ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ομάδα του LPM μοιράζεται τον ενθουσιασμό της με το WiZ

WIZ TEAM

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας, η ομάδα του iconic εστιατορίου σκιαγραφεί -μέσω μιας συνέντευξης- το προφίλ του πιο επιτυχημένου εστιατορίου/μπαρ των τελευταίων μηνών στο νησί (No1 στα WiZ 50 Best Restaurants), ενώ την ίδια στιγμή αποκαλύπτει όλα όσα έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς από το brand.

*Εξ αφορμής των πρώτων γενεθλίων, είχαμε την τιμή να έχουμε και μια αποκλειστική δήλωση από τον Nicolas Budzynski, Chief Executive Officer του LPM -την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος του άρθρου.

Πώς θα περιγράφατε τη φιλοσοφία του LPM, ιδίως σε κάποιον που δεν έτυχε να το επισκεφτεί ακόμα;
Κάθε επίσκεψη στο LPM Restaurant & Bar είναι ένας εορτασμός τού πώς το φαγητό, το ποτό, οι άνθρωποι και ο χώρος συνεργάζονται για να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό. Κάθε λεπτομέρεια είναι εμπνευσμένη από τις πολιτισμικές μας ρίζες στις ακτές της Μεσογείου και από το πνεύμα της δημιουργικής και γεμάτης ζωντάνια Belle Époque. Τι να περιμένει κανείς; Έναν χώρο γεμάτο χαλαρότητα, ζεστασιά, χαρά για τη ζωή και μια αίσθηση ότι όλα είναι δυνατά -τα μέλη της ομάδας μας και οι επισκέπτες συνδέονται και βιώνουν μαζί τον ενθουσιασμό και την αγάπη για τη ζωή.

Στο δικό μας μυαλό, το μενού στο LPM χαρακτηρίζεται από απλότητα, καθαρές γεύσεις, πολύ ποιοτικές πρώτες ύλες και, φυσικά, φινέτσα. Αν συμφωνείτε, ποιο άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα θα προσθέτατε σε αυτά;
Το φαγητό μας είναι αυτό, έχει εμπνεύσει και τις αξίες μας, δεδομένου ότι αυτό παραμένει ο στυλοβάτης της φήμης μας, αναδεικνύοντάς μας ως κάτι μοναδικό και καθιστώντας την εμπειρία της επίσκεψης στο LPM πραγματικά αλησμόνητη. Στόχος μας, με κάθε πιάτο που σερβίρουμε, είναι να δημιουργήσουμε γευστικές μπουκιές που δεν θα ξεχαστούν, φαγητό που ξυπνά αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού.

Θα λέγατγε ότι είστε value for money προορισμός;
Σίγουρα ναι. Εργαζόμαστε σκληρά για να εξασφαλίζουμε την ποιότητα των πρώτων υλών μας. Τις προμηθευόμαστε με προσοχή στη λεπτομέρεια και τις μαγειρεύουμε με τεχνικές εξαιρετικής φροντίδας και ακρίβειας, à la minute, ώστε να διαφυλάσσουμε την ακεραιότητά τους. Αυτή η δέσμευσή μας για αριστεία διέπει κάθε τι που κάνουμε. Οι sommeliers και οι bartenders μας επιδεικνύουν την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια και τον ίδιο σεβασμό στα υλικά. Στη σάλα, η ομάδα που σερβίρει είναι οργανωμένη, πειθαρχημένη και συνεπής, αλλά ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από μια παιχνιδιάρικη διάθεση, αυθορμητισμό και δημιουργικότητα στην αναζήτηση τρόπων με τους οποίους θα υπερβεί τις προσδοκίες των επισκεπτών. Κάθε περίσταση είναι καλή για να έρθετε στο LPM. Μπορείτε να έρθετε μία-δύο φορές τον χρόνο για να γιορτάσετε γενέθλια, τα Σαββατοκύριακα για να απολαύσετε το «La Vie en Rosé» brunch και ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας ή μετά τη δουλειά, με φίλους, για κοκτέιλ στο μπαρ.

Το brunch γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στη Λεμεσό, ιδίως τώρα που ο καιρός είναι καλός και ζεστός, ωστόσο η ώρα του δείπνου παραμένει η πιο δημοφιλής στο LPM Limassol.

