ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Έμιλυ και η Serene προσφέρουν εξαιρετικές γεύσεις παλαιστινιακής κουζίνας στη Λευκωσία

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Όταν ακούς ασιατική κουζίνα σού έρχονται πρώτα στο μυαλό τo sushi, τα dumplings, η πάπια, άντε και τα bao buns. Ωστόσο, η ασιατική κουζίνα είναι τεράστια και έχει άπειρα νόστιμα πιάτα που αξίζουν μιας δοκιμής.

Αυτές τις διαφορετικές επιλογές προτείνουν οι ιδιοκτήτριες του Mishmish, Έμιλυ και Serene. To μαγαζί ειδικεύεται στην παλαιστινιακή κουζίνα και βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας στο κέντρο της Λευκωσίας. 

Ο χώρος θα σας κερδίσει τόσο για το μοντέρνο φιλικό του περιβάλλον, όσο και για τα γευστικά ταξίδια που προσφέρει μέσα από διαφορετικές γεύσεις και μυρωδιές. Οι συνταγές είναι παραδοσιακές, από τη γιαγιά και τη μητέρα της Serene, με την ίδια να βάζει τη δική της πινελιά, κάνοντας έτσι το αποτέλεσμα γευστικά ακαταμάχητο.

Καθημερινά προσφέρονται διαφορετικά πιάτα, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε online αλλά και μέσω social media.

Από το μενού ξεχωρίζουν πιάτα όπως το Roz Qras, το οποίο αποτελείται από ρύζι αρωματισμένο με αραβικά καρυκεύματα, κιμά, ψητό κουκουνάρι, ψημένο στο φούρνο, με φιστίκια Αιγίνης και σερβιρισμένο με τζατζίκι παλαιστινιακού τύπου, αλλά και το Freekeh with Chicken, ένα νότιο-παλαιστινιακό πιάτο φτιαγμένο με ψητό κοτόπουλο, το οποίο σερβίρεται με μαγειρεμένο πράσινο σιτάρι (freekeh), καβουρδισμένα αμύγδαλα και τζατζίκι παλαιστινιακού τύπου.

Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε είναι το γλυκό kinafe, στο τέλος. Καλό όμως είναι να προ-παραγγείλετε για να είστε σίγουροι πως θα βρείτε.

Ο χώρος προσφέρει και υπηρεσίες delivery μέσω των πλατφορμών Wolt και Foody.

Η ομάδα του Mishmish αναλαμβάνει υπηρεσίες catering στο σπίτι για περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Info
Τηλ. 97695894
Μπουμπουλίνας 12B, Λευκωσία
ΔΕΥ-ΠΑΡ 11.00-22.30, ΣΑΒ-ΚΥΡ12.00-22.30

*photos: @cypruseats