ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η εμπειρία μας στο Hokkaido Express της Λευκωσίας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Έχοντας μια εξαιρετική πρόσφατη εμπειρία στο Hokkaido της Αγίας Νάπας, ανυπομονούσα να επισκεφθώ και το express αδερφάκι του που λειτούργησε πρόσφατα στη Λευκωσία.

Μπαίνοντας στο εστιατόριο ένιωσα αμέσως οικεία. Ως χώρος το Hokkaido Express Asian & Sushi, στην Έγκωμη, αποπνέει μια ζεστασιά, χάρη στο ωραίο, μοντέρνο ντεκόρ του, αλλά και χάρη στο καλωσόρισμα των ανθρώπων που αποτελούν τη ψυχή του εστιατορίου. Δεν θα μπορούσε κιόλας να είναι διαφορετικά τα πράγματα, μιας και το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμά τους είναι η έγνοια στην ποιότητα, αλλά και η πολυετής εμπειρία στο κομμάτι της εστίασης.

Ξέροντας πως η ιστορία του brand name Hokkaido πάει πίσω στο 1999, οπότε και λειτούργησε το θρυλικό πλέον εστιατόριο teppanyaki - sushi στην Αγία Νάπα, αλλά και πως ακολούθησαν αντίστοιχα πρότζεκτ σε Λίβερπουλ, Μάνστεστερ και Γλασκώβη, σίγουρα φτάνεις εκεί με πολλές προσδοκίες οι οποίες αναμένεις πως θα ικανοποιηθούν στο έπακρο στο πρώτο εστιατόριο που έφτιαξε η οικογένεια του Hokkaido στην Πρωτεύουσα.

Και παρόλο που το concept προωθεί την express εξυπηρέτηση, τόσο με take away και delivery παραγγελίες, όσο και μια πιο fast (ας μου επιτραπεί ο όρος) εμπειρία, εντούτοις φεύγοντας από εκεί προσωπικά ένιωσα ότι είχαμε μια δυνατή γαστρονομική εμπειρία που όμοιά της προσφέρεται συνήθως στα πολύ καλά εστιατόρια (με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό).

Από το wallpaper σε μια μεγάλη επιφάνεια στη μια πλευρά του εστιατορίου, το οποίο απεικονίζει τις χαρακτηριστικές ιαπωνικές κερασιές, ως τα ξύλινα έπιπλα και τα φερμένα από την ασιατική ήπειρο αντικείμενα που κοσμούν τον χώρο, αλλά και τον σωστό φωτισμό, όλα μαζί δημιουργούν μια cozy ατμόσφαιρα που σου ανοίγει την όρεξη για το γεύμα (ή δείπνο) που θα ακολουθήσει.

Το μενού είναι χωρισμένο σε sushi rolls, ζεστά sushi rolls, nigiri, sashimi, sushi platters, carpaccio & ceviche, εκλεκτά sushi, ζεστά ορεκτικά, teppanyaki, noodles, Asian specialties, τραγανή πάπια, σαλάτες και συνοδευτικά.

Με τη βοήθεια των ανθρώπων του εστιατορίου κάναμε μια επιλογή, φέρνοντας στο τραπέζι μας λίγο απ’ όλα, έτσι ώστε να δοκιμάσουμε όσο το δυνατό περισσότερα από τα sections του μενού. Τα prawn crackers ήταν must, όπως και τα edamame soy beans. Μαζί ήρθε και μια Wakame Seaweed Salad, αλλά και μια πολύ δροσιστική Crunchy Shrimp Salad με καπηρωμένες γαρίδες, σαλάτα μάνγκο και μια ελαφριά πικάντικη σάλτσα.

Τέλειο σε γεύση και υφή ήταν και το ρύζι ατμού που ήρθε, όπως επίσης και τα τρία είδη dumblings που επιλέξαμε (με κοτόπουλο, γαρίδα και λαχανικά). Μας έκανε μάλιστα εντύπωση που ενώ πιάσαμε την κουβέντα και τα αφήσαμε να κρυώσουν, εντούτοις δεν έχασαν τη φρεσκάδα τους!

Από sushi παραγγείλαμε ένα rainbow roll και ένα jumbo roll (με jumbo prawn tempura), ενώ μαζί στο τραπέζι ήρθε και ένα nigiri combination που κάναμε σε συνεννόηση με τον σερβιτόρο.

Για το τέλος άφησα τα πιάτα που νομίζω ότι απολαύσαμε περισσότερο, όχι γιατί τα υπόλοιπα υστερούσαν σε γεύση και ποιότητα, αλλά κυρίως από την άποψη ότι ιδιοσυγκρασιακά είναι πιο κοντά στις δικές μας γεύσεις, όντας μεγάλοι λάτρεις των κινέζικων. Νοστιμότατη τραγανή πάπια με τα παρελκόμενά της, κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα αλλά και Beef Szechuan -και για τα δύο οι σάλτσες είναι σπιτικές, ολόφρεσκες και ανέλπιστα νόστιμες.

Στα ψυγεία του Hokkaido θα βρείτε μια καλή συλλογή από κρασιά και Sake, μεταξύ των οποίων και ορισμένα από τα πιο δυνατά οινοποιεία στο νησί, ενώ στον χώρο πίσω από το μπαρ φιγουράρουν και αρκετά spirits, όπως ιαπωνικά ουίσκι και gin, τα οποία προσφέρονται για ένα πολύ special dinner experience!

Όπως είπα και πιο πάνω, η εμπειρία μας στο Hokkaido Express της Λευκωσίας ήταν πολύ δυνατή! Στο ερώτημα λοιπόν αν θα πήγαινα ξανά, το μοναδικό δίλημμα είναι κατά πόσο θα πήγαινα ξανά με φίλους ή αν θα επέλεγα αυτή τη φορά να το επισκεφτούμε οικογενειακώς, μιας και ο χώρος σαφέστατα προσφέρεται για χαλαρές εξόδους με τα παιδιά! Κανένα άλλο δίλημμα.

Info
Τηλ. 22513555
Αγαμέμνονος 6, Έγκωμη, Λευκωσία
Δ-ΠΕΜ 12.00-15.00, 17.30-22.00 & ΠΑΡ-Κ 12.00-22.30