Η αίσθηση Γαλλικής Ριβιέρας πώς επιτυγχάνεται στα LPM ανά τον κόσμο;
Πίσω από κάθε πιάτο και κάθε συνταγή βρίσκεται ένα ταξίδι ανακάλυψης της ουσιαστικής χαράς που κρύβεται στην καρδιά των τοπικών υλικών της Ριβιέρας, τα οποία αποτελούν την πηγή της έμπνευσής μας, ξεκινώντας, φυσικά, από την Κυανή Ακτή και τις ακτές της Λιγυρίας και προχωρώντας τριγύρω σε όλες τις ακτές της Μεσογείου. Οι αγκινάρες, τα λεμόνια, οι ελιές, τα κολοκυθάκια, οι ντομάτες, οι πιπεριές, οι κανθαρέλες, τα πιο φρέσκα θαλασσινά, κρέατα και ζυμαρικά, αυτά ηγούνται των πάντων. Με τη γεμάτη ζωντάνια, εμπνευσμένη από την Belle Époque ατμόσφαιρα τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού χώρου και τα εντυπωσιακά έργα τέχνης στους τοίχους, προσκαλούμε τους επισκέπτες σε μια εποχή που η ατρόμητη δημιουργικότητα ήταν η κινητήριος δύναμη της καθημερινής ζωής. Τα αρώματα των φρεσκοκομμένων λουλουδιών συνδυάζονται με μια τολμηρή χρωματική παλέτα και με εκπληκτική μουσική και όλα μαζί δημιουργούν μια αναζωογονητική και ανάλαφρη ατμόσφαιρα για ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια οικογενειακή γιορτή.

Το παγκόσμιο cocktail menu μας (το οποίο θα λανσαριστεί στη Λεμεσό τον επόμενο μήνα!) έχει σχεδιαστεί ως μία σειρά από ιστορίες βασισμένες στη ζωή του Ζαν Κοκτώ, του διάσημου καλλιτέχνη, συγγραφέα και σκηνοθέτη, ο οποίος υπήρξε κάποτε κάτοικος της Γαλλικής Ριβιέρας, ήταν bon viveur και θρυλικός για τις κοινωνικές συναναστροφές του. Είτε πρόκειται για ευωδιές φυτών από τον κήπο του είτε για αρώματα συνδεδεμένα με διάσημους φίλους του, αυτές οι ιστορίες διεγείρουν τη φαντασία και ανάγουν τα κοκτέιλ σε κάτι παραπάνω από απλά ποτά. Η εξιστόρηση βοηθά να μεταφερθούμε σε ένα άλλο μέρος και σε μια άλλη εποχή: στη Ριβιέρα, κατά τη Χρυσή Εποχή της Ευρώπης, στην ουσία του LPM.

Ο κόσμος που δουλεύει στο LPM για ποιο από όλα τα πράγματα θα λέγατε πως είναι περισσότερο περήφανος;
Πιστεύω ότι το προσωπικό του LPM Restaurant & Bar στη Λεμεσό είναι περισσότερο περήφανο για την ομάδα που χτίζουμε εδώ και για τη συντροφικότητα που έχει αναπτυχθεί μέσα σε έναν μόνο χρόνο λειτουργίας. Πολλά από τα μέλη της ομάδας βρίσκονται εδώ από την πρώτη ημέρα, οπότε η εμπειρία της επιτυχίας του LPM Limassol γεννά μεγάλη ικανοποίηση.

Ποια ώρα της ημέρας το προτιμά περισσότερο ο κόσμος; Για brunch, lunch ή dinner;
Το brunch γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στη Λεμεσό, ιδίως τώρα που ο καιρός είναι καλός και ζεστός, ωστόσο η ώρα του δείπνου παραμένει η πιο δημοφιλής στο LPM Limassol.

Πιστεύω ότι το προσωπικό του LPM Restaurant & Bar στη Λεμεσό είναι περισσότερο περήφανο για την ομάδα που χτίζουμε εδώ και για τη συντροφικότητα που έχει αναπτυχθεί μέσα σε έναν μόνο χρόνο λειτουργίας.

Πώς και σε ποιο βαθμό βοηθάνε οι διάφορες βραβεύσεις που έχει κερδίσει το LPM Limassol;
Πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του, το LPM Limassol είχε ήδη λάβει δύο βραβεία. Κατέκτησε την 1η θέση στα Wiz 50 Best Restaurants 2022, ενώ αναδείχθηκε και Καλύτερη Νέα Άφιξη στα Cyprus Eating Awards 2022. Αυτές οι βραβεύσεις έχουν βοηθήσει κυρίως σε δύο τομείς. Κατά πρώτον, αποτελούν μία σπουδαία αναγνώριση της σκληρής δουλειάς της ομάδας του LPM από την πρώτη κιόλας ημέρα και, κατά δεύτερον, βοήθησαν στην τοποθέτηση του LPM Restaurant & Bar Limassol στο γαστρονομικό βάθρο της εστιατορικής σκηνής της Κύπρου, καθιστώντας το έναν από τους πιο ποθητούς και ελκυστικούς προορισμούς για να δειπνήσει κανείς.

Πώς αποτιμάτε τη μέχρι τώρα πορεία του brand στο νησί;
Ανοίξαμε πέρυσι μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες, βγαίνοντας από την πανδημία του κορωνοϊού και με γεωπολιτικές εντάσεις που επηρέασαν την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει τις προκλήσεις, προσφέροντας με συνέπεια την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη μεγάλη υποστήριξη από τους Κύπριους πελάτες μας.

Τι να αναμένουμε απ’ εδώ και πέρα από το LPM Limassol;
Ανυπομονούμε να ξανανοίξουμε την όμορφη βεράντα μας, όπως και για τον εορτασμό της επετείου του πρώτου χρόνου λειτουργίας μας στα τέλη του Μαΐου, ο οποίος θα λάβει χώρα σε δύο ξεχωριστά βράδια με DJ και συγκρότημα από τη Γαλλική Ριβιέρα. Επίσης, προετοιμαζόμαστε για το λανσάρισμα του βραβευμένου, παγκόσμιου cocktail menu μας στο LPM Limassol. Κάτι άλλο πάνω στο οποίο δουλεύουμε είναι πώς θα επικεντρωθούμε περισσότερο στα τοπικά προϊόντα που έχει να προσφέρει η Κύπρος.

Το LPM σήμερα υπάρχει σε οκτώ διαφορετικά locations στον πλανήτη; Υπάρχουν σκέψεις και για άλλα ανοίγματα;
Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε ένα ακόμα LPM Restaurant & Bar, το οποίο θα ανοίξει σε μια πολύ επιδραστική πόλη των ΗΠΑ. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε και να αναπτυχθούμε σε μεγάλες πρωτεύουσες ανά τον κόσμο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας, ο Chief Executive Officer του LPM, Nicolas Budzynski, αναφέρει σχετικά στο WiZ:
Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε την 1η επέτειο του LPM Limassol στο Parklane Resort & Spa. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ορόσημο και, κοιτώντας πίσω, απολαμβάνουμε πλήρως αυτόν τον χρόνο λειτουργίας και το ταξίδι για το άνοιγμα του 7ου εστιατορίου μας από τη δημιουργία του LPM στο Λονδίνο το 2007. Ο χώρος είναι μαγικός και, μάλιστα, είναι το μόνο LPM που διαθέτει τόσο εσωτερικό εστιατόριο και μπαρ για τον χειμώνα όσο και εξωτερικό για το καλοκαίρι - και τα δύο είναι διαφορετικά, ωστόσο είναι και πολύ όμοια, στο στυλ του LPM. Είμαστε ευγνώμονες για το θερμό καλωσόρισμα που μας επιφύλαξε η Κύπρος και για το γεγονός ότι αγκάλιασε το brand μας τόσο γρήγορα, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα με τα διεθνή brands. Είμαστε, επίσης, ιδιαιτέρως ευγνώμονες για τη διαρκή υποστήριξη που λαμβάνουμε από τους συνεργάτες μας στο Parklane και για το βήμα που μας έδωσαν ώστε να προσφέρουμε μαζί κάτι πολύ μοναδικό για τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους μας. Δουλεύουμε πάνω σε πολλά πράγματα έπειτα από το πρόσφατο λανσάρισμα του brunch μας πριν από λίγους μήνες και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να ενθουσιάζουμε τους επισκέπτες μας.