ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Κύπρος πολύ ψηλά σε λίστα με τους 25 Καλύτερους Προορισμούς για διακοπές τον Απρίλιο

WIZ TEAM

Νούμερο 3 στη λίστα του Conde Nast Traveller με τους 25 Καλύτερους Προορισμούς για τον Απρίλιο, κάτω από την Κρήτη και το Άμστερνταμ.

Σε ορισμένους προορισμούς το καλοκαίρι έρχεται νωρίς, κυρίως χάρη στον καλό καιρό -ειδικά σε νησιώτικες αποδράσεις στη νότια Ευρώπη. Στις Άλπεις μπορείτε να πάτε για σκι, απολαμβάνοντας τον ηλιόλουστο καιρό του Απρίλη. Σε αρκετές πόλεις μπορείτε να απολαύσετε ηλιόλουστες διακοπές, φτάνοντας με ένα φιλικό προς το περιβάλλον τρένο. Είναι επίσης η καλύτερη εποχή του χρόνου για να απολαύσετε μερικά θαύματα της φύσης, από τη Νότια Αμερική έως τη νότια Αφρική. Υπάρχουν με λίγα λόγια προτάσεις διακοπών για όλα τα γούστα, καταλήγει η εισαγωγή του άρθρου στο Conde Nast Traveller. Είτε ψάχνετε να μάθετε πού είναι ζεστά τον Απρίλιο είτε απλώς για ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα στο Πάσχα, στον εν λόγω οδηγό θα βρείτε τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη τον Απρίλιο μαζί με συμβουλές για το πώς να κάνετε το ταξίδι σας όσο το δυνατόν πιο βιώσιμο.

Σε σχέση με την Κύπρο, που βρίσκεται στην 3η θέση των προτάσεων, το άρθρο αναφέρει πως το νησί είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για διακοπές στην παραλία ή για περπάτημα. Αυτό το όμορφο και ενδιαφέρον νησί στο νοτιότερο σημείο της Μεσογείου είναι υπέροχο την άνοιξη. Ο καιρός στην παραλία είναι αρκετά ζεστός για να κολυμπήσετε στη θάλασσα, ενώ σε σχέση με το εσωτερικό ο Απρίλιος είναι ο πιο πράσινος μήνας του χρόνου και οι πλαγιές γεμίζουν με υπέροχο φως και χρώμα: αγριολούλουδα και ορχιδέες φυτρώνουν κατά μήκος των μονοπατιών και αρωματικά βότανα μοσχοβολάνε τον αέρα.

Η πρόταση μάλιστα δίνει και μια συμβουλή έτσι ώστε το ταξίδι να είναι αειφόρο: Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μετακινήσετε το ταξίδι σας στην ενδοχώρα, μακριά από τα παράκτια θέρετρα. Διάφοροι επιχειρηματίες προσφέρουν διακοπές με ποδήλατο και περπάτημα στα παραδοσιακά χωριά του νησιού και στο παρθένο ορεινό τοπίο, όπου θα φάτε σε μικρές ταβέρνες που σερβίρουν σπιτικά πιάτα, θα σταματήσετε για μια εξαιρετική εμπειρία στους αμπελώνες και θα μείνετε σε τοπικά καταλύματα.

Την πρώτη δεκάδα (κάτω από Κρήτη, Άμστερνταμ, Κύπρο), στο σύνολο των 25 επιλογών του Conde Nast Traveller, συμπληρώνουν το Ντουμπάι, η Ίμπιζα, το Μαρακές, η Λισαβόνα, η Ταϊλάνδη, οι Τουρκικές Ακτές, η Σεβίλλη.