ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ήσυχες παραλίες για ξέγνοιαστες βουτιές

WIZ TEAM

Αν είστε από εκείνους που αναζητούν κάτι διαφορετικό, ακόμη και στο μπάνιο δηλαδή την πολυτέλεια της ηρεμίας, μακριά από την πολυκοσμία, μικρές ήσυχες παραλίες με χρυσή άμμο ή βότσαλα, είτε ακόμη απλά θέλετε να αφεθείτε στο χάδι της θάλασσας παρέα με ένα βιβλίο, τότε πρέπει να επισκεφτείτε τις πιο κάτω παραλίες.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

Παραλία Μελαντα
Νότια της Αυδήμου, σε απόσταση λιγότερη από 4 χιλιόμετρα από το χωριό και περίπου 20 λεπτά δυτικά της Λεμεσού, βρίσκεται ένας όμορφος κόλπος, που έχει γίνει αγαπημένο στέκι για αρκετούς. Περικυκλωμένος από ψηλά άσπρα βράχια, με άμμο και πολύχρωμα βότσαλα στην ακτή, είναι μια ιδιαίτερη τοποθεσία με άπλετη θέα. Χαλαρά μετά το μπάνιο περνά από την ψαροταβέρνα melanda όπου ανάλογα με τη ψαριά της ημέρας μπορείς να γευτείς φρέσκα θαλασσινά όπως σκάρους, σαργούς, κουρκούνες, γόπες, μπαρμπούνια και αθερίνα, αλλά και φρέσκα μύδια. Σερβίρει, επίσης μπριζόλες στα κάρβουνα.

Παραλία Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου
Μια καλά κρυμμένη παραλία, η παραλία του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου είναι η τελευταία, που θα βρεις στη ανατολικά της Λεμεσό. Η παραλία είναι μήκους περίπου 200 μέτρων και αποτελείται από ένα μείγμα βότσαλων και άμμου, με υπέροχα πετρώματα από ασβεστόλιθους, τα οποία φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Κοντινός προορισμός η ψαροταβέρνα Άγιος Γεώργιος όπου η κουζίνα του κινείται κατά βάση σε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, σερβίρει και αστακομακαρονάδα.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΦΟΥ

Παραλία Αργάκας
Η παραλία Αργάκα στο χωριό Αργάκα στην Πάφο είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού με την έκταση της να είναι περίπου 10 χιλιόμετρα οπου αποτελείται από άμμο και βότσαλα. Εκεί μπορείς να επισκεφτείς το Fly Again μια ιρλανδέζικου τύπου μπιραρία πάνω στον παραλιακό δρόμο με σερί από ετικέτες μπίρας και κρασιού και πιάτα από τη διεθνή κουζίνα ή το Santa Barbara που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την θάλασσα ανοιχτό από νωρίς το πρωί με καφεδάκι, μέχρι αργά το βράδυ απολαμβάνοντας σαγηνευτικά ηλιοβασιλέματα και δροσιστικά ποτά μετά το μπάνιο.

Θαλασσινές Σπηλιές - Πέγεια
Με ψηλούς και απομακρυσμένους βράχους οι θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια είναι ιδανικό σημείο για ηλιοθεραπεία στα βράχια και κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά. Κοντινό σημείο για να χαλάρωσης κάτω από την σκιά είναι το Oniro by the sea. Ανοικτός χώρος με καλοκαιρινή αύρα και υπέροχη θέα όπου στο κάδρο των θαλασσινών σπηλιών μπαίνει κι ένα ναυάγιο πλοίου. Την ημέρα με σάντουιτς, σαλάτες, wraps, platters και πιάτο ημέρας, το βράδυ με νόστιμες καλοκαιρινές, μεσογειακές γεύσεις που ανανεώνονται και ωραία cocktails.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Παραλία Φάρος, Περβόλια
Η έκταση της παραλίας στα περβόλια είναι τεράστια και τα σημεία που προσφέρονται για ήσυχα μπάνια είναι αρκετά. Η παραλία είναι αμμώδης με λίγα χαλίκια και πεντακάθαρα νερά. Ένα καλό σημείο είναι μπροστά από το beach bar τις περιοχής Faros Beach ιδανικό μέρος για επισκεφτείτε και να χαλαρώσετε και να απολαύσετε δροσιστικά ποτά.

Maia Beach, Άγιος Θεόδωρος-Λάρνακα
Στο πανέμορφο χωριό Άγιος Θεόδωρος, της επαρχίας Λάρνακας, θα συναντήσετε την παράλια του η οποία είναι εντελώς παρθένα και ερημική. Γύρω από αυτήν, δεν υπάρχουν ξενοδοχεία ή θορυβώδες beach bars. Και αν σου ανοίξει την όρεξη η αλμύρα και οι βουτιές τότε ίσως ψάξεις για τραπέζι στις ταβέρνες του χωριού. Η ταβέρνα του Μάμα «Το βάσανο» λειτουργεί εδώ και 65 χρόνια με συνεχή επιτυχία με εκπληκτικούς εποχικούς μεζέδες και ένα μοναδικό χοιρινό κρασάτο που λιώνει στο στόμα. H ταβέρνα «Παλιομούχταρος» με αυθεντικές μερακλήδικες γεύσεις. Από την άλλη, αν προτιμάς φρέσκο ψάρι και θέα τη θάλασσα, η ψαροταβέρνα «Πεντάσχοινος» σε περιμένει με φρέσκο ψάρι από δικές της βάρκες. Ο «Λαδάς» επίσης είναι ευρέως γνωστός για το ψάρι του και την πανέμορφη βεράντα του. Πολύ φιλόξενο και άνετο είναι το εστιατόριο «Η λίμνη» ακριβώς στο σημείο όπου εκβάλλει ο Πεντάσχοινος ποταμός.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Παραλία Λιοπετρίου
Αν και η περιοχή φημίζεται για τις ψαροταβέρνες της ωστόσο διαθέτει και μια ωραία ήσυχη χρυσή αμμουδιά, την παραλία Λιοπετρίου, η οποία περιβάλλεται από γραφικούς λοφίσκους, καθώς και μια μικρή δασική έκταση. Εκεί κοντά θα βρείτε και την ταβέρνα Demetrion, μια παραδοσιακή ψαροφαγία πάνω στη θάλασσα με φόντο τον Ποταμό Λιοπετρίου.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Παραλία Κρυονέρι – Κάτω Πύργος Τηλλυρίας
Αν και από τα πιο ωραία χωριά, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ο Κάτω Πύργος Τηλλυρίας, ωστόσο δεν αποτελεί must προορισμός για πολλούς στη Κύπρο μάλλον λόγο αποστάσεως . Η παραλία «Κρυονέρι» είναι εκτεταμένη παραλία με βότσαλα σε πεδινή περιοχή που πήρε την ονομασία της από τα κρύα νερά της θάλασσας. Εκεί μπορεί κανείς να νοικιάσει ξαπλώστρες, που ανήκουν στο beach bar Κληματαρία που βρίσκεται πάνω από την πλαζ, αλλά και να κολυμπήσει παρέα με το σκύλο σου.