ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η «Μήδεια» έρχεται στην Κύπρο με εκπληκτικό καστ ηθοποιών

WIZ TEAM

Ένα από τα πιο ερωτικά και σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου σκηνοθετούν το καλοκαίρι του 2022 ο Αιμίλιος Χειλάκηςκαι ο Μανώλης Δούνιας, σε μια παράσταση που θα παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας και θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ακολουθώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών της αρχαίας τραγωδίας, όλα τα πρόσωπα του δράματος θα παιχτούν από τρεις ηθοποιούς: τον Αιμίλιο Χειλάκη, την Αθηνά Μαξίμου και τον Αναστάση Ροϊλό.

Η Γιώτα Νέγκα και η Μυρτώ Αλικάκη θα αναλάβουν τον ρόλο των κορυφαίων του πολυμελούς χορού, τα μέλη του οποίου θα ανακοινωθούν σύντομα. Το εμβληματικότερο ίσως έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας θα παρουσιαστεί σε καινούρια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού.

Η Μήδεια είναι ένα έργο για το παράφορο ερωτικό πάθος, την ζήλεια και την εκδίκηση. Ο μηχανισμός που πυροδοτεί τα πάντα είναι ο έρωτας. Ο έρωτας ανατρέπει την κοινή λογική, μεταμορφώνει, προκαλεί το αβυσσαλέο μίσος, πολιορκεί απόλυτα τους ανθρώπους. Τα ερωτικά απωθημένα και ο πληγωμένος εγωισμός γίνονται η πυξίδα που κατευθύνουν τη μοίρα. Η Μήδεια -που για χάρη του Ιάσωνα πρόδωσε την οικογένειά της, έκλεψε το Χρυσόμαλλο Δέρας και εγκατέλειψε την πατρίδα της - βρίσκεται απομονωμένη στην Κόρινθο ανάμεσα σε ανθρώπους που την θεωρούν ξένη, βάρβαρη.

Όταν ο Ιάσωνας της ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί την Γλαύκη, την κόρη του βασιλιά της Κορίνθου Κρέοντα, η Μήδεια από μια πληγωμένη και περιφρονημένη γυναίκα μεταμορφώνεται σε μια σκοτεινό και εκδικητικό αγρίμι.«Μπορεί η γυναίκα να μην αντέχει ν’ ακούει για μάχες και σπαθιά, μα όταν πολιορκηθεί ο έρωτάς της, δεν υπάρχει πιο πολεμόχαρη ψυχή» και έτσι αποφασίζει να εξοντώσει την νεαρή αντίζηλό της στέλνοντας της δηλητηριασμένα δώρα που προκαλούν τον φρικιαστικό θάνατό της.Η Μήδεια όμως δεν σταματάει εκεί. Για να εκδικηθεί τον Ιάσονα – τον άντρα για τον οποίο είχε κάνει τα πάντα και εκείνος την πρόδωσε - αποφασίζει να κάνει την πιο αδιανόητη πράξη: να σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια τα δυο παιδιά τους. Και παραδόξως παρά την αποτρόπαια πράξη της στο τέλος η προδομένη Μήδεια αντί να τιμωρηθεί από ανθρώπους και θεούς, αποθεώνεται.

Ερμηνεύουν: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Αναστάσης Ροϊλός, Γιώτα Νέγκα, Μυρτώ Αλικάκη και ένας πολυμελής χορός
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Σκηνικά- Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Επιμέλεια Κίνησης- Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη
Πρωτότυπη Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός Σκηνοθετών: Νίκος Τσιμάρας
Παραγωγή: Παναγιώτης Γεροδήμος

Info
Δευτέρα 25 Ioυλίου 2022 Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας
Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 , Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία
Τετάρτη 27 Ιουλίου , Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός
Ώρα Έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: Tickethour και σε όλα τα καταστήματα ACS
Πληροφορίες 77777040