρούσεις, αιματοχυσίες, εκμετάλλευση και βία κατά των γυναικών, καθώς και αφηγήσεις ασθενειών και εθισμού. Ιστορίες τραύματος, μίσους και πόνου διατυπώνονται μέσω μιας ενσυναίσθησης σύνδεσης μεταξύ παρόμοιων βιωμένων εμπειριών και μέσω συναισθηματικών οικείων στιγμών. Με τη σειρά τους, οι εικόνες απηχούν το φυσικό τοπίο της Αριζόνα με έναν παράξενο τρόπο, καλώντας τον θεατή να θεωρήσει την Κύπρο ως έναν «Άλλο» χώρο.

Επιπλέον, το «Arizona, CY» παράγει μια εναλλακτική ανάγνωση του τόπου, του πολιτισμού και της κοινωνίας, τονίζοντας την ανθεκτικότητα σε δύσκολες συνθήκες, τη δημιουργική προσαρμοστικότητα, την περιβαλλοντική φροντίδα και την ενσυναίσθηση.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση περιλαμβάνουν διαλόγους μεταξύ εικόνων οι οποίες θα προβάλλονται επί τόπου και ηχητικών εγκαταστάσεων, έντυπο υλικό και φωτογραφίες Polaroid, ειδικές εκτυπώσεις ριζογράφου, καθώς και το βιβλίο «Arizona, CY». Στα εγκαίνια της έκθεσης οι καλλιτέχνες θα υπογράψουν το βιβλίο.

Για τις παράλληλες εκδηλώσεις και τα εργαστήρια οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διαβάστε περισσότερα για τους Νίκο Φιλίππου και Μαριλένα Ζακχαίος ΕΔΩ.

Info
Εγκαίνια και παρουσίαση βιβλίων: Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024, 18.00-21.00
Μέχρι τις 5 Απριλίου 2024
Art Seen Gallery, Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 66, Λευκωσία
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 16.00-19.00 ή κατόπιν ραντεβού
Πληροφορίες: Μαρία Στάθη, Ιδρύτρια & Διευθύντρια, Art Seen +357 22006624 | info@art-seen.org | www.art-seen.org