ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ελληνική κουζίνα είναι τάση στην Κύπρο

WIZ TEAM

10+1 εστιατόρια στο νησί για να απολαύσετε μια μοντέρνα και πολύ νόστιμη εκδοχή της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας -κάποια εκ των οποίων άρτι αφιχθέντα.

Όλο και περισσότερα εστιατόρια εμφανίζονται στο προσκήνιο προσφέροντας παραδοσιακές ελληνικές συνταγές αλλά με ένα τουίστ, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα.

Πιο κάτω μερικά εστιατόρια (όχι ταβέρνες) που κάνουν τάση την ελληνική κουζίνα, είτε με την πρόσφατη άφιξή τους είτε με τη διαχρονική παρουσία τους στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού.

Memento Mori

Σε ένα εμβληματικό κτήριο της παλιά Λευκωσίας, στεγάζεται πλέον το Memento Mori, προσφέροντας ένα μενού με μεσογειακή-ελληνική κατεύθυνση. Την κάρτα με ταφαγητά υπογράφει ο Ελλαδίτης σεφ Άγγελος Μπακόπουλος (ως consultant chef), ενώ επικεφαλής στην κουζίνα είναι σεφ Δημήτρης Ζουζούνης. Συνταγές με με ελληνικές καταβολές, πιάτα φτιαγμένα κυρίως με ντόπια εποχιακά προϊόντα.

Τηλ. 22433722
Αδαμάντιου Κοραή 5, Λευκωσία
Δ-Σ 19.00-22.00


Onar

Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτήριο, στην περιοχή της παλιάς αγοράς και προσφέρει παραδοσιακές συνταγές της Ελλάδας και της Κύπρου, με ένα πιο μοντέρνο τουίστ. To-share φιλοσοφία στο φαγητό, η οποία ολοκληρώνεται με ωραία κυπριακά και ελληνικά κρασιά, αποκλειστικά από γηγενείς ποικιλίες (Μαλαγουζιά, Μωροκανέλα, Πρωμάρα, Βασίλισσα, Ξυνιστέρι κλ.π.). Το Onar δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Oniro by the sea, ενώ και το μενού υπογράφει ο σεφ Στέφανος Νικολάου, ο οποίος από το 2016 ηγείται της κουζίνας στο Oniro. 

Τηλ. 26322444
Αγίου Κενδέα, Πάφος
ΤΡ-Σ 13.00-23.00

Ethimo

Εστιατόριο ελληνικής κουζίνας στο κέντρο της πόλης, δίπλα στον ΘΟΚ, του οποίου τα πιάτα προσφέροντται σε μια πολύ νόστιμη, πλούσια σε μυρωδικά και value for money εκδοχή. Αρκετά ενημερωμένη και ποιοτική λίστα κρασιών, με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα και με κάποιες κυπριακές ετικέτες. Στο μενού εξέχουσα θέση έχουν τα αγνά υλικά, τα μυρωδικά και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Τηλ. 22494449
Βασιλέως Παύλου 13, Λευκωσία
Δ-Σ 19.00-23.30

Porto Ydra

Μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο, στη λεωφ. Μακαρίου, δίπλα από τα Shibui και Salone. Μέσω ενός σχετικά μικρού μενού, το οποίο αλλάζει αναλόγως των διαθέσιμων πρώτων υλών κάθε εποχής και εστιάζει κυρίως στα λαχανικά, το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, αναδεικνύεται ο πλούτος της ελληνικής κουζίνας, στην πιο μοντέρνα εκδοχή της.

Τηλ. 95117257
Αρχ. Μακαρίου 181, Λεμεσός
Δ-Κ 17.00-00.00

 

Μπέμπα

Όλη η mainstream σκηνή της πόλης από δικηγόρους μέχρι πολιτικούς και πιάτα από μια συναισθηματική μεσογειακή κουζίνα με καθαρές γεύσεις, επιλεγμένες πρώτες ύλες και αυθεντικά κυπριακά προϊόντα. Μαγειρευτά ημέρας, χειροποίητες ραβιόλες, ισορροπημένο κριθαρότο με γαρίδες και μπούκοβο, καλοψημένο φιλέτο λαβράκι με αλμυρίκια, κασερόπιττα στον ξυλόφουρνο που ξυπνά μνήμες. Λιτή, καλοδιαλεγμένη κάβα και με κυπριακές ετικέτες, σπιρτόζικο σέρβις ακόμη και κάτω από πίεση. Από τα εστιατόρια με χαρακτήρα, το καλοκαίρι στη μεγάλη αυλή όλα θυμίζουν ασπρόμαυρη ταινία.

Τηλ. 22252626
Πινδάρου 2, Λευκωσία
ΔΕΥ-ΣΑΒ 12.30-15.30, 19.30-23.00
 

Elia Backyard Restaurant

Περνώντας από ένα καταπράσινο μονοπατάκι θα απολαύσετε μεζεδάκια, κάτω από τον ανοιχτό ουρανό, στη μοναδική αυλή του χώρου αυτού που σας παίρνει νοερά μακριά από το πολύβουο κέντρο της πόλης. Με προσεγμένες επιλογές και φαγητό φτιαγμένο με πολύ μεράκι αλλά και ολόφρεσκα εποχικά προϊόντα, θα γευθείτε χειροποίητες αλοιφές, ορεκτικά και κυρίως πιάτα με ελληνικές επιρροές, όπως κότσι αρνίσιο, σπαλομπριζόλα χοιρινή, καγιανάς, αλλά και μπουγιουρντί.

