ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η «Κυπριακή Μουσική άλλως… πως» στo Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο

WIZ TEAM

Τo Round Table 7 Πάφου, το Πετρίδειο Ίδρυμα και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Πάφου συνδιοργανώνουν και φιλοξενούν στην Πάφο τη μοναδική μουσική παράσταση «Κυπριακή Μουσική Άλλως… πως».

Η μουσική παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πετρίδειου Ιδρύματος για τη συμπλήρωση 30 χρόνων στήριξης και προώθησης του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού.

Έργα της πλούσιας Μουσικής Παράδοσης της Κύπρου και σύγχρονες δημιουργίες Κυπρίων συνθετών αποτυπώνονται στους πνευστούς και έγχορδους ήχους και τις αισθήσεις του σήμερα. Οι καλλιτέχνες συναντιούνται στην σκηνή και δημιουργούν μια ξεχωριστή παράσταση, με τον δυναμικό ήχο των πνευστών να σμίγει με τον μελωδικό ήχο των εγχόρδων και δημιουργούν ένα Μουσικό Κράμα που θα μαγέψει! Πρόκειται για έναν αλλιώτικο ηχοχρωματικό διάλογο από το Quintus Ensemble και το Κουιντέτο εγχόρδων ChamberFusion που σκοπό έχει να προσφέρει ένα μουσικό ταξίδι στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική, υπό την ενορχηστρωτική επιμέλεια του Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Το Quintus Ensemble αποτελείται από τους Σάββα Χριστοδούλου (φλάουτο), Νάταλι Νεοφύτου (όμποε), Γιώργο Γεωργίου (κλαρίνο), Ευάγγελο Χριστοδούλου (φαγκότο) και Αννίτα Σκουτέλα (κόρνο).

Το ChamberFusion String Quintet αποτελείται από τους Ανδρέα Λαρδή (1ο βιολί), Νικόλα Βρυώνη (2ο βιολί), Νικόλα Ευθυμίου (βιόλα), Δώρο Ζήσιμο (τσέλο) και Όμηρο Ανδρέου (κοντραμπάσο).

Στο τραγούδι με παρεμβάσεις τους οι Τεύκρος Νεοκλέους και Άννα Αριστείδου.

* Το Πετρίδειο Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1994 στην Πάφο από τους μακαριστούς Χριστόδουλο και Μαρία Πετρίδη, αποτελώντας ένα λαμπρό παράδειγμα πολιτιστικής αφοσίωσης στην τοπική κοινότητα. Με τριάντα χρόνια δημιουργικής παρουσίας, το Ίδρυμα συνεχίζει να ξεχωρίζει για το αδιάλλακτο ενδιαφέρον του στην προώθηση του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού. Με αφοσίωση στις αξίες αυτές, το Πετρίδειο Ίδρυμα συνεχίζει να εμπνέει και να στηρίζει την κοινωνία μέσω πρωτοβουλιών που ενισχύουν την πολυπολιτισμική ανάδειξη της Πάφου. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του ιδρύματος στο www.petridioidrima.org

Info
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024
Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, 18.30
Εισιτήρια €15 (κανονικό), €5 (μαθητικό)
Προπώληση Περίπτερο Time Out, Φαρμακείο Λένιας Τσέλεπου (Ελ. Βενιζέλου 91), AP Insurances (Μ. Κυπριανού 62, Πέγεια)
Πληροφορίες 99756355, 99485199