ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ομάδα «Σόλο για Τρεις» παρουσιάζει το έργο «Πασατέμπο»

NEWSROOM WIZ-GUIDE

Η ομάδα «Σόλο για Τρεις» παρουσιάζει το έργο «Πασατέμπο» του διακεκριμένου Κύπριου συγγραφέα Κώστα Μανούρη. Πρόκειται για την αφήγηση της άσημης ηθοποιού Σεραφίνας Πασατέμπο.

Η Σεραφίνα, η οποία ήρθε στον κόσμο ως Αντώνης, πορεύτηκε στη ζωή και στη θεατρική τέχνη ως γυναίκα, παίζοντας κάθε φορά δεύτερους και τρίτους ρόλους, επιτρέποντας έτσι να δοξαστούν οι προβεβλημένοι συνάδελφοί της.

Ακροβατώντας ανάμεσα στο γέλιο και στο κλάμα, ο ηθοποιός Χάρης Αττώνης εξιστορεί σε κεφάλαια τη ζωή της υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Κώστα Σιλβέστρου.

Εκ πρώτης όψεως δίνεται η εντύπωση μιας σπασμένης αφήγησης. Κάνοντας ωστόσο ένα βήμα πίσω, και βλέποντας την εξιστόρηση στο σύνολό της, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για μια ολοκληρωμένη κατάθεση ζωής, η οποία καλύπτει τις σημαντικότερες περιόδους στην πορεία του κάθε ανθρώπου: την παιδική ηλικία, τη νεότητα, τη μέση ηλικία, τη φθορά, το γήρας και το επικείμενο τέλος.

Η Σεραφίνα Πασατέμπο, μπορεί να έζησε ως διά βίου κομπάρσα, υπήρξε όμως η απόλυτη πρωταγωνίστρια της δικής της ζωής. Μεταμορφώθηκε από Αντώνης σε Σεραφίνα, όπως η προνύμφη σε πεταλούδα, αναγεννώντας τον εαυτό της όπως ήθελε η ίδια. Όπως στους θεατρικούς ρόλους, έτσι και στη ζωή, όλα είναι ή οφείλουν να είναι μια δυναμική διεργασία που βελτιώνεται, αλλάζει και αναδιαμορφώνεται.

Κείμενο: Κώστας Μανούρης
Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος
Ερμηνεία: Χάρης Αττώνης
Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου
Μουσική Επιμέλεια: Αντώνης Αντωνίου

Χειρισμός Φως – Ήχος: Ραφαήλ Αδάμου
Γραφικός Σχεδιασμός / Φωτογράφιση: Νικόλ Καρσερά
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Μανναρίδου Καρσερά


Πρεμιέρα: Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, 20.30
Θέατρο Χώρα, Κοραή 1 (Πλατεία Αρχιεπισκοπής), Λευκωσία
Κρατήσεις: 99544934
Γενική Είσοδος: 13.00 ευρώ

Παραστάσεις:
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, 20.30
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, 2030
Τετάρτη 1 Μαρτίου, 20.30
Πέμπτη 2 Μαρτίου, 20.30
Τετάρτη 8 Μαρτίου, 20.30
Πέμπτη 9 Μαρτίου, 20.30
Τρίτη 14 Μαρτίου, 20.30
Τετάρτη 15 Μαρτίου, 20.30
Πέμπτη 16 Μαρτίου, 20.30