ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατάνυξη σε ξωκλήσια και μοναστήρια και 15 εστιατόρια για μετά

WIZ TEAM

Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό, λέει πολύ σωστά η παροιμία. Πάσχα σημαίνει «πέρασμα» και είναι το πέρασμα του Χριστού από τον θάνατο στη ζωή. Συμβολίζει λοιπόν και την Ανάσταση της φύσης, η οποία ξαναγεννιέται και μας αναζωογονεί με τα όμορφα χρώματά της.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να γιορτάσεις αυτή την όμορφη γιορτή κοντά στη φύση. Μπορεί να είναι δύσκολο να μείνεις εκτός πόλης, εντούτοις μικρά εκκλησάκια και μοναστήρια με μυσταγωγικές λειτουργίες υπάρχουν διάσπαρτα τριγύρω από τις πόλεις και μας προσκαλούν να κάνουμε μικρές εξορμήσεις και μέσα από τις ατμοσφαιρικές λειτουργίες τους να νιώσουμε την κατάνυξη της αγαπημένης μας γιορτής.

Κι αφού λοιπόν θα βγούμε εκτός πόλης μπορούμε να κάνουμε μια ολοκληρωμένη απόδραση, τρώγοντας σε κάποιο εστιατόριο κοντά στην εκκλησία. Το WiZ σάς προτείνει όμορφα ατμοσφαιρικά μοναστήρια και εστιατόρια για μετά.

Iερά Μονή Μαχαιρά

Η Ιερά Μονή Μαχαιρά είναι μια από τις πιο όμορφες μονές στην Κύπρο και σχετίζεται ιστορικά με την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας, την εφέστιο εικόνα της Μονής. Η εικόνα αυτή, κατά την παράδοση, αγιογραφήθηκε από τον Απόστολο Λουκά και είναι μία από τις εβδομήκοντα εικόνες που αγιογράφησε μετά την κοίμηση της Θεοτόκου.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Για φαγητό πηγαίνουμε: 

Μαγεία Λαζανιά
Τάκης Βαβατσινιά
Γιαννακός

Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ (γυναικεία)

Στα νοτιοδυτικά της κοινότητας του Αναλυόντα, πάνω σ’ ένα καταπράσινο λόφο, είναι τοποθετημένη η Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Ο ακριβής χρόνος ίδρυσης της Μονής, παραμένει άγνωστος. Η ύπαρξη του μοναστηριού μαρτυριέται στα μέσα του 18ου αιώνα, ειδικότερα το 1734 από ένα Ρώσο περιηγητή, ενώ κάποιες άλλες μαρτυρίες, αναφέρουν ότι η ύπαρξη του μοναστηριού ανάγεται μεταξύ του 12ου – 13ου αιώνα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το μοναστήρι «ηκοδομήθη υπό αρχαίων ευσεβών ανθρώπων».
Πλησίον του μοναστηριού, σώζονται μέχρι τις μέρες μας, ερείπια κάποιου ελληνιστικού ειδωλολατρικού ναού.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ 

Για φαγητό πηγαίνουμε: 

Aelia
Φιλήμων Γεύσεις

Mονή Κύκκου

H ίδρυση της Mονής Kύκκου ανάγεται στους χρόνους του βυζαντινού αυτοκράτορα Aλέξιου Kομνηνού (1081-1118), ο οποίος την περιέβαλε με την προστασία του και μερίμνησε για τη μεταφορά σε αυτήν της Aγίας Eικόνας της Παναγίας της Kυκκώτισσας, έργο κατά παράδοση του Eυαγγελιστή Λουκά. Όπως διασώθηκε στα παλαιά χειρόγραφα της Mονής, η ίδρυσή της συνδέεται άμεσα με τον Όσιο Hσαΐα, ο οποίος ασκήτευε στα τέλη του 11ου αιώνα στα βουνά της Mαραθάσας

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Για φαγητό πηγαίνουμε: 

Σταυρός

Άγιος Ιωάννης Λαμπαδιστής

H Μονή Αγίου Ιωάννου του Λαμπαδιστού βρίσκεται κοντά στον Καλοπαναγιώτη, στην κεντρική περιοχή του όρους Τροόδους στην Κύπρο, στις όχθες του Σέτραχου. Ανήκει στους τοιχογραφημένους ναούς του όρους Τροόδος, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1985.
Δεν είναι γνωστό πότε ιδρύθηκε, με πιθανότερο τα τέλη της Ενετικής κυριαρχίας στην Κύπρο. Η μονή σήμερα δεν είναι ενεργή, αλλά είναι επισκέψιμη για το κοινό και έχει δημιουργηθεί επίσης συλλογή εικόνων.

