ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η πρεμιέρα της τραγωδίας «Αντιγόνη» του Σοφοκλή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία

WIZ TEAM

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και αποδείχθηκε μια υπέροχη εμπειρία για τους θεατές!

Η πρεμιέρα της τραγωδίας «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Κύπριου σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ την Δευτέρα 10 Ιουλίου, σε ένα κατάμεστο θέατρο. Το κοινό φανερά ενθουσιασμένο από την ποιητική διάθεση της παράστασης, η οποία ανέδειξε τη διαχρονικότητα του λόγου του τραγικού ποιητή, μέσα σε ένα λιτό σκηνικό και σε ένα ποιητικό ηχοτοπίο με τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των Δημήτρη Σπύρου και Βασίλη Βασιλείου ζωντανά στη σκηνή, απέδωσε το παρατεταμένο του χειροκρότημα στην παράσταση «Αντιγόνη», που «άγγιξε» τις ψυχές όσων βρέθηκαν στο θέατρο με την αλήθεια και την τόλμη της.

Την παράσταση παρακολούθησε μεταξύ δεκάδων επιφανών προσωπικοτήτων και ο Υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2023.

Στην ομιλία του, υπογράμμισε τη σημαντικότητα του Φεστιβάλ ως ένας από τους πιο επιτυχημένους πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας, την ιδιαίτερη θέρμη που λαμβάνει από το κοινό κάθε χρόνο.

Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «επιδίωξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού είναι η οικοδόμηση ακόμη πιο στέρεων γεφυρών επικοινωνίας και επαφής με άλλες χώρες και η ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου», τόνισε ότι ίσως να μην υπάρχει καλύτερο πεδίο από τον πολιτισμό για καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας και αλληλεγγύης με άλλους πολιτισμούς, σε μια κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των μεγάλων ζητημάτων της εποχής μας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος συνεχίζει μέχρι τις 5 Αυγούστου, με τέσσερις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου παραγωγές, με σύγχρονη αισθητική και καλλιτεχνική προσέγγιση και εκλεκτούς συντελεστές, που αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των θεατών. Η πρεμιέρα της «Αντιγόνης» ήταν μόνο η αρχή μιας συναρπαστικής, θεατρικής περιόδου, γεμάτης με σπουδαίες παραστάσεις και μοναδικές εμπειρίες.

Προπώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS
▫ Καταστήματα STEPHANIS παγκύπρια & περίπτερο ΤΙΜΕ OUT στην Πάφο
Πληροφορίες: 7000 2414 │ www.greekdramafest.com 


ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη
▪ Παρασκευή, 14 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
▪ Σάββατο, 15 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Με αγγλικούς υπέρτιτλους

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή
▪ Τρίτη, 18 Ιουλίου │ Αρχαίο Ωδείο Πάφου
▪ Παρασκευή, 21 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Με αγγλικούς υπέρτιτλους


ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
ΒΑΚΧΕΣ του Ευριπίδη
▪ Σάββατο, 29 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
▪ Δευτέρα, 31 Ιουλίου │ Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ του Ευριπίδη
▪ Παρασκευή, 4 Αυγούστου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
▪ Σάββατο, 5 Αυγούστου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Με αγγλικούς υπέρτιτλους