ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Μηλιού θα αποκτήσει το δικό της microbrewery

WIZ TEAM

Στην όμορφη κοινότητα της Μηλιού, στην επαρχία Πάφου, θα λειτουργήσει ένα μικροζυθοποιείο αλλά και ένα σνακ μπαρ.

Έχει δοθεί ήδη το πράσινο φως από την Περιβαλλοντική Αρχή, και οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 1 έτος από την ημερομηνία έναρξης τους (και μετά την εξασφάλιση άδειας οικοδομής). Σε ότι αφορά στο εκτιμώμενο κόστος, αυτό αγγίζει τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της Μαρίας Ηρακλέους στην Καθημερινή, η παραγωγή μπύρας θα γίνεται σε διαμορφωμένο χώρο εμβαδού 70 τμ, το σνακ μπαρ θα έχει εσωτερικό εμβαδόν 130 τμ, το ίδιο και στον εξωτερικό του χώρο, ενώ ο χώρος στάθμευσης θα έχει συνολικό εμβαδόν 470 τμ.

Η κατασκευή του έργου θα γίνει με βάση την συμβατική μεθοδολογία που χρησιμοποιείται ευρέως στην Κύπρο, ενώ στις όψεις του κτηρίου θα χρησιμοποιηθεί παραδοσιακή πέτρα ώστε η ανάπτυξη να συνάδει με τον παραδοσιακό χαρακτήρα της κοινότητας.

Η παραγωγή μπύρας θα πραγματοποιείται δύο με τρεις φορές εβδομαδιαίως, για 50 εβδομάδες τον χρόνο. Εκτιμάται ότι θα παράγονται 500-1000 λίτρα μπύρας εβδομαδιαίως και ετησίως 25,000-50,000 λίτρα μπύρας, μέρος των οποίων θα καταναλώνεται στο σνακ μπαρ και το υπόλοιπο θα διανέμεται τοπικά (οι ακριβείς ποσότητες θα αποφασιστούν κατά την λειτουργία του έργου όταν οι ανάγκες του σνακ- μπαρ θα είναι σαφείς). Στον χώρο παραγωγής του μικροζυθοποιείου θα γίνεται η διαδικασία ζυθοποίησης, ζύμωσης και εμφιάλωσης.

Το σνακ-μπαρ θα έχει μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στα 100 άτομα. Γενικά αναμένεται ότι η επιχείρηση θα προσελκύσει τουρισμό, επωφελούμενη και της λειτουργίας ξενοδοχειακής μονάδας στα ανατολικά του τεμαχίου (Ayii Anargyri Spa Resort).

Πηγή: Καθημερινή 

Φωτογραφία αρχείου