ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κουζίνα ARKA, η Κυπριακή», το νέο πρότζεκτ από Το Πατρικόν

WIZ TEAM

Ένα γαστρονομικό side project από την ομάδα του εστιατορίου Το Πατρικόν, το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο φωτιά-παράδοση-εποχικότητα.

Είναι γνωστή η πορεία του δημοφιλούς εστιατορίου στην Τερσεφάνου, η ιστορία του οποίου μετρά σχεδόν μια δωδεκαετία στα γαστρονομικά πράγματα του νησιού. Είναι γνωστό επίσης ότι εδώ και μερικούς μήνες Το Πατρικόν σερβίρει ένα fine dining tasting menu, στο οποίο πρωταγωνιστούν κυπριακές πρώτες ύλες και γηγενή  προϊόντα, με wine pairing από κρασιά Κύπριων οινοπαραγωγών αλλά και cocktails από τοπικές, premium πρώτες ύλες.

Αυτή τη φορά η ομάδα του εστιατορίου μάς ενημερώνει για ένα νέο πρότζεκτ, που ονομάζεται «Κουζίνα ARKA, η Κυπριακή». Να διευκρινίσουμε πως δεν πρόκειται για άλλο ένα εστιατόριο, αλλά για ένα γαστρονομικό side πρότζεκτ μέσω του οποίου η ομάδα θα κάνει pop up σε διάφορα events και διάφορα locations.

Για το ARKA που θα έχει μια πιο raw προσέγγιση και μια πιο to share λογική, ο κύριος τρόπος ψησίματος θα είναι η φωτιά (το κάρβουνο), προσφέροντας δηλαδή ένα δυνατό fire dining experience, ενώ το μενού θα βγαίνει κάθε φορά με βάση την εποχικότητα.

Για να δώσουμε το στίγμα των πιάτων που θα βγαίνουν, αρκεί να πούμε πως ορισμένα από αυτά θα είναι η αρνίσια σεφταλιά με αφρό από τσίπα γάλακτος, τα αγρέλια με κρέμα κρόκου και παστουρμά, το χαλούμι (σκληρό) με ελαιόλαδο και spices, αλλά και τα ξιδάτα και οι μούγκρες με αρωματισμένο ξύδι.

Μάλιστα, το πιο πιθανό είναι πως το μενού στο νέο αυτό πρότζεκτ θα έχει cocktail pairing.