ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η γιορτή του κρασιού έρχεται με εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα

WIZ TEAM

Η Λεμεσός γιορτάζει!
Ο Δημόσιος Κήπος φοράει τα καλά του, φωτίζεται καλλιτεχνικά, διακοσμείται θεατρικά και σας προσκαλεί στην έναρξη της ανανεωμένης Γιορτής του Κρασιού.

Η Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού μας μεταφέρει στη ρομαντική εποχή του παλιού και νοσταλγικού ρεπερτορίου. Ένα πιάνο και μια φωνή του τενόρου Άντη Αροδίτη συμπληρώνουν το τραγουδιστικό κομμάτι της έναρξης.

Μια θεατρική παρέμβαση γίνεται από δύο εξαίρετους ηθοποιούς, τον Κώστα Βήχα και τον Χρύσανθο Χρυσάνθου, που σχολιάζουν και σατιρίζουν.

Την τελετή έναρξης εμπλουτίζουν τα χορευτικά συγκροτήματα του 15ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού.

Την ημέρα των εγκαινίων, η Γιορτή λειτουργεί κανονικά όπως και τις υπόλοιπες μέρες.

Κυριακή 18/09/2022
Συναυλία του Κώστα Μακεδόνα «Αγάπης Λόγια».
Ο Κώστας Μακεδόνας παρουσιάζει μια ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού του έρωτα και της αγάπης καθώς και προσωπικές του επιτυχίες. Συμμετέχει η Κύπρια τραγουδίστρια Έλενα Νεοφυτίδου και συνοδεύει 8μελής ορχήστρα.
Συμμετέχει η σχολή χορού Μαχαλλεκίδη.

Δευτέρα 19/09/2022
Το αναπόσπαστο κομμάτι της Γιορτής του Κρασιού που αφορά την παράδοση με τους:
Όμιλο λαογραφικών ερευνών Λεμεσού "Οι Αμαθούσιοι"- με κυπριακούς χορούς.
Εθνικό σύλλογο Ζήδρος με κρητικούς χορούς και
Εργαστήρι παραδοσιακού χορού "Αλεξάνδρα" με ελληνικούς χορούς.

Τρίτη 20/09/2022
Οι κανταδόροι Γιωργαλλέτου τραγουδούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τον «'Ήχο της πόλης μας» που περιλαμβάνει τα πιο αγαπημένα τραγούδια του κρασιού, τραγούδια από το δίσκο «Τα ζιβανάδικα» καθώς και επιλεγμένα αρχοντορεμπέτικα και κυπριακά τραγούδια.
Το Θέατρο Γέλιου έρχεται και φέτος με την νέα κυπριακή κωμωδία του Κώστα Σχοινιού «Εκλέψαν την Στετέ μας» για σκορπίσει άφθονο γέλιο όπως αυτό ξέρει εδώ και έξι χρόνια, στον κόσμο που τόσο πολύ το έχει ανάγκη! Παίζουν: Όλγα Ποταμίτου, Κώστας Σχοινιού, Μαρία Φιακά, Βαγγέλης Ιωάννου, Ερμιόνη Κωμοδρόμου και η Καλλισθένη Παπαδούρη.

Τετάρτη 21/09/2022
«Αχ ! Έρωτα- Παντελής Θαλασσινός»
Ο Παντελής Θαλασσινός με τη Λίζα Θεοφάνους και το Μουσικό Σχήμα ΟΡΦΕΑΣ του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Πανίκος Χατζηχαμπής».
Τραγούδια του έρωτα από την παράδοση μέχρι τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς όπως Χατζηδάκις, Ξαρχάκος, Ζαμπέτας κλπ. Από τη συναυλία δεν θα λείψουν βέβαια και οι αγαπημένες προσωπικές επιτυχίες του ερμηνευτή όπως «Τα σμυρνέικα τραγούδια» , «Ανάθεμα σε», «Εισιτήριο στη τσέπη σου» κλπ.

Πέμπτη 22/09/2022
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Δεσμός του Σύνδεσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Λεμεσού παρουσιάζει ένα μικρό αφιέρωμα στην παραδοσιακή κυπριακή μουσική. Τραγουδούν: Σοφία Ψαρούδη, Χριστάκης Αριστείδου, Πέτρος Κλεάνθους και συνοδεύει στο πιάνο η μουσικός τους Άννα Αριστείδου.
Συναυλία αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την απώλεια του αξέχαστου καλλιτέχνη, με τους Γιώργο Γρηγορίου (Κινέζος), Δημήτρη Μεσημέρη, Κατερίνα Παράσχου και 6μελές μουσικό σχήμα.

Παρασκευή 23/09/2022
Το Θεάτρο «ΣΚΑΛΑ» παρουσιάζει το έργο «Αγάπη Νικητής» του Παύλου Λιασίδη, που πραγματεύεται ένα προσφιλές θέμα – χαρακτηριστικό της Κυπριακής ηθογραφίας- ένα τυπικό ερωτικό ειδύλλιο μετ’ εμποδίων. Η αγάπη του φτωχού ζωγράφου Μιχάλη για την Βαρβαρού την κόρη του Κωνσταντίνου και της Τζιυρκακούς, παρ’ όλον που είναι αμοιβαία αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και εμπόδια.
Ηθοποιοί: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Σοφία Καλλή, Ανδρέας Μελέκης, Φοίβος Γεωργιάδης, Χρίστος Κυριάκου, Σταύρος Κωνσταντίνου, Κυριακή Κωνσταντίνου, Γεωργία Νικολάου και Ελένη Οροκλινιώτου.

Σάββατο 24/09/2022
«Νύκτα για τραγούδι- Γλυκερία»
Η σπουδαία ερμηνεύτρια Γλυκερία με συντροφιά το φωνητικό σύνολο της Διάστασης και οκταμελή ορχήστρα από καταξιωμένους μουσικούς παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε μεγάλα τραγούδια των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών Τσιτσάνη, Χατζιδάκη, Θεοδωράκη, Νικολακοπούλου και άλλων. Στο πρόγραμμα υπάρχει και ένα αφιέρωμα σε τραγούδια που γράφτηκαν με θέμα το κρασί. Η σκηνή του Κηποθεάτρου θα μετατραπεί σε ένα παλιό λαϊκό κέντρο μιας άλλης εποχής. Μαζί της θα είναι ακόμη ο τραγουδιστής Γιώργος Ιωάννου και τέσσερις λαϊκοί χορευτές.

Κυριακή 25/09/2022
Οι διεθνούς φήμης Κύπριοι ταχυδακτυλουργοί της Οικογένειας Λιοτατή παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό Illusion magic show για μικρούς και μεγάλους εις μνήμην Ανδρέα Λιοτατή.
Κρασοπίνω! Ρεμπέτικη βραδιά με τη μεγάλη ρεμπέτισσα Μαριώ και τον Πέτρο Κουλουμή. Μαζί τους ο συνθέτης, δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Δημήτρης Λίβανος. Πλαισιώνουν Κύπριοι δεξιοτέχνες μουσικοί και η χορευτική ομάδα του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού. Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από τα παλιά Σμυρνέϊκα τραγούδια μέχρι τα ρεμπέτικα του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
Η σκηνή του Κηποθεάτρου μετατρέπεται σε πραγματικό Ρεμπέτικο, Λαϊκό Γλέντι!

Ζωντανή Μουσική κάθε βράδυ στις ταβέρνες
Στο χώρο του Δημόσιου Κήπου έχουν διαμορφωθεί παραδοσιακές ταβέρνες, που θα προσφέρουν φαγητό και ποτό με συνοδεία ζωντανής μουσικής κάθε βράδυ.

Μπροστά από τον Βρακά

Κυριακή 25/09/2022
8:00 μ.μ. Κυπριακοί χοροί και τραγούδια από τον Πολιτιστικό Όμιλο Μεσαορία
9:00 μ.μ. Συναυλία με το συγκρότημα Monsieur Doumani
Μια διαφορετική συναυλία με τους Monsier Dumani που αποτελούνται από τον Αντώνη Αντωνίου- φωνή, τζουράς, stomp box, τον Άντη Σκορδή- φωνή, κιθάρα, loops και τον Δημήτρη Γιασεμίδη – τρομπόνι και φλάουτο.

Έκθεση γελοιογραφίας
Έκθεση Γελοιογραφίας, με τίτλο «Οινογελοιογραφίες 2022», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κυπρίων Γελοιογράφων «ΓΕΛ.Α.» και το «Εργαστήρι Γελοιογραφίας και Σκίτσου Πιν».

Έκθεση Φωτογραφίας
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου - Τμήμα Λεμεσού, διοργανώνει έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Ο Οίνος μέσα από τους αιώνες».

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Παιδότοπος στον χώρο πίσω από τον Βρακά
Τα παιδιά έχουν τον χώρο τους στη Γιορτή του Κρασιού. Ελάτε να χειροτεχνήσετε τον Βρακά όπως εσείς τον φαντάζεστε. Να φτιάξετε το βρακά σε ξύλινες φιγούρες και σε μαγνητακια.
Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής 7 μ.μ.-10 μ.μ
Σάββατο 17/09/2022
Κυριακή 18/09/2022
Τετάρτη 21/9/2022
Παρασκευή 23/9/2022
Σάββατο 24/09/2022
Κυριακή 25/09/2022
Ελάτε να παίξετε και να κατασκευάσετε στον τροχό (εργαλείο αγγειοπλαστικής) πιατάκια, κούππες ή και ποτηράκια με πηλό.

