ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καράολοι στα καλύτερά τους σε επτά ταβέρνες στο νησί

WIZ TEAM

Τα σαλιγκάρια είναι ένας ιδιαίτερος μεζές, άλλοι τον λατρεύουν και άλλοι τον απεχθάνονται. Όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, πάντως, ψάχνουν να βρουν τα μαγαζιά που τα μαγειρεύουν με τον καλύτερο τρόπο ώστε να συνοδέψουν επάξια το ποτό τους. 

Το WiZ σάς προτείνει επτά εστιατόρια που σερβίρουν νόστιμα σαλιγκάρια για τους λάτρεις του πολύ ιδιαίτερου αυτού μεζέ. 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ζανέττος 
Τηλ. 22765501

Στη θρυλική κυπριακή ταβέρνα που βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας θα βρείτε μεταξύ άλλων καραόλους γιαχνί, μια συνταγή που μετράει 80 χρόνια, μιας και ανήκει στον γέρο Ζανέττο, τον πρώτο ιδιοκτήτη της ταβέρνας. 

Κουτούκι Χάλαντρα
Τηλ. 99698948

Στα Χάλαντρα θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε νόστιμα σαλιγκάρια στην κατσαρόλα με σάλτσα.  Το κατάστημα σερβίρει επίσης είδη σχάρας, πιατέλες κρεατικών και το δικό του μεζέ που περιλαμβάνει τα κλασικά κυπριακά πιάτα όπως σεφταλιά και σουβλάκι αλλά και πιάτα από ελληνική κουζίνα. Το μενού γενικά περιλαμβάνει ολόφρεσκα προϊόντα τα οποία έρχονται κατευθείαν από την φύση στο πιάτο σου

Το αγνάντεμα της μιας μηλιάς
Τηλ. 96407332

Κρητική κουζίνα χωρίς κοχλιούς δεν νοείται. Στο μενού θα βρείτε κι άλλα κρητικά πιάτα όπως αντικριστό αρνί, ζυγούρι βραστό, μακαρόνια με ανθότυρο ή γαμοπίλαφο, κοκορέτσι (μενούζα) και κρασί ή τσικουδιά).

 ΛΕΜΕΣΟΣ

Ταβερνάκι του Μελή
Τηλ. 99519449 

Σε αυτο το μικρό και χαριτωμένο κουτούκι λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λεμεσό, χωράει όλη η φιλοξενία της κυπριακής παράδοσης. Στο μενού του θα βρείτε τα πιο δημοφιλή κυπριακά πιάτα που θα σας θυμίσουν σπιτικό φαγητό, καθώς και σαλιγκάρια μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, με σάλτσα ντομάτα, παραδοσιακά με λαδόξυδο, με πουργούρι και μπουμπουριστούς.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Κρητική Γωνιά
99488187

Εδώ θα βρείτε κοχλιούς μπουμπουριστούς ντόπιους αλλά και κρητικούς. Το μενού περιλαμβάνει κρητική κουζίνα, θαλασσινά και γενικά φαγητά ιδανικά για χορτοφάγους.

Κυρα Γεώργαινα
Τηλ. 24664978

Εδώ θα βρείτε πεντανόστιμα σαλιγκάρια με κόκκινη σάλτσα. Μην ρωτήσετε τη συνταγή Είναι μυστική. Είναι γεγονός ότι η Κυρα Γιώργαινα διαθέτει μεγάλο ρεπερτόριο από εποχιακούς μεζέδες και φρέσκα υλικά.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Τσιπουρομπερδέματα 
Τηλ. 96399994

Εδώ θα φάτε πεντανόστιμους καράολους σουβλάκι οι οποίοι συνοδεύονται με σως λαδόξυδο. Στο μενού θα βρείτε επίσης κολοκυθοκεφτέδες και κολοκύθια τηγανητά, καράολους σουβλάκι με σως, αγρέλια με αυγά, φέτα σαγανάκι με ντομάτα, πικάντικα σουτζουκάκια σμυρναίικα, χαλούμι με λούντζα, πούλες τηγανητές, πατάτες τηγανητές, σπετσοφάι συκωτάκια αρνιού καλοψημένο ζουμερό σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο.