ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Ομήρου Οδύσσεια του Μιχάλη Γκανά ανεβαίνει στον ΘΟΚ

WIZ TEAM

Θα μπορούσα να πω ότι από περιέργεια υπάρχω.

Μια περιπλανητική ζωή, γεμάτη εμπόδια, πειρασμούς και εκπλήξεις θα ζωντανέψει από τον Οκτώβριο στη Σκηνή 018 του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Ο Παναγιώτης Λάρκου σκηνοθετεί και διασκευάζει την Ομήρου Οδύσσεια του Μιχάλη Γκανά, ενός από τους σημαντικότερους σήμερα έλληνες ποιητές, προσεγγίζοντας με ζωντάνια και χιούμορ τη νεανική και σύγχρονη επαναφήγηση του συγγραφέα της κλασικής ομηρικής ιστορίας του γυρισμού του Οδυσσέα, στην πατρίδα του.

Φέρνει τον γνωστό μύθο κοντά στους μικρούς θεατές, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση της επικής αφήγησης και της ανθρώπινης διάστασης των ηρώων του. Κάθε ραψωδία και μια ιστορία, κάθε γράμμα της αλφαβήτας και μια περιπέτεια. Ο γενναίος Οδυσσέας και το μακρύ ταξίδι του για επιστροφή στην Ιθάκη μετά τον Τρωικό πόλεμο, η σύζυγος του Πηνελόπη που όλο ράβει και ξηλώνει του Λαέρτη το σάβανο, οι δοκιμασίες του στη χώρα των Λωτοφάγων, η συνάντηση με τον Κύκλωπα Πολύφημο, τη μάγισσα Κίρκη, οι Σειρήνες και πολλά ακόμα μυθικά πλάσματα που βρίσκονται στο θαλάσσιο διάβα του.

Η Ομήρου Οδύσσεια δεν είναι μόνο μια ιστορία για τη μεγάλη περιπέτεια και την αγωνία της επιστροφής, αλλά η ιστορία ενός ανθρώπου που κανένα τέρας δεν μπόρεσε να τον καταβροχθίσει γιατί φρόντισε από μικρός να τον έχει φάει η περιέργεια.

Μέσα από μια φρέσκια και ευαίσθητη ματιά, ο σκηνοθέτης, οι πολύτιμοι συνεργάτες του και ένας υπέροχος εννιαμελής θίασος που αλλάζει ρόλους από τη μια στιγμή στην άλλη σε ένα πολύχρωμο και πολύβουο σύμπαν, αναλαμβάνουν να διηγηθούν στους μικρούς και μεγάλους θεατές το γνωστό παραμύθι του νόστου, μια βαθιά αναζήτηση για την ταυτότητα και την ανεκτίμητη πάλη με το άγνωστο και το χρόνο.

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Λάρκου
Σκηνικά-Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Δημήτρης Σπύρου
Χορογραφία-Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή
Μουσική διδασκαλία: Άλεξ Παναγή
Σχειδιασμός φωτισμού: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Μόνικα Χατζηβασιλείου

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Μιχάλης Καζάκας, Hλιάνα Κάκκουρα, Ελένη Καλαφάτη, Μαρία Μασώνου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ονησίφορος Ονησιφόρου,
Αντρέας Πατσιάς, Ανατολή Τσακαλίδου, Άγγελος Χατζημιχαήλ

Παραστάσεις

Λευκωσία
Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Από 20 Οκτωβρίου 2024
και κάθε Κυριακή στις 10:30

Πληροφορίες

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy 
Ταμείο του Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717
(Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 & 16:00-18:00 και από 15 Οκτωβρίου 2024 Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμή Εισιτηρίου

€6 (παιδιά και γονείς)