ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία μου: Χριστιάνα Αρτεμίου

WIZ TEAM

Η αγαπημένη ηθοποιός, ραδιοφωνική παραγωγός και σεναριογράφος Χριστιάνα Αρτεμίου, ναι μεν κατάγεται από την Λάρνακα ζει όμως στην Λευκωσία εδώ και αρκετά χρόνια.

Διανύει περιόδους που, λόγω των διάφορων υποχρεώσεών της, μιας και είναι και ιδιαίτερα πολυπράγμων και πολυτάλαντη προσωπικότητα, ο ελεύθερος χρόνος της είναι πολύ περιορισμένος. Όταν όμως οι υποχρεώσεις σταματάνε, συναντιέται με μεγάλη χαρά με τα αγαπημένα της στέκια.

Εμείς της ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας κάποια από αυτά και δέχτηκε ευχαρίστως!

ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ Γνώρισα πρόσφατα το εστιατόριο ΤΟΠΙΚΑ και κατενθουσιάστηκα. Κοντά στο κέντρο της Λευκωσίας, πολύ ωραίο και φιλικό περιβάλλον και όλα τα φαγητά τους φτιάχνονται με προϊόντα ντόπιων παραγωγών και πραγματικά καταλαβαίνεις τη διαφορά. Έχουν ένα δικό τους concept, το οποίο ορίζει να στηρίζουν την ντόπια παραγωγή και να μετατρέπουν τα τοπικά προϊόντα σε εξαιρετικές γκουρμεδιές! Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Και οι τιμές πολύ καλές.

ΓΙΑ ΠΟΤΟ Για βράδια ήρεμα, χαλαρά μέσα στο πράσινο, μου αρέσει πολύ το Garden Day And Night, ακριβώς δίπλα από το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Κι όταν έχεις και καλή παρέα με ωραίο χιούμορ, το ποτήρι σου δεν αδειάζει ποτέ.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Είμαι λάτρης της Παλιάς Λευκωσίας, χαλαρά, εκεί στο καφενείο Χαλαρά, δίπλα από την εκκλησία της Φανερώμενης. Κόσμος να πηγαινοέρχεται συνέχεια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχεις κάποιο γνωστό σου...

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Τα τελευταία 5 χρόνια έχω βγάλει το κρέας εντελώς από τη διατροφή μου, αλλά μπορώ να σας πω που τρώω την καλύτερη πίττα με χαλούμι και μανιταράκια. Στο Για σουβλάκι όπως παλιά στη Λεωφόρο Στροβόλου

ΓΙΑ STREET FOOD Δεν υπάρχει καλύτερο street food από τις κρέπες! Αλμυρό Γλυκό...

ΓΙΑ ΟΦΤΟ Για όποιο το τρώει, προτείνω το Αθηαινίτικο!

ΓΙΑ ΜΕΖΕΔΕΣ Αγαπημένο μενού, αυτό της ταβέρνας Τσιπουράκι Μεζεδάκι, στην Παλιά Λευκωσία! Εντός των Τειχών. Φιλικό και χαλαρό περιβάλλον, σε ήσυχη περιοχή και η εξυπηρέτηση τους αφήνει πάντοτε τις καλύτερες εντυπώσεις. Συνδυάζουν την κυπριακή κουζίνα με την ελληνική και φτιάχνουν υπέροχες γεύσεις ακόμα και στα πιο απλά. Λατρεύω τη φέτα σαγανάκι τους, είναι καταπληκτική.

ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ Balcony, στη Φανερωμένη, κυρίως τις Τετάρτες που τραγουδάει ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους. Καταπληκτική διασκέδαση με live μουσική, με ωραίο φαγητό και ποτό. Είναι η τέλεια έξοδος να σπάζει η ρουτίνα της εβδομάδας.

ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ Αγαπώ Papaphilipou. Με ταξιδεύουν πάντα στην παιδική μου ηλικία...