ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η κωμωδία «Δελησταύρου και Υιός» είναι η καλοκαιρινή παραγωγή της ΕΘΑΛ

WIZ TEAM

Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία και παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Κύπρο, την απολαυστική κωμωδία «Δελησταύρου και Υιός» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Στο θεατρικό έργο «Δελησταύρου και Υιός» βασίστηκε η γνωστή κινηματογραφική ταινία που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1957 με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Λογοθετίδη, την Ίλια Λυβικού και την Τζένη Καρέζη και αγαπήθηκε παράφορα από το ελληνικό κοινό! Αμεσότητα, λόγος που ρέει, έξω διάθεση, μελωδίες που αναδεικνύουν την εποχή και πρωτότυπη μουσική (γραμμένη από τον διακεκριμένο και πολυπράγμονα συνθέτη Γιώργο Ανδρέου – που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις) συνθέτουν ένα έργο - γλυκιά ωδή στην ύστατη προσπάθεια για έρωτα! Για τη λαχτάρα να μη σε βρει το γήρας μονάχο!

O Aντώνης Δελησταύρου, έχοντας βαρεθεί τη μοναξιά στην ηλικία που βρίσκεται, αφού για χρόνια είναι χήρος και αφοσιωμένος αποκλειστικά στην δουλειά του και στην ανατροφή του γιου του Γιώργου, αποφασίζει πως θέλει να έχει μια συντροφιά. Έτσι, του αναθέτει τη διεύθυνση του εργοστασίου του ώστε να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις και να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Με τις ευλογίες του γιου του είναι έτοιμος να ζήσει ντόλτσε βίτα και να αναζητήσει την υποψήφια σύντροφο. Η πρώτη του προσπάθεια μια νεαρή και φρεσκοχωρισμένη κοπέλα, η Ρένα. Τα σχέδιά του ανατρέπονται όμως, όταν μαθαίνει πως τη Ρένα έβαλε στο μάτι και ο Γιώργος. Ακολούθως, βρίσκει την ελπίδα για συντροφιά στη φίλη της, τη Μπίλλυ. Όμως η γκαντεμιά συνεχίζεται, παθαίνει ακριβώς το ίδιο. Πάλι τον προλαβαίνει ο γιος του κι, ενώ με τις νεαρές το πράγμα φαίνεται να μην τον θέλει, δοκιμάζει την τύχη του με κάποια πιο κοντά στην ηλικία του, την Αμαλία (τη θεία της Μπίλυ) χήρα, η οποία ζει κι αυτή μόνη της για πάρα πολύ καιρό.

Ήταν όμως τελικά η ηλικία το πρόβλημα του Αντώνη να βρει σύντροφο; Εν τέλει, η Αμαλία δεν ήταν χήρα, αφού ο σύζυγος, που νόμιζε για νεκρό, επιστρέφει. Κι ο Αντώνης για άλλη μια φορά μένει σαν την καλαμιά στον κάμπο.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη, τα σκηνικά/κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Γιάννου, την μουσική σύνθεση ο Γιώργος Ανδρέου, τις χορογραφίες η Χλόη Μελίδου και το σχεδιασμό φωτισμών ο Χρίστος Γωγάκης. Βοηθός σκηνοθέτη η Θεοδώρα Βήχα.

Στον ρόλο του Αντώνη Δελησταύρου ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.

Επί σκηνής οι Μιχάλης Μουστάκας, Μαρίνα Βρόντη, Χρήστος Γρηγοριάδης, Χριστίνα Κυριάκου, Μαρίλια Χαριδήμου, Ανδρέας Μακρής, Μιχάλης Χρίστου, Ελένη Αναστασίου.

Πρόγραμμα περιοδείας:
03 Ιουλίου: Δήμος Λεμεσού | Προαύλιο εκκλησίας Αποστόλου Ανδρέα
04 Ιουλίου: Δήμος Λεμεσού | Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό πάρκο
05 Ιουλίου: Δήμος Αραδίππου | Υπαίθριο Αμφιθέατρο Λυκείου Αραδίππου "Τάσος Μητσόπουλος"
11 Ιουλίου: Δήμος Αγίου Αθανασίου| Πλατεία Ειρήνης μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο
12 Ιουλίου: Δήμος Λακατάμιας | Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας
16 Ιουλίου: Δήμος Ύψωνα | Αμφιθέατρο Γ' Δημοτικού Ύψωνα
18 Ιουλίου: Δήμος Γερμασόγειας | Υπαίθριο Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Γερμασόγειας
19 Ιουλίου: Κοινότητα Τάλας | Αμφιθέατρο Τάλας
21 Ιουλίου: Κοινότητα Αρακαπά | Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης
28 Ιουλίου: Δήμος Λεμεσού | Ενορία Αγίου Σπυρίδωνα
31 Ιουλίου: Δήμος Λεμεσού | | Προαύλιο Εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας Ζακάκι
01 Αυγούστου: Δήμος Κάτω Πολεμιδιών | Δημοτικό Θέατρο "Μάριος Τόκας"

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο

Πληροφορίες: 25877827

Κατάλληλο για όλη την οικογένεια