ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Βυζαντινό

Βυζαντινό

  • Κυπριακή κουζίνα

Σε προνομιακή θέση σερβίρει αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, βασισμένες σε σπιτικές συνταγές της περιοχής. Απλό και ενδιαφέρον μενού με φρέσκα υλικά από βιοτεχνίες και αγροκτήματα του τόπου. Ιδανικό για το σαββατοκύριακο αλλά και σε μια ημερήσια έξοδο. 
Δ-Κ 12.30-23.00

User's Photos

κρίμα
κρίμα

Our view

Ιδανικό για το σαββατοκύριακο
Στο όμορφο ορεινό χωριό Καλοπαναγιώτης,  ακριβώς απέναντι από τη μονή του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή θα φάτε -αν το επιτρέπει η μέρα-, στο μπαλκόνι του εστιατορίου Βυζαντινό που κρέμεται πάνω από τον ποταμό Σέτραχο. Εναλλακτικά θα περιοριστείτε στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου και αν κρατήσετε τραπέζι δίπλα στο τζάκι, θα χαρείτε και τη φωτιά. Παρκάραμε κοντά στη μονή, προσκυνήσαμε και περάσαμε το εντυπωσιακά ψηλό γεφύρι με τα πόδια για να φτάσουμε σε δυο λεπτά στο συγκρότημα με τα σπιτάκια που συνθέτουν το Casale Panayiotis.
Το εστιατόριο κατέχει την πιο προνομιακή θέση και σερβίρει αυθεντικές κυπριακές γεύσεις βασισμένες σε σπιτικές συνταγές της περιοχής. Το μενού περιεκτικό, απλό και ενδιαφέρον, ενώ φαίνεται ότι για την παρασκευή των πιάτων χρησιμοποιούνται φρέσκα υλικά από βιοτεχνίες και αγροκτήματα του τόπου. Την εξυπηρέτησή μας ανέλαβε εκτός των άλλων ένας νεαρός φροντιστής τον οποίο έχω συναντήσει και αλλού και έγινα μάρτυρας ξανά της άμεσης και διακριτικής φροντίδας που προσφέρει στον πελάτη.
Στο τραπέζι έφτασε ένα τρίπτυχο με τζατζίκι, ταχίνι, ελιάς και νοστιμότατο χωριάτικο ψωμί. Παραγγείλαμε μια χωριάτικη σαλάτα  που άρεσε με τα ολόφρεσκα χόρτα της και την ελαφρότητα του λαδιού της. Θα ήθελα τα χόρτα πιο εύγευστα - το έχει και η εποχή να είναι όλα του θερμοκηπίου, αλλά είμαι της θεωρίας ότι αν κάτι δεν το βρεις στην καλύτερη του κατάσταση, μην το σερβίρεις, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές.
Δοκιμάσαμε για αρχή τα κουπέπια, που ήρθαν σε ικανοποιητική ποσότητα για δυο άτομα. Ήταν χαλαρά δεμένα στο φύλο τους, με έντονη την κανέλα και μια σος ντομάτας ανάλαφρη και γαργαλιστική. «Πιο πάνω και από σπιτικά», είπε χαρακτηριστικά η συνδαιτυμόνας μου. Το χαλλούμι με τη μαρμελάδα σύκου ήταν εξίσου ένα εξαιρετικό ορεκτικό, αν και θα προτιμούσα το χαλλούμι ώριμο για να κοντράρει η ξινάδα του πιο πολύ τη γλύκα της μαρμελάδας. Ένα κότσι και ένα παστίτσιο ολοκλήρωσαν το γεύμα μας. Το πρώτο ήταν τραγανό έξω, τρυφερό μέσα και ζουμερό, ενώ μια σος ντομάτας το συμπλήρωνε γευστικά. Το δε παστίτσιο ήρθε σε ένα στρογγυλό πήλινο δοχείο και ήταν το καλύτερο που δοκίμασα ποτέ. Συνοδεύσαμε το γεύμα μας με το καλό για house wine, παφίτικο κρασί Skouras σε καράφα.
Το Casale Panayiotis έχει αναδειχθεί ως μια προέκταση της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς του χωριού και ταπεινά συγχαίρω όλους όσοι είχαν το όραμα και τη δύναμη να το φέρουν μέχρι εδώ. Κλείσαμε την έξοδό μας στο καφενείο του Casale με καφέ και ένα εξαιρετικό κανταΐφι με κρέμα. Ιδανικό για το σαββατοκύριακο αλλά και σε μια ημερήσια έξοδο. 
Δ-Κ 12.30-16.00 & 19.30-22.00

 
Kalia Eleftheriou
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 2
13 Sep 2015
Υπέροχο location αλλά...: πολλές μύγες μάλλον από τα τραπέζια που δεν καθαρίζονται καλά και μυρίζουν άσχημα, πολύ αργό service και με υφάκι. Οι καφέδες ήρθαν στο τραπέζι μας ΈΤΣΙ μετά από 40 λεπτά. Τους έστειλα πίσω. Never again!!!!!!
1 / 1

Similar and near

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ

AYIA ANNA TAVERN

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ

ΑΙΓΑΙΟΝ

ΤΑΒΕΡΝΑ

ΤΟ ΚΑΤΩΙ

Trending

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΡΙΤΑΜΟ ΜΕΖΕΔΟΤΕΧΝΕΙΟ

ΤΑΒΕΡΝΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΗ

ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, DELI

PASTIRMATZIDIKO SARY DELICATESSEN

New and updated