ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιούνιος σε ρυθμούς Aglanjazz

WIZ TEAM

Ο Δήμος Αγλαντζιάς διοργανώνει το μεγαλύτερο ετήσιο Φεστιβάλ Τζαζ, το AglanJazz, την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «το σκαλί»

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά:

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/6

Κυπρος
Sonica
20.30

Η τριμελής μπάντα συνδυάζει λεξιλόγιο από nu-jazz, ambient, electronica και funk. Αναλογικά συνθεσάιζερ, μπασογραμμές σε χαμηλές συχνότητες και έντονα ρυθμικά γκρούβς είναι τα στοιχεία που καθορίζουν τον ήχο των SONICA.

Iσραήλ
Marcelo Nami & Amir Weiss
Guitar Duo
21.30

Ο βιρτουόζος της κιθάρας Marcelo Nami & ο συνθέτης πειραματικής τζαζ Amir Weiss δημιούργησαν το Guitar Duo τον Μάρτιο 2017. Μαζί δημιούργησαν τη δική τους μουσική γλώσσα, η οποία προέρχεται από τους μουσικούς κόσμους των δυο κιθαριστών: Βραζιλιάνικη μουσική, Τζαζ, Ροκ, Ισραηλινή μουσική, Φλαμένκο, αυτοσχεδιασμός και ελεύθερη μουσική απόδοση.

Το ντουέτο παίζει πρωτότυπη μουσική και δημιουργεί μια μοναδική σύνδεση μεταξύ Βραζιλίας και Μέσης Ανατολής. Εκτελούν ειδικές διασκευές σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής γραμμένης από συνθέτες της νέας γενιάς όπως ο Egberto Gismonti και ο Hermeto Pascoal και δίνουν μια νέα όψη σε παραδοσιακά κομμάτια Choro.

Κύπρος
Quintedo
22.30

Το σχήμα εκτελεi αυθεντικές συνθέσεις στο ύφος της modern jazz μουσικής με έντονες επιρροές από το μουσικό έργο των John Coltrane, Kenny Garrett και Ben Wendel. Στο φεστιβάλ θα παρουσιάσει συνθέσεις των Μάριου Χαραλάμπους, Κυριάκου Κέστα και Ερμή Μιχαήλ, οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα, σε ένα σετ γεμάτο ενέργεια και έντονη διάθεση για εξερεύνηση.

ΠΕΜΠΤΗ 29/6

Κύπρος
Allusion Quartet
20.30

Το Allusion Quartet είναι μια συλλογική μπάντα, η οποία θα παρουσιάσει αυθεντικές συνθέσεις όλων των μελών του συγκροτήματος. Το κάθε μέλος βάζει τον δικό του χαρακτήρα στη μουσική, και οι συνθέσεις τους αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα και διαφορετικές στυλιστικές επιρροές των μελών της μπάντας, κρατώντας παράλληλα ένα ισορροπημένο, καλά σχηματισμένο ήχο.

Ελλάδα
Seeds
21.30

Το Ντουέτο με τους Μιχάλη Καλκάνη (κοντραμπασίστα, πιανίστα και συνθέτη) και Χρήστο Καλκάνη (κλαρινετίστα και πιανίστα) παρουσιάζει το νέο τους project Seeds. Τα δυο αδέρφια ενώνουν δυνάμεις, δημιουργώντας ένα νέο και δυνατό ηχητικό κόσμο στον οποίο συνυπάρχουν τα ακουστικά ηχοχρώματα του κοντραμπάσου, του κλαρινέτου και του πιάνου με ηλεκτρονικούς ήχους, δημιουργώντας εικόνες που άλλοτε παραπέμπουν σε soundtrack και την neoclassical σκηνή και άλλοτε θυμίζουν περισσότερο Ελλάδα και παράδοση.

Kύπρος
Adonis Aletras &
The L.U.S.T
22.30

Το Σχήμα είναι δημιουργία του συνθέτη και κιθαρίστα Άδωνι Αλετρά και φιλοδοξεί να παρουσιάσει στην Κύπρο και το εξωτερικό τη μουσική και τραγούδια που έγραψε ο Άδωνις για παραγωγές του Hollywood.
Τα τελευταία 10 χρόνια ο Άδωνις γράφει με επιτυχία μουσική και τραγούδια για την Αμερικανική τηλεόραση και κινηματογράφο. Με αυτή την ιδιότητα του, του έχει ζητηθεί να συνθέσει πολλά και διάφορα είδη μουσικής με διαφορετικές τεχνοτροπίες και ηχοχρώματα.
Οι Loud Urban Soul Teachers θα παρουσιάσουν υλικό που έγραψε (ή συνέγραψε) ο Άδωνις για διάφορες σειρές όπως: «The Young and the Restless», «Love and Marriage» καθώς επίσης και τις κινηματογραφικές ταινίες: «Section 8» και «Sunrise in Kimmeria».

Δωρεάν Είσοδος στην Ανοιχτή Πλατεία στο Σκαλί
€5 για είσοδο στο Αμφιθέατρο