ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Κωνσταντίνα και ο Χαράλαμπος επαναλειτούργησαν το παλιό καφενείο στο χωριό

WIZ TEAM

Στου Κωστή, σε έναν πανέμορφο χώρο με εντυπωσιακή θέα, μπορείς να απολαύσεις brunch τα σαββατοκύριακα, να πιεις τον καφέ σου ή ένα ρόφημα, αλλά και να γευτείς σπιτικά γλυκά.

Το συγκεκριμένο κτήριο, στο Βουνί, της επαρχίας Λεμεσού, το οποίο παλιά λειτουργούσε ως καφενείο -όπως και τόσα άλλα κτήρια στο χωριό, μιας και τα καφενεία μαζί με τα μπακάλικα ήταν ουκ ολίγα, πλέον έχει μετατραπεί σε μπρατσάδικο χάρη στην Κωνσταντίνα (εγγονή του Κωστή) και τον Χαράλαμπο.

Αξίζει να αναφερθεί, για την ιστορία, ότι το παλιό καφενείο του Κωστή είχε λειτουργήσει ξανά για ένα διάστημα (σχετικά πρόσφατα) ως καφετέρια, πριν μετρατραπεί τελικά σε brunch spot.

Οι δυο τους, αν και επαγγελματικά δραστηριοποιούνται σε έναν άλλο τομέα, εντελώς διαφορετικό από αυτόν της εστίασης, την περίοδο της πανδημίας πήραν την απόφαση να φτιάξουν παράλληλα έναν χώρο στο χωριό τους, προσφέροντας φρέσκα και παραδοσιακά προϊόντα μέσω του brunch, και γενικότερα πράγματα που παρασκευάζονται από δικά τους άτομα.

Βάζοντας πολύ μεράκι, κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν cozy χώρο με ωραία αισθητική, στον οποίο μπορείς να καθίσεις είτε στο εσωτερικό κοντά στην ξυλόσομπα είτε στη βεράντα με την ωραία θέα και τον μεγάλο ορίζοντα.

Σε σχέση με το brunch, στο τραπέζι σου αλλαντικά και γαλακτοκομικά προϊόντα (μεταξύ των οποίων φρέσκια αναρή, λουκάνικο και λούντζα), βραστό αυγό, μαρμελάδες, ελιές, φρέσκα λαχανικά και φρούτα, ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα.

Απ’ εκεί και πέρα, Στου Κωστή προσφέρονται pancakes, σιροπιαστά όπως γαλακτομπούρεκο και μπακλαβάς, ενίοτε muffins αλλά και brownies, χριστουγεννιάτικα εδέσματα αυτή την περίοδο, ενώ στο μενού θα βρείτε επίσης καφέδες, ροφήματα όπως σουμάδα, hot chocolate, smoothies, χυμούς, λεμονάδα, μανταρινάδα και φυσικά καφέδες.

Info
Τηλ. 99636579
Βουνί, επ. Λεμεσού
Σ & Κ 10.00-17.00