ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λεμεσός μου: Ήβη Νικολαΐδου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Αν και αρχικά εξέφρασε την πεποίθηση πως «οπουδήποτε στη Λεμεσό είναι ωραία και ότι αυτή είναι η μαγεία της, αφού Λεμεσός είναι πάνω από όλα οι άνθρωποί της» -άποψη με την οποία έτσι κι αλλιώς ταυτιζόμαστε απόλυτα-, εντούτοις στη συνέχεια μοιράστηκε απλόχερα μαζί μας όλα αυτά που αγαπά να κάνει στην πόλη.

Η ηθοποιός Ήβη Νικολαΐδου απαντά στο WIZ ποια είναι τα αγαπημένα της στέκια για καφέ, για ποτό, για σουβλάκι, για burger, για φαγητό γενικότερα, για ζωντανή μουσική, για street food, για μεζέ κλπ.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Industrial ατμόσφαιρα with a twist, το Shopkeeper & Co συνδυάζει τα πιο πάνω, μαζί με έναν από τους καλύτερους καφέδες της πόλης. Σε έναν ιστορικό χώρο (πρώην καφενείο ΚΡΙΝΟΣ) ξεδιπλώνεται ένα πρωτότυπο concept store που σε ταξιδεύει στον χώρο της τέχνης, της  μόδας και γενικότερα της σύγχρονης εικαστικής κουλτούρας, προσφέροντάς σου πινελιές καφέ και καινοτόμων πιάτων. Tip: δοκιμάστε το Basque Cheesecake μαζί με τον καφέ σας!

ΓΙΑ ΠΟΤΟ Funky music, ντισκομπάλες και σκονισμένα μαμουδάκια. Το Dusty Monky βρίσκεται «κρυμμένο» στην καρδιά της Λεμεσού και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ηρώων. Περνώντας την είσοδο μιας μικρής στοάς, βρίσκεσαι μπροστά σε μια εσωτερική αυλή με μαγευτικό φωτισμό, που πλέον θεωρείται στέκι για τους λάτρεις της μουσικής και των cocktails. Ιδανικό για χαλαρό ποτάκι μετά τη δουλειά, αλλά και ατελείωτα πάρτι υπό τους ήχους των djs που φιλοξενεί κάθε εβδομάδα. Tip: δοκίμασε το detox cocktail!

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Το σουβλάκι είναι «αντικειμενική» υπόθεση, είτε είναι καλό είτε όχι. Στην προκειμένη ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ μπορεί  να θεωρηθεί ένα από τα κρυμμένα διαμάντια της Λεμεσού. Σουβλάκι στα κάρβουνα, 100% κυπριακό. Ένα αυθεντικό μαγαζάκι για σουβλάκι στην οδό Γλάδστωνος, με άκρως παραδοσιακό χαρακτήρα, όπου μπορεί να λατρέψει ο κάθε ένας!

ΓΙΑ BURGER Χωρίς δεύτερη σκέψη. GEORGE’S HAMBURGERS. Από το 1969 μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο μπεργκεράδικο κρατάει τα ηνία του καλύτερου σπιτικού burger! Μεγάλωσε κυριολεκτικά γενιές και γενιές και συνεχίζει ακάθεκτο, ενώ η γεύση του παραμένει αναλλοίωτη (αλήθεια, έχω μάρτυρες τους γονείς μου). 

ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην οδό Γλάδστωνος, θα δοκιμάσεις το πιο εύγευστο χοιρινό μπιφτέκι, γεμιστό με χαλούμι και μπέικον. Το εστιατόριο μπαρ BONO βρίσκεται ψηλά στη λίστα  με τα αγαπημένα μου εστιατόρια, γιατί συνδυάζει ποιότητα, χαλαρή διάθεση, πολλές επιλογές (εναλλαγές στα πιάτα ημέρας), αλλά και… γιατί διαθέτει ίσως τη μεγαλύτερη γκάμα μπίρας στην Κύπρο.

ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Η μουσική σκηνή ΚΥΚΛΟΣ μάς υπενθυμίζει ότι η μουσική είναι ένας κύκλος «και σε αυτό τον κύκλο χωράμε όλοι». Σε αυτό το φιλόξενο, ζεστό περιβάλλον άκουσα ίσως τις καλύτερες φωνές της Λεμεσού (και όχι μόνο). Με ένα σταθερό houseband, αλλά και με συναυλίες από φιλοξενούμενους  μουσικούς, ο ΚΥΚΛΟΣ μου πρόσφερε γλέντι μέχρι πρωίας, με ροκ, λαϊκά, έντεχνα διαμάντια της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής.

ΓΙΑ STREET FOOD Ιαπωνικό street food, Birdslut! Ίσως από τις πιο ωραίες γευστικές εμπειρίες που είχα. Με hip hop μουσική, ευχάριστη διάθεση και γρήγορη εξυπηρέτηση, η συγκεκριμένη καντίνα της οδού Κουμανταρίας αποτελεί έναν από τους «must go» γευστικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΙΑ ΜΕΖΕ Το Μαγειρίον η Συκαμινιά. Στην κουζίνα θα βρεις την κυρία Δήμητρα, με το αστείρευτο χούμιορ της, αν και όσο αφορά το φαγητό δεν αστειεύεται καθόλου! Αν μπορούσε η κυπριακή κουλτούρα να αποτυπωθεί σε ένα πιάτο, σίγουρα θα ήταν ένα από τα δικά της. Παραδοσιακή ατμόσφαιρα και μεζέδες που ευχαριστούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες (εμένα δηλαδή)!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ Λεμεσός = ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ. Το Λεμεσιανό Καρναβάλι αποτελεί την παλαιότερη και πιο δημοφιλή λαϊκή γιορτή της Λεμεσού και της Κύπρου ευρύτερα. Αρχίζοντας από την Τσικνοπέμπτη, η Λεμεσός ντύνεται πολύχρωμη και για δέκα μέρες πάλλεται σε ρυθμούς καρναβαλιού (κετελαπόνγκο κετελαπόνγκο). Εκδηλώσεις, χοροί, και «πελλόμασκες», συνθέτουν μια γιορτή χαράς, σάτιρας και τραγουδιού. Το φεστιβάλ κορυφώνεται με μια μεγάλη παρέλαση, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από άρματα που διασχίζουν την πόλη.

Ακολούθησε την Ήβη Νικολαΐδου στο instagram για περισσότερη Λεμεσό και όχι μόνο: @ivienicolaidou


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πάφος μου: Λεόντιος Τσέλεπος

Η Λευκωσία μου: The Cypriot Traveller