ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η κυρία Ντίνα και ο Στυλιανός προσφέρουν το πιο «glamore» σπιτικό φαγητό της Λευκωσίας

WIZ TEAM

Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, στο κέντρο της Λευκωσίας βρίσκεις εξαιρετικές επιλογές σε φαγητά σχάρας, όσπρια και μαγειρευτά, ενώ η λίστα καθημερινά συμπληρώνεται και με έξτρα επιλογές.

Ανάμεσα στα πιο ιδιαίτερα φαγητά που προσφέρει στο μενού του το Glamore, τα οποία αποτελούν και τα best sellers του μαγειρίου-εστιατορίου, είναι σίγουρα τα γεμιστά και τα κουπέπια, οι φακές, τα μπιφτέκια, αλλά και τα σουτζουκάκια, ενώ σήμα κατατεθέν είναι σίγουρα και επιλογές όπως το κολοκάσι, τα μπιζέλια, το φασολάκι, οι κεφτέδες κ.λπ.

«Το φαγητό μας είναι καθαρά κυπριακό, μαγειρεμένο όπως έμαθα από τη γιαγιά και τη μάμα μου», μας αναφέρει η κυρία Ντίνα Αναστασιάδου, ιδιοκτήτρια και ψυχή του Glamore, συμπληρώνοντας πως πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τις συνταγές έρχονται κατ’ ευθείαν από το χωριό. Για παράδειγμα, προϊόντα όπως τα κολοκυθάκια, το λουβί, η γλυστιρίδα, οι μελιτζάνες, τα πιπέρια και αρκετά άλλα καλλιεργούνται στη Λάγεια της επαρχίας Λάρνακας και καταλήγουν τελικά στην κουζίνα του εστιατορίου.

Το φαγητό στο Glamore μπορείτε να το απολαύσετε επί τόπου, στα λίγα εξωτερικά τραπέζια ή στα stools που βρίσκονται στον μέσα χώρο, αλλά κυρίως μέσω take away και delivery από τις διάφορες πλατφόρμες.

«Ό,τι συνταγή και να κάνουμε, είτε είναι κυπριακή, είτε ελληνική, είτε και ασιατική, τη φέρνουμε πάντοτε στα μέτρα της κυπριακής κουζίνας», αναφέρει χαρακτηριστικά στο WiZ ο Στυλιανός Άδωνη, εγγονός της κυρίας Ντίνας, εξηγώντας μας γιατί έχει αγαπηθεί τόσο πολύ η κουζίνα του Glamore. Συμπληρώνει μάλιστα ότι ξεπουλάνε κάθε μέρα, αφού είναι συγκεκριμένη η ποσότητα των φαγητών που φτιάχνουν και άρα ποτέ δεν περισσεύει φαγητό.

Το εστιατόριο κλείνει φέτος 30 χρόνια ζωής, αφού λειτουργεί από το 1994, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια έχει γίνει μια σημαντική ανακαίνιση, μπαίνοντας ουσιαστικά σε μια νέα εποχή! Ήταν τότε που ο Στυλιανός αποφάσισε μετά τις σπουδές του στον τομέα του του management και του marketing να μπει στην επιχείρηση που δημιούργησε και ανέπτυξε η γιαγιά του, «φέρνοντας ουσιαστικά γνώση, νέες ιδέες, τεχνολογική ανάπτυξη, αλλά και θέληση, μεράκι και αγάπη για τη δουλειά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κυρία Ντίνα, επισημαίνοντας πως ο εγγονός της ήταν πάντα εκεί και τη βοηθούσε από τον καιρό που ήταν ακόμα μωρό.

Αξίζει πάντως να κάνουμε και μια αναφορά στο ίδιο το όνομα του εστιατορίου, αφού η μετάφραση για το Glamore είναι αίγλη, αρετή και ομορφιά. Αλήθεια, ποόση έμπνευση και πόσο πολύ μπροστά από την εποχή της ήταν τελικά η κυρία Ντίνα, όταν τριάντα χρόνια πριν βάφτιζε ένα μαγειρείο με αυτό το όνομα!

Info
Τηλ. 22762326
Δ-ΠΑΡ 12.00-15.00
Γερασίμου Μαρκορά 12, Λευκωσία