ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καφές στην χόβολη και ζιβανόμελα σε ένα ατμοσφαιρικό αστικό καφενείο

WIZ TEAM

Ένα όμορφο μαγαζί στην Λάρνακα προσφέρει ολοήμερες γαστρονομικές εμπειρίες σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές και σε χαλαρώνει με τις μουσικές και την όμορφη ατμόσφαιρα του.

Ο λόγος για το «Καφενείο το Ταχυδρομείο» που βρίσκεται στην πλακόστρωτη πλατεία πίσω από την Πινακοθήκη του Δήμου Λάρνακας και το ταχυδρομείο (εξ ου και το όνομα του). Ένας χώρος που θυμίζει αστικό καφενείο παλαιότερων χρόνων το οποίο αξίζει να σημειωθεί δεν διαθέτει wifi παροτρύνοντας έτσι τους θαμώνες να μιλάνε μεταξύ τους.


Το πρωί σερβίρει κυπριακό καφέ ψημένο στην χόβολη και κυπριακό πρόγευμα που περιλαμβάνει αυγά τηγανητά η βραστά, λούντζα, χαλούμι, τομάτα, αγγουράκι, ελιές, σπιτική μαρμελάδα χρυσόμηλο, βούτυρο και χωριάτικο ψωμί. Για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους υπάρχει και η επιλογή διαιτητικού προγεύματος με μαύρο ψωμί, αναρή, σταφύλι, μήλο, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένο σύκο, σπιτική μαρμελάδα κεράσι και μέλι.

Το βράδυ η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ρομαντική, τα ηχεία ανεβάζουν λίγο την ένταση τους και τα ζιβανόμελα, τα ούζα και τα καραφάκια με το κρασί πηγαινοέρχονται συνοδευόμενα από διάφορα ενδιαφέροντα πλάττερς και τσιμπήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους λάτρεις του ούζου υπάρχει και η επιλογή ουζομεζέδων όπως γαύρος μαρινάτος και χταπόδι ξυδάτο.

Οι γλυκατζήδες της παρέας θα βρουν γλυκά του κουταλιού, πίτα της σάτζιης και bread pie με μέλι ή σοκολάτα.

Τα έντεχνα ελληνικά τραγούδια που παίζουν στο φόντο δίνουν την δική τους πινελιά στην όμορφη ατμόσφαιρα.

Το Καφενείο το Ταχυδρομείο είναι ανοιχτό από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 17.00 μέχρι τη 01.00 ενώ τα Σαββατοκύριακα είναι ανοιχτό από τις 09.30 το πρωί.

Θα βρείτε κι άλλες πληροφορίες ΕΔΩ