ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ομάδα Γιασεμίν επιστρέφει με ακόμα μια tombολα στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας!

WIZ TEAM

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα Γιασεμίν διερευνά την θεματική γύρω από τα τυχερά παιχνίδια και την κυπριακή ταυτότητα. Μετά από το έργο #kazanτί που έκανε ένα κύκλο παραστάσεων ενός χρόνου σε θέατρα, φεστιβάλ και πλατείες, σειρά πήρε η #tombολα που συνεχίζει το ταξίδι της από το 2022 σε πλατείες και καφενεία.

Το θεατρικό αυτό πείραμα εμπνέεται από ένα αγαπημένο παιχνίδι των Κυπρίων και καταφέρνει να αναδείξει θέματα την κυπριακής πραγματικότητας με καυστικό αλλά και απολαυστικό τρόπο. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Πάμε Καϊμακλί 22”.

Η ομάδα Γιασεμίν προσκαλεί το κοινό να έρθει να παίξει τόμπολα, μόνο που δεν είναι όλα όπως φαίνονται. Είναι μια τόμπολα “πειραγμένη”. Μέσα από το έργο η ομάδα θέλει να διερευνήσει τα κοινωνικά και ταξικά υπόβαθρα αλλά και τους κανόνες που ισχύουν ανάλογα με το ποιός είσαι. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η τόμπολα πολύ πιθανόν να προέρχεται από την ιταλική λέξη tombolare που σημαίνει κατρακυλώ/πέφτω. Εκεί μπορούμε να κάνουμε την σύνδεση με το παιχνίδι και τους αριθμούς ή την τύχη που «πέφτει» στον καθένα μας.

Έρευνα-Καλλιτεχνική επιμέλεια-Εκτέλεση: Δέσποινα Χρυσάνθου, Ναταλία Παναγιώτου, Άννη Σοφοκλέους

Διάρκεια: 90± λεπτά
Χρησιμοποιείται η κυπριακή διάλεκτος.
Εισιτήρια: €12
Κρατήστε έγκαιρα θέσεις - Πολύ περιορισμένος αριθμός: www.yasemincollective.com/reservations 
Πληροφορίες: 97-681858
FB event: fb.me/e/g2CL1pOSV