Τηλ. 24642522
Βασιλέως Παύλου (παρά το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων), Λάρνακα
Δ-Κ 18.30-22.30
 

Παντοπωλείο «Καλή Όρεξη»

Συναισθηματική κουζίνα με ελληνικές αναφορές και φρέσκες πρώτες ύλες, σε έναν καλόγουστο χώρο με μεγάλη τραπεζαρία και μπάρα. Μενού από τον σπουδαίο Ελλαδίτη σεφ Μπάμπη Καραούζα, με όσπρια, ψάρι, εποχικό πιάτο ημέρας και κρεατικά στη σχάρα, πιάτα που αποπνέουν οικειότητα. Καλά ντιπ, ωραίες σαλάτες, ποικιλία από ωμά ψάρια, πολύ καλή υποδοχή και εξυπηρέτηση, λίστα κρασιών με έμφαση στις κυπριακές ετικέτες.

Τηλ. 99075151
Μετοχίου 38, Λευκωσία
ΔΕΥ-ΣΑΒ 12.30-16.00, 19.30-23.00
 

Κουτουρού

Σε ένα αναπαλαιωμένο κτίριο στην ανανεωμένη πλατεία της πόλης, με νέο-παραδοσιακή αισθητική, χαλαρή ατμόσφαιρα και σπιτικές γεύσεις. Τα μεσημέρια με τέσσερις επιλογές κατσαρόλας και το βράδυ με μενού που ανανεώνεται καθημερινά και γεύσεις όπως αρνίσια κεφτεδάκια με γιαούρτι, κοκκινιστό με μακαρονάκι, βοδινό καρπάτσιο με μαγιονέζα τρούφας και φάβα που γαρνίρεται με κρεμμύδια και ελαιόλαδο. Αλέγρες μουσικές με ρεμπέτικα και λαϊκά. Τραπεζάκια έξω.

Τηλ. 70001358
25ης Μαρτίου 8, Πάφος
ΔΕΥ-ΣΑΒ 13.00-15.00, 19.00-23.00
 

Παλαιά Ελιά

Ένα σύγχρονο εστιατόριο, με άγγιγμα παράδοσης, ιδανικό σημείο για όλες τις ώρες της ημέρας. Η Παλαιά Ελιά προσφέρει αυθεντική κυπριακή και ελληνική κουζίνα, φιλική εξυπηρέτηση, αλλά και υπέροχα κοκτέιλ ή καφέ. Επίσης, από Τετάρτη μέχρι Σάββατο βράδυ, προσφέρει διασκέδαση με ζωντανή μουσική.

Τηλ. 22252600
Σταδίου 44, Στρόβολος, Λευκωσία
Δ-Κ 12.00-00.00 (η καφετέρια τα ΣΚ ανοίγει από τις 08.00)
 

Το Ελληνικό

Παραδοσιακό μεζεδοπωλείο προσαρμοσμένο στην φιλοσοφία του παλιού, με πρωταγωνιστή την ελληνική κουζίνα και εντυπωσιακό ντεκόρ στο Hilton Park. Έξυπνο concept από τη Θεσσαλονίκη, με νόστιμα ορεκτικά, θαυμάσιες γεύσεις κρεατικών και θαλασσινών και μεγάλο μενού με πάνω από 90 πιάτα. Μην προσπεράσεις το κριθαρότο θαλασσινών και το γιούλμασι. Γρήγορη και ευγενική εξυπηρέτηση, καλές τιμές. Έχει αναδειχθεί ως ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια για το 2018.

Τηλ. 77778300
Αχαιών 1, Έγκωμη, Λευκωσία
ΔΕΥ-ΣΑΒ12.30-23.30 , ΚΥΡ 12.00-18.00

Κρίταμο Μεζεδοτεχνείο

Εστιατόριο ελληνικής και κυπριακής κουζίνας, με το μενού να είναι χωρισμένο στα δύο. Το ένα κομμάτι θα αφορά σε ένα πιο κυπριακό version, με πιάτα όπως η φάβα με πορτοκάλι και κρίταμο, το βραστό χαλούμι με μαρμελάδα ντομάτας, η σαλάτα με κρίταμο, και φυσικά η επιλογή για μεζέ. Επιπλέον, θα προσφέρεται και η δυνατότητα για ένα πιο special menu, με επιλογές όπως τραχανοκεφτέδες με πιπεριά φλωρίνης και μαρμελάδα ντομάτας, το κριθαρότο με σάλτσα ντομάτας και βοδινά μάγουλα, το μοσχαράκι γάλακτος με γκρεμολάτα μαϊντανού, κους κους και λιαστές ντομάτες, αλλά και τα μεσογειακά στριφτάρια με μανιτάρια και γραβιέρα Κρήτης. Στο μενού υπάρχουν φυσικά και ενδιαφέρονται γλυκά, ενώ όλο αυτό συμπληρώνεται με ένα δυνατό wine list αποτελούμενο από κυπριακές και ελληνικές ετικέτες.

Τηλ. 22497539
Παλαιολόγου 5, Στρόβολος, Λευκωσία
ΤΡ-Κ 18.00-00.00