ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η μικρή Ροδιά σερβίρει ωραίο «μπούκωμα» στην πλατεία

WIZ TEAM

Η παλιά ραπτομηχανή, ο σκαλιστός καθρέφτης, η μικρή ξυλόσομπα, ακόμα και το λογότυπο και το όνομα του μαγαζιού, σε προϊδεάζουν για το τι θα συναντήσεις αλλά και τι θα γευτείς στο μικρό αυτό καφενείο που βρίσκεται στην Πλατεία Κυριάκου Καραολή, στην παλιά Αγλαντζιά.

Αρχικά, μάθε πως στο Καφενείο η μικρή Ροδιά μπορείς να πας τα πρωινά του Σαββατοκύριακου για να γευτείς παραδοσιακό κυπριακό μπούκωμα (το λες και brunch), απολαμβάνοντας καλούδια όπως πρόβειο χαλούμι, αναρή, λούντζα και λουκάνικο, μαρμελάδες και μέλι, αυγά στον φούρνο, ελιές τσακιστές και μαύρες, αλλά και παραδοσιακά κουλούρια, ελιόψωμο, ρυζόγαλο και γκρανόλα με γιαούρτι.

Απ’ εκεί και πέρα, στο μενού θα βρεις διάφορα γλυκά (μπακλαβάς, κατεΐφι, σιάμαλι) και κέικ, παραδοσιακές πίτες και την ήδη διάσημη αποδομημένη μπουγάτσα που σερβίρεται στο ποτήρι, και φυσικά, καφέδες, τσάι και άλλα ποτά και ροφήματα.

Από τη Μικρή Ροδιά μπορείς να πάρεις και κάτι για το σπίτι, όπως σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, διάφορα βότανα, αλλά και φυστικοβούτυρο.

Μάθε τέλος πως στον χώρο θα διοργανώνονται συχνά και διάφορα events, όπως πχ το Εργαστήριο Αναπνοής και Ορθοφωνίας που έρχεται σύντομα.

Στόχος είναι να αναβιώσει η συγκεκριμένη πλατεία στην Αγλαντζιά, μέσα από διάφορες δράσεις, πολλές από τις οποίες σε συνεργασία με τον Δήμο Αγλαντζιάς.

Την πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση του χώρου επιμελήθηκε ο Γιώργος Καμηλάρης, χρησιμοποιώντας πολλά έργα ενός Αμερικάνου καλλιτέχνη, ενώ στη Μικρή Ροδιά υπάρχει και μια μόνιμη έκθεση με φωτογραφίες της Αγλαντζιάς.

Info
Τηλ. 22045644, 99575029
Πλατεία Κυριάκου Καραολή 5, Αγλαντζιά, Λευκωσία.
ΤΡ-Σ 8.30-13.00 & 15.30-19.00 & Κ 08.30-12.30