Για φαγητό πηγαίνουμε: 

Λουτράκι
Βυζαντινό
Παλιό Cinema

Ιερά μονή Οσίου Αββακούμ

Στο Φτερικούδι, σε ένα Αγιοπερπατημένο τόπο, σε ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Πιτσιλιάς στην Κύπρο, με πλούσια θρησκευτική παράδοση, βρίσκεται το μέγαλο προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, η Ιερά Μονή και ο τάφος του Οσίου Αββακούμ, Αλαμάνου Αγίου που έζησε και ασκήτευσε στο χωριό αυτό.

Η Καλαμιθάσα, ο παλαιός οικισμός του χωριού του Φτερικουδίου που στους κόλπους του δέχτηκε τον Όσιο Αββακούμ, όνομα το οποίον στην Εβραϊκή γλώσσα σημαίνει “ένθερμος εναγκαλισμός”, σήμερα διατηρεί το Ησυχαστήριο αυτό αλλά και τον τάφο του Αγίου που βρίσκεται στα ερείπια της παλαιάς εκκλησίας που έκτισε ο Όσιος Αββακούμ ,όταν ήταν εν ζωή, προς τιμήν του Προφήτη Αββακούμ.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Στέκι της Παράδοσης
Περνιά
Mary's Cafeneio

Μοναστήρι Παναγίας Χρυσορρογιάτισσας

Το Μοναστήρι Παναγίας Χρυσορρογιάτισσας βρίσκεται σε μια όμορφη τοποθεσία κοντά στο χωριό Παναγιά, δυτικά του δάσους της Πάφου.
Ιδρύθηκε το 1152 μ.Χ. από το μοναχό Ιγνάτιο, ο οποίος βρήκε στην περιοχή Μουλιά της Πάφου τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που πιθανολογείται ότι έχει αγιογραφήσει ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Ο Ιγνάτιος μετέφερε την εικόνα στο βουνό και έχτισε το μοναστήρι, το οποίο αφιέρωσε στην Παναγία την Χρυσορογιάτισσα.Το μοναστήρι Παναγίας Χρυσορρογιάτισσας, του οποίου τα σημερινά κτίρια χρονολογούνται από το 1770, διαθέτει σημαντική συλλογή εικόνων και θησαυρών.

Πληροφορίες 26722457

Για φαγητό πάμε: 

Secret Garden

Ιερά Μονή Τροοδιτίσσης (ανδρική)

Η Ιερά Μονή Τροοδιτίσσης είναι μια από τις αρχαιότερες Μονές του νησιού. Επειδή βρίσκεται μέσα στην τερπνότατη πευκοσκεπή αγκάλη της οροσειράς του Τροόδους, γι’ αυτό και προσφυέστατα έχει ονομαστεί «Τροοδίτισσα».
Παράδοση και ιστορία προσφέρουν αδιασάλευτη στήριξη στην σεβαστή αρχαιότητα της Μονής. Κατά τους χρόνους της εικονομαχίας, πολλοί ζηλωτές Μοναχοί έφυγαν κρυφά σε χώρες, όπως η Κύπρος, όπου δεν ίσχυε η θέληση του εικονομάχου Αυτοκράτορα. Η παράδοση προσθέτει ειδικότερα ότι ο Μοναχός, που είχε μαζί του μια εικόνα της Παναγίας, που αργότερα ονομάστηκε Τροοδίτισσα κατέφυγε στην Μονή του Αγίου Νικολάου των Γάτων, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Ακρωτήρι της Λεμεσού. Ο Μοναχός έμεινε στην ονομαστή αυτή Μονή εικοσιπέντε περίπου χρόνια.

Πληροφορίες 25 421663

Kings n Poets
Rendezvous Restaurant& Garden at Petit Palais Platres