Παιδικές Παραστάσεις κάθε βράδυ στις 7:30μ.μ

Μαζί μας ο ξυλοπόδαρος Βρακάς. Παραστάσεις θεάτρου σκιών, εργαστήρι αγγειοπλαστικής και η μαγεία πλανάται στην ατμόσφαιρα από τους υπέροχους ταχυδακτυλουργούς Λιοτατή.

Σάββατο 17/09/2022
Το Θέατρο Σκιών Γιάννη Πάφιου παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία «Ο Καραγκιόζης χορευτής στη Γιορτή του Κρασιού».
Κυριακή 18/09/2022
Παιδική μαγική παράσταση για τα παιδιά από τους ταχυδακτυλουργούς Λιοτατή.
Δευτέρα 19/09/2022
Το Μουσείο εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος παρουσιάζει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Προφήτης»
Τρίτη 20/09/2022
Το Θέατρο Σκιών του Χαράλαμπου Χαραλάμπους παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία «Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δέντρο».
Τετάρτη 21/09/2019
Το Θέατρο Σκιών Γιάννη Πάφιου παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία «Ο Καραγκιόζης χορευτής στη Γιορτή του Κρασιού».
Πέμπτη 22/09/2019
Το Θέατρο Σκιών του Χαράλαμπου Χαραλάμπους παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία «Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δέντρο».
Παρασκευή 23/09/2022
Παιδική μαγική παράσταση για τα παιδιά από τους ταχυδακτυλουργούς Λιοτατή.
Σάββατο 24/09/2022
Παιδική παράσταση «Tο πιο πολύτιμο δώρο» από την Ομάδα Χρώματα της Δανάης Χρίστου
Κυριακή 25/09/2022
Το Μουσείο εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος παρουσιάζει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης στο Λούνα Πάρκ»

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής του Κρασιού η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού θα παιανίζει ως ακολούθως:
Σάββατο 17/09/2022 στις 7.30μ.μ. στο Κηποθέατρο.
Κυριακή 25/09/2022 στις 7.30μ.μ. μπροστά από τον Βρακά.
Κατά τη διάρκεια της Γιορτής του Κρασιού, ο ξυλοπόδαρος βρακάς θα περιφέρεται στον χώρο του Δημόσιου Κήπου, βγάζοντας φωτογραφίες-selfie με τους επισκέπτες.

ΓΕΥΣΤΟΛΟΓΗΣΗ
Από τις 8.00μ.μ. – 9.00μ.μ. θα πραγματοποιείται γευστολόγηση σε όλα τα οινοποιεία στον χώρο της Γιορτής του Κρασιού.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

18 Σεπτεμβρίου εκδήλωση στη Βάσα Κοιλανίου νωρίς το απόγευμα
Πολιτιστικός και Χορευτικός Όμιλος Διόνυσος
Ομάδα κυπρίων κανταδόρων

20 Σεπτεμβρίου στις 8:00μμ στο Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο και Κέντρο Μελετών
Παρουσίαση από τον Ομίλο Οινοφίλων Κύπρου ΚΟΥΜΑΝΔΑΡΙΑ: Η γλυκιά της Κύπρου αγαπημένη.
Εισηγητές της παρουσίασης: Δημήτρης Αντωνίου, Οινολόγος και Ορέστης Τσιάκκας, Οινολόγος
Μια παρουσίαση για την Κουμανδαρία, το πρώτο οινικό προϊόν της Κύπρου που κατοχυρώθηκε με ονομασία προέλευσης. Εισηγητές θα είναι καταξιωμένοι κύπριοι οινολόγοι με εμπειρία στην παραγωγή της Κουμανδαρίας. Θα μιλήσουν για την ιστορική της διαδρομή, τη νομοθεσία που την διέπει, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, τον τρόπο παραγωγής της και τους διάφορους πειραματισμούς που γίνονται για μια νέα προσέγγισή της.

25 Σεπτεμβρίου εκδήλωση στον Άγιο Μάμα νωρίς το απόγευμα
Πολιτιστικός Όμιλος Νόστος Πισσουρίου και οι "Αντάμα"

Info
Σάββατο 17- Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Δημοτικό Κηποθέατρο Μάριος Τόκας, 20.00
Εισιτήρια €5 (Άνω των 18)