ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κλείνει το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

WIZ TEAM

Το εστιατόριο Noma στην Κοπεγχάγη, που μεταξύ άλλων σερβίρει καρδιά ταράνδου στη σχάρα σε στρώσεις από φρέσκο πεύκο, και παγωτό σαφράν σε μπολ από κερί μέλισσας, προχώρησε σε σημαντικές ανακοινώσεις.

500 δολάρια ανά άτομο για να δοκιμάσει κανείς το menú degustación του, σε μια δασώδη περιοχή της Κοπεγχάγης. Ένα εστιατόριο που λειτούργησε το 2003 από τον  René Redzepi -ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο λαμπρός και επιδραστικός σεφ της εποχής του- και μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει τρία αστέρια Michelin αλλά και πέντε φορές μια θέση στη λίστα με τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια στον Κόσμο!

Επειδή όμως η η λειτουργία στο υψηλότερο επίπεδο, που έχει χαρίσει στο Noma διεθνή αναγνώριση, είχε γίνει εδώ και καιρό μη βιώσιμη, σύμφωνα με τον Redzepi, ο ίδιος ανακοίνωσε αλλαγές.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noma (@nomacph)


«Για να συνεχίσουμε να είμαστε noma, πρέπει να αλλάξουμε. Ο χειμώνας 2024 θα είναι η τελευταία σεζόν του noma όπως το ξέρουμε», ανακοίνωσε σήμερα στο Instagram το εστιατόριο της Κοπεγχάγης.

«Το 2025, το εστιατόριό μας θα μεταμορφωθεί σε ένα γιγάντιο εργαστήριο -μία πρωτοποριακή πειραματική κουζίνα που θα είναι αφιερωμένη στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων γεύσεων».

Αν και η έμφαση θα δίνεται πλέον στην δημιουργικότητα, θα παραμείνει εφικτό, από καιρού εις καιρόν, να γευματίζει κανείς στο noma της Κοπεγχάγης ή σε κάποιο από τα pop up εστιατόρια που θα «ξεπηδούν» σε άλλα μέρη του κόσμου.

Συγκεκριμένα, την άνοιξη το noma θα ανοίξει ένα pop up εστιατόριο στο Κιότο για διάστημα δύο μηνών, από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 20 Μαΐου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noma (@nomacph)


Πηγή: Lifo