ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η νέα cool πιτσαρία της Λευκωσίας ονομάζεται Guido and the Goose

WIZ TEAM

Βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης και τιμά την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα.

Έχουμε γράψει πολλές φορές για τα μαγαζιά που έχουν ξεκάθαρο concept και ακόμα πιο ξεκάθαρο μενού. Που κάνουν δυναμικό entry στην αγορά, κυρίως για το προϊόν τους, την ποιότητά τους αλλά και το vibe τους.

Ένα τέτοιο εστιατόριο είναι το Guido and the Goose στη Στασάνδρου, με την περιγραφή στο Instagram να αναφέρει ενδεικτικά «τα βιογραφικά είναι υπερεκτιμημένα, είμαστε απλώς μια πιτσαρία!».

Μιλώντας με τη μία εκ των τεσσάρων ιδιοκτητών, την με καταγωγή από Ιταλία, Emily Lucantoni, μας ανέφερε ότι το εστιατόριο είναι αφιερωμένο στον παππού τους, Guido (εξ ου και το όνομα, αλλά και το illustration στο logo), ο οποίος αγαπούσε πολύ την καλή ζωή -το καλό φαγητό, το καλό κρασί και την καλή μουσική.

Για να διασφαλιστεί η καλύτερη ποιότητα, σχεδόν όλα τα υλικά για την πίτσα έρχονται στην Κύπρο από την Ιταλία, όπως για παράδειγμα οι ντομάτες San Marzano και το αλεύρι Caputo.

Στον μαυροπίνακα που λειτουργεί ως μενού θα βρεις τα τέσσερα είδη πίτσας: Napoletana (marinara, ricotta), Margheritta (marinara, mozzarella, basil), Pesto Mortadella (burrata, pistachios), Spicy Sal (marinara, salami, mozzarella, pickles). Στο προσεχές μέλλον σίγουρα θα προστεθούν κι άλλες.

Στο μικρό αλλά γουστόζικο εστιατόριο του κέντρου προσφέρονται επίσης μια μπύρα (Humor Pilsner), ένα λευκό και ένα ροζέ κρασί, ένα prosecco, cola και νερό.

Αυτό που θα αγαπήσετε στο Guido and the Goose, εκτός από την ίδια την πίτσα, είναι η ατμόσφαιρα, αφού εκεί τα βράδια μαζεύονται οι πιο cool φάτσες της πόλης, τόσο για να φάνε και να απολαύσουν μπύρα ή κρασί όσο και για να λικνιστούν με ωραία ακούσματα, με τη μουσική να κυμαίνεται μεταξύ Italian funk, grooves, 70s disco, ακόμα και electronica.

Σε ότι αφορά στη χήνα (Goose) πάντως που επίσης είναι στο όνομα, η Emily μάς κατατόπισε λέγοντάς μας πως και αυτό το κομμάτι της ονομασίας έχει να κάνει με τις αναμνήσεις από τον παππού. «Μικροί, στην Ιταλία, αγαπούσαμε πολύ τις μέρες εκείνες που τρώγαμε την πίτσα που έφτιαχνε ο παππούς και μετά, με τα σκληρά κομμάτια που έμεναν, πηγαίναμε στη λίμνη και ταΐζαμε τις πάπιες».

Info
Τηλ. 96623388
Στασάνδρου 4, Λευκωσία
Δ-Σ 19.00-23.00