ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Kitemed επιστρέφει με τη διοργάνωση του 8ου Παγκύπριου Πρωταθλήματος SUP CUP 2023!

WIZ TEAM

Την Κυριακή 2 Ιουλίου, αθλητές από όλη την Κύπρο και από διάφορα μέρη του πλανήτη, επιστρέφουν στο ίδιο σημείο, στο The Spot, στην παραλία Κίτι/Σοφτάδες στη Λάρνακα, για τον μοναδικό αγώνα του πρωταθλήματος!

Έναν αγώνα όπου αναμένεται να έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον μιας και θα κρίνει τους πρωταθλητές Κύπρου στις κατηγορίες 2km και 5km!

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα Cyprus SUP Cup 2023 έχουν όλοι, ανεξαρτήτως επιπέδου. Το φύλο, η ηλικία και ο εξοπλισμός θα καθορίσουν την συμμετοχή των αθλητών στην αντίστοιχη κατηγορία. Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διαγωνιστούν στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών και παίδων, αναλόγως του μεγέθους της σανίδας τους!

1η κατηγορία – Αγώνας 5ΚΜ
2η κατηγορία – Αγώνας 2KM
3η κατηγορία – FUN - Στην κατηγορία FUN, περιλαμβάνονται όλα τα σκάφη τύπου surf-wave μικρότερα από 12’6”

Τα φουσκωτά σκάφη, θα εντάσσονται στις κατηγορίες που ανήκουν σύμφωνα με τον τύπο και το μήκος τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, τις δηλώσεις συμμετοχής, τους όρους και κανονισμούς του αγώνα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διοργανωτή www.kitemed.com

Λίγα λόγια για το SUP - Stand Up Paddle Surfing - Όρθια Σανιδοκωπηλασία
Το SUP ή αλλιώς Stand Up Paddle Surfing έχει τις ρίζες του αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν. Αρχαίες φυλές στην Αφρική και στη Νότια Αμερική χρησιμοποιούσαν κανό ή άλλα σκάφη, όρθοι ή γονατιστοί, για να ταξιδέψουν ή να βρουν τροφή. Η μοντέρνα όμως έκδοση γεννήθηκε στην Πολυνησία και εξελίχθηκε στη Χαβάη. Σήμερα το SUP είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα στον κόσμο με αρκετούς επώνυμους αθλητές, αστέρες του Hollywood, πολιτικούς και επώνυμους να δηλώνουν φανατικοί του αθλήματος, το οποίο ονομάζεται και social sport αφού πολλοί άνθρωποι μαζί μπορούν να κωπηλατούν πάνω στα paddle boards τους, να συνομιλούν μεταξύ τους, να γυμνάζονται περιμένοντας να πιάσουν το επόμενο κύμα.

Χορηγός Επικοινωνίας Deejay Radio 93.5

Δείτε παρακάτω το βίντεο του 1ου SUP Race 2013 και 2014: