ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η επιτυχία του 1ου Cyprus Craft Beer Festival σε αριθμούς

WIZ TEAM

Ο ΣΠΟΡ FM 95.0 ήταν εκεί και μας μεταφέρει εικόνα από την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ στο νησί το οποίο τιμά και αναδεικνύει τις εγχώριες craft μπίρες.

Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε μιλήσει με τον Παναγιώτη Σάββα, το ιθύνον νου και διοργανωτή «του πρώτου κυπριακού φεστιβάλ μπίρας… που έχει να κάνει με μπίρα», όπως ο ίδιος μας είχε αναφέρει στο πλαίσιο μιας συνέντευξης, σε μια προσπάθεια να σφυγμομετρήσουμε την περίοδο λίγες ώρες πριν το φεστιβάλ. Λίγες ώρες μετά, οι εικόνες και τα βίντεο που ήρθαν από τον ΣΠΟΡ FM, που αποτελούσε μέρος της εξίσωσης ως χορηγός επικοινωνίας, φανερώνουν πόση ανάγκη έχει ο κόσμος από τέτοιους είδους φεστιβάλ!

Μπίρες, street food γεύσεις, ωραίες μουσικές και εκατοντάδες επισκέπτες, έφτιαξαν το παζλ ενός όμορφου φεστιβάλ, του οποίου ο στόχος είναι να καταστεί θεσμός!

Όπως μαθαίνουμε από τη διοργάνωση, από το Cyprus Craft Beer Festival πέρασαν γύρω στα 1000 άτομα, ενώ ανά πάσα στιγμή στο σημείο βρίσκονταν 400-500 άτομα, από τις 17:30 ως τα μεσάνυχτα.

Τα έξι breweries που έλαβαν μέρος πούλησαν 10-12 εικοσάλιτρα βαρέλια το καθένα, το οποίο μεταφράζεται σε 200-250 λίτρα.

Η μπίρα που έφυγε καθ’ όλη τη διάρκεια του event ήταν περισσότερη από 1200 λίτρα μπίρα, ή 2500 pints!

Επιπλέον, πουλήθηκαν και πολλά κοκτέιλ με βάση τη μπίρα (ή και όχι).

Σε σχέση πάντως με τους μελλοντικούς στόχους του φεστιβάλ, ο Παναγιώτης Σάββα θα ήθελε, όπως λέει στο WiZ «να φτάσουμε τα επίπεδα του εξωτερικού, τόσο σε επίπεδο φεστιβάλ όσο και σε επίπεδο και μπιρών, να δούμε breweries και κόσμο να ταξιδεύει στη χώρα μας για να παρευρεθεί στο φεστιβάλ και κάθε χρόνο να βλέπουμε καινούργιες μπίρες, καινούργιες γεύσεις και καινούργιους ανθρώπους να αγαπούν το craft brewing» (